Nieuws

27
NOV
2018

HIGHCARE ONDERSTEUNT MANAGEMENT BUY-OUT ZORGZUSTER

Roosendaal/Maastricht, 27 november 2018 - Highcare en Ralph Smeets, nemen alle aandelen in Zorgzuster Nederland over van Start People (onderdeel van USG People The Netherlands). Ralph Smeets heeft in 2010 Zorgzuster opgericht. Highcare is het uitzend- en detacheringsbureau in de zorg en het veiligheidsdomein. Zorgzuster is het platform voor ZZP’ers in de zorg. Zij is de schakel tussen zorgprofessionals en cliënten en levert daarmee zorg op maat. De afgelopen jaren heeft Highcare een actieve buy-and-build strategie uitgevoerd, waarbij de bedrijven Ambucare, SEHV, EMC, Latona en Fydalo reeds zijn overgenomen. Met de overname van Zorgzuster versterkt Highcare haar huidige marktpositie in de zorg.

Zorgzuster is de intermediair in de verpleging, verzorging en thuiszorg (VVT). Het platform bemiddelt en faciliteert ZZP’ers in de zorg. Met een database van circa 4500 ZZP’ers bemiddelt Zorgzuster maandelijks zo’n 1700 zelfstandigen. Het platform heeft een landelijke dekking en opereert vanuit Maastricht.

Flexibiliteit in arbeidsvoorwaarden als oplossing voor tekort aan zorgpersoneel
In de zorg werken momenteel 1,2 miljoen mensen. Door onder andere de toenemende vergrijzing is er sprake van een groot tekort van zorgpersoneel. Daarbij kiezen steeds meer Nederlanders voor een flexibel arbeidscontract. Zo ook in de zorg, waar het aantal ZZP’ers de afgelopen vijf jaar met maar liefst 50% gestegen is naar 30.000 ZZP’ers. Naar verwachting zal dit aantal de komende jaren nog verder stijgen.

Flexibiliteit bieden in arbeidsvoorwaarden is volgens Highcare en Zorgzuster juist in deze tijd één van de belangrijkste oplossingen om het tekort van zorgpersoneel tegen te gaan. De kracht zit volgens Highcare en Zorgzuster daarom in zorgprofessionals laten werken op de manier die het beste bij hun past. Waar Zorgzuster dit doet door de bemiddeling van ZZP’ers in de VVT sector, richt Highcare zich juist op het uitzenden en detacheren van zorgprofessionals binnen de ziekenhuizen, ambulancezorg en VVT sector. Door hun krachten te bundelen kunnen ze daadwerkelijk flexibiliteit in arbeidsvoorwaarden bieden.

Gezamenlijke ambities

”Zorgzuster staat met haar uitstekende kwalitatieve dienstverlening zeer goed bekend in de VVT markt. Door te participeren in Zorgzuster bieden wij onze zorgprofessionals een nieuwe vorm van flexibel werken en kunnen we beter inspelen op de structurele vraag naar zorgpersoneel vanuit onze opdrachtgevers.  Zorgzuster is actief voor meer dan 1300 actieve zorgaanvragers en heeft contracten met grote VVT instellingen waar wij nog niet bekend zijn. De expertise die Zorgzuster de afgelopen jaren heeft opgebouwd in de bemiddeling van ZZP-ers kan door de samenwerking met Highcare ook toegepast worden in andere zorgsegmenten. Door samen op te trekken, wordt onze marktpositie nog verder versterkt”, vertelt Willem Grool, directeur Highcare.

Ralph Smeets, directeur Zorgzuster, voegt daar aan toe: "In Highcare hebben we een strategisch partner gevonden om onze propositie verder te ontwikkelen en het palet zorgverlening uit te breiden. Hierdoor hebben we een totaalaanbod van goedkopere en betere zorg. Gezamenlijk kunnen we een leidende marktpositie pakken in de Nederlandse zorgmarkt."

Adriaan Belonje, Algemeen directeur Start People: ”Start People heeft Zorgzuster in 2015 overgenomen als snelgroeiende speler voor flexibele personeelsoplossingen in de zorgsector. In de afgelopen jaren heeft Zorgzuster zich ontwikkeld als een betrouwbare en professionele partner voor individuele zorgvragers, zorginstellingen en zelfstandige zorgverleners. Naast deze mooie ontwikkeling heerst er binnen Zorgzuster een enorme ondernemersgeest die het verdient haar eigen weg te kunnen vervolgen. Door krachtenbundeling met Highcare kunnen zij samen een grote rol pakken in het tegenaan van het zorgpersoneelstekort. Ik ben blij met de prettige samenwerking van de afgelopen jaren en wens zowel Zorgzuster als Highcare heel veel succes.”


19
NOV
2018

Holland Venture investeert in WSO2 integrator Yenlo

Amsterdam, 19 november 2018 – Participatiemaatschappij Holland Venture investeert in Yenlo, dé integratiespecialist op het gebied van WSO2 open source middleware technologie. Het management en aandeelhouders hebben zich ten doel gesteld de komende jaren de groei van de onderneming te versterken, zowel organisch als door een actieve wereldwijde buy-and-build strategie.

Yenlo is in 2007 opgericht door Maarten de Waal en Ruben van der Zwan en bouwt complete middleware oplossingen voor toonaangevende klanten wereldwijd. Middleware is de software tussen de front-end applicaties en back-end systemen. Middleware is nodig wanneer een bedrijf ieder systeem, database en applicatie met elkaar wil verbinden en laten communiceren op een professionele wijze. Yenlo is reeds vele jaren één van de drie gecertificeerde Premier Partners van WSO2 en Yenlo is sinds 1 oktober 2018 de wereldwijde Value-Added Reseller van WSO2. Tot op heden implementeerde de onderneming WSO2 technologie in meer dan 200 bedrijven. WSO2 is de enige pure play open source middleware vendor en is een opkomende speler op dit gebied.

Internationale groeiplannen
Yenlo wil binnen vijf jaar groeien naar een omzet van EUR 40 miljoen. Middels strategische keuzes, het efficiënt inrichten van de organisatie en het uitrollen van een actieve buy-and-build strategie, zal Holland Venture het management ondersteunen, adviseren en begeleiden bij haar internationale groeiplannen.

‘Yenlo is de wereldwijde marktleider op het gebied van WSO2 integraties. Wij zien enorme groeikansen door het dienstenaanbod uit te breiden. Zo kan Yenlo haar klanten bijvoorbeeld 24/7 professionele services gaan bieden, zoals support, waardoor een groter deel van de omzet recurring zal worden.  We hebben zeer veel vertrouwen in Maarten en Ruben en hun team en kijken ernaar uit Yenlo naar een volgende fase te brengen’, aldus Hubert Verbeek, Managing Partner Holland Venture.

Ruben van der Zwan voegt daaraantoe: ‘Wij waren op zoek naar een partner die ons kan helpen om verdere groei te realiseren door de juiste strategische keuzes te maken. Marktlink Fusies & Overnames heeft ons in dit traject  geweldig begeleid. Uit een selectie van een aantal bedrijven die Marktlink voor ons heeft benaderd is de keuze op Holland Venture gevallen. Hierdoor hebben wij de partner gevonden  die, door haar expertise in snelgroeiende techbedrijven en ervaring met groeiende bedrijven, ons kan ondersteunen om Yenlo’s groei te versnellen.' 

Over Holland Venture
Holland Venture heeft in de afgelopen 37 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 135 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met de managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Venture wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology.

Over Yenlo
Yenlo is een wereldwijd opererende systeemintegrator en specialist in digitale transformatie met open-source en agile technologie. Yenlo is de toonaangevende en meest vooruitstrevende Certified Premier Partner en officiële Value-Added Reseller van WSO2. Yenlo is van mening dat organisaties flexibel moeten zijn om een digitaal bureau te kunnen worden om zo hun relaties met klanten en bedrijfsvoering te kunnen optimaliseren en nieuwe diensten, producten en businessmodellen aan hun portfolio toe te voegen.

Yenlo levert services voor enterprise- en solutionarchitecturen, softwareontwikkeling, operationele support, WSO2 productsupport, programma’s voor training en certificering. Daarnaast levert het bedrijf kant-en-klare oplossingen ‘as-a-Service’, zoals het middleware platform-as-a-Service Yenlo Interconnect.

20
SEP
2018

Holland Venture investeert in LivAssured voor ontwikkeling NightWatch

Amsterdam, 20 september 2018 – Investeringsmaatschappij Holland Venture investeert met Oost NL en Health Innovations Fund in het bedrijf LivAssured, dat de revolutionaire NightWatch heeft ontwikkeld in samenwerking met neurologen en patiëntenverenigingen. De NightWatch verlicht de zorgtaak van ouders en zorgprofessionals door een waarschuwing te geven bij een zware nachtelijke epilepsieaanval. Hierdoor kan snel en adequaat hulp worden geboden hetgeen de kans op medische complicaties verkleint. De investering maakt verdere ontwikkeling en internationale uitrol van de NightWatch mogelijk. De investering in LivAssured vormde meteen het officiële lanceringsmoment van het Holland Venture Zorg Innovatie Fonds II.

 

Jaarlijks hebben zo’n 100.000 Nederlanders te maken met epilepsie. Bij circa 30% van de gevallen betreft het een zware aanval die medische aandacht behoeft. De meeste van deze aanvallen doen zich ’s nachts voor en worden vaak niet opgemerkt waardoor ernstige medische complicaties kunnen ontstaan. Hierdoor ervaren ouders veel nachtelijke stress. Onderzoek onder de ouders van de patiënten van epilepsie kliniek Kempenhaeghe laat zien dat maar liefst 60% van de ouders actief op zoek is naar een oplossing. Ook zorgprofessionals hebben baat bij een adequaat detectiesysteem om zo de zorgkwaliteit te verbeteren en de zorgtaak te verlichten.

 

Bedacht door neurologen, aangeraden door epilepsie verenigingen

Om dit probleem op te lossen heeft LivAssured, opgericht in 2013, de NightWatch ontwikkeld in samenwerking met o.a. de instellingen Kempenhaeghe, Sein, UMC Utrecht en het Epilepsiefonds. Het detectiesysteem bestaat uit een armband die de patiënt ’s nachts om zijn bovenarm draagt.  Het gebruikt een unieke combinatie van hartslag- en bewegingsanalyse, waarbij het apparaat met een hoge mate van nauwkeurigheid bewegingspatronen en veranderingen in hartslag herkent. Een slim algoritme beoordeeld of deze signalen duiden op een epilepsieaanval en stuurt in dat geval een alarm naar de zorgprofessional of ouder. Dit kan voorkomen dat een epilepsieaanval leidt tot meer schade, ziekenhuisopname of zelfs overlijden.

 

Zorgrendement

Een langdurige studie bij epilepsie instituten Sein en Kempenhaeghe heeft aangetoond dat de NightWatch 9 van de 10  klinisch urgente aanvallen detecteert en hulpverleners daarbij op tijd alarmeert. Dat is meer dan een enorme verbetering ten opzichte van alternatieve producten die hiervoor op dit moment op de markt zijn. De resultaten van deze studie worden binnenkort gepubliceerd.  De NightWatch wordt inmiddels door een groeiende groep Nederlandse gezinnen en in zorginstellingen naar grote tevredenheid gebruikt.

 

Jan-Frens van Giessel, Investment Director bij Holland Venture: ‘Met de NightWatch neemt niet alleen de veiligheid van patiënten toe, ook verlicht het de zorgtaak van ouders en zorgprofessionals. Het realiseert een enorme impact in de zorg voor een zeer kwetsbare groep patiënten en hun verzorgenden. Juist daarom past de investering in LivAssured uitstekend binnen onze investeringsfocus, waarbij zorgkosten worden gereduceerd en de kwaliteit van zorg toeneemt. Wij zien enorme (internationale) groeikansen voor de onderneming en zijn trots om aan haar ontwikkeling te kunnen bijdragen.’

 

Jeroen van den Hout, CEO LivAssured, voegt hieraan toe: ‘Met de kennis en het kapitaal van Holland Venture kunnen wij de volgende stap zetten. LivAssured krijgt er met deze investeerder een sterke partner bij met ervaring in de zorgsector en die ons in staat stelt de NightWatch verder te ontwikkelen en onze internationale groeiambities te verwezenlijken.’

 

LivAssured eerste investering Holland Venture Zorg Innovatie Fonds II (HVZI II)

Met haar recent gestarte tweede Zorg Innovatie Fonds verstrekt Holland Venture groeikapitaal aan veelbelovende Nederlandse ondernemers in de zorg. Het fonds, met een omvang van 14 miljoen euro, heeft zich ten doel gesteld een portefeuille op te bouwen van circa 10 investeringen binnen de segmenten medical devices, diagnostics en digital health.


20
SEP
2018

Investeerder Holland Venture start nieuw fonds voor innovaties in de zorg

Amsterdam, 20 september 2018 – Holland Venture is een nieuw zorginnovatie fonds gestart dat de komende jaren gaat investeren in circa 10 innovatieve ondernemers in de zorg. Het doel van het fonds is om ondernemers die actief zijn op het gebied van medical devices, diagnostics en  digital health te ondersteunen bij hun (internationale) groei. Het fonds, dat een omvang heeft van 14 miljoen euro, streeft met haar investeringen niet alleen naar financieel rendement, maar ook naar zorgrendement waardoor de zorg beter én betaalbaarder wordt.

 

Actieve investeringsstrategie

Het nieuwe Holland Venture Zorg Innovatie Fonds II (HVZI II) bouwt voort op het netwerk, de kennis, ervaring en dealflow die Holland Venture met haar eerste Zorg Innovatie Fonds heeft opgebouwd. Met het fonds verstrekt Holland Venture groeikapitaal aan veelbelovende Nederlandse ondernemers in de zorg. Het fonds heeft zich ten doel gesteld een portefeuille op te bouwen van circa 10 investeringen binnen de segmenten medical devices, diagnostics en digital health. HVZI II ontvangt ondersteuning vanuit de Seed Capital regeling, een stimuleringsregeling van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

 

Jan-Frens van Giessel, Investment Director bij Holland Venture: ‘Ik zie veel kansen in de markt om met zorginnovaties de kwaliteit van de zorg te verbeteren en de groei van de zorgkosten te beperken. Om langdurige impact in de zorg te realiseren is een combinatie van technologie, kennis van zorgprocessen, implementatiekracht en bovenal doorzettingsvermogen cruciaal. Met HVZI II investeren we in ondernemers die hebben laten zien hierover te beschikken en die samen met Holland Venture een volgende stap willen zetten. Ik ben trots op het vertrouwen dat onze financiers hebben in de hands-on aanpak van Holland Venture en hun betrokkenheid bij het verder laten groeien van onze portfolio bedrijven.’

 

Ewout Prins, managing partner bij Holland Venture, voegt daar aan toe: ‘De closing van het tweede Zorg Innovatie Fonds is een belangrijke milestone voor Holland Venture om haar positie als actieve hands-on investeerder in de Nederlandse zorg verder te versterken. Met de komst van Jan-Frens van Giessel begin dit jaar is het team van Holland Venture op het gebied van zorginnovaties verder versterkt. We zijn goed gepositioneerd om de innovatieve ondernemingen optimaal te ondersteunen bij het realiseren van hun groeiambities.’

 

Eerste investering in epilepsie detectie

Direct na de closing van het nieuwe fonds heeft Holland Venture haar eerste investering gedaan in het bedrijf LivAssured dat de NightWatch heeft ontwikkeld in samenwerking met neurologen en de epilepsie vereniging. De NightWatch detecteert zware nachtelijke epileptische aanvallen en geeft vervolgens een alarm signaal aan ouders of verzorgenden op afstand. Eerder ondersteunde Holland Venture al negen andere innovatieve zorgondernemers met groeikapitaal, waaronder MedAngel, Ventinova en Quantib.

 

Uitgebreide ervaring en netwerk in Healthcare

Holland Venture is al sinds vele jaren actief binnen de Healthcare sector, ze beschikt over een groot netwerk, uitgebreide venture capital ervaring en ruime Healthcare gerelateerde kennis & expertise. Deze combinatie van kennis en ervaring wordt ingezet om de portefeuille ondernemingen op een actieve wijze te ondersteunen om de zorg daadwerkelijk te verbeteren en goedkoper te maken en de ondernemers te helpen om hun groeiambities te verwezenlijken.


01
aug
2018

Quantib presenteert revolutionaire software voor ondersteuning en tracking van dementie en MS-diagnose

Rotterdam, Nederland, 1 augustus 2018 - Quantib, marktleider in hulpmiddelen voor kunstmatige intelligentie voor radiologie, heeft een belangrijke upgrade van hun dementie en MS-diagnose-ondersteuningssoftware Quantib ™ ND uitgebracht. Een substantiële lijst met nieuwe functies ter ondersteuning van de diagnose en monitoring van dementie en multiple sclerose werd toegevoegd aan eerdere softwarefunctionaliteiten, resulterend in een uniek radiologie softwareproduct.

"De mogelijkheden van Quantib ™ ND zijn aanzienlijk verlengd met deze nieuwe release", zegt Arthur Post Uiterweer, CEO van Quantib. "We zijn erg trots om artsen een uitgebreid softwarepakket aan te bieden voor kwantitatieve metingen van dementie en MS-gerelateerde neurologische veranderingen. Vorige week hebben we de nieuwe tools al op belangrijke sites in Europa geïnstalleerd en zijn we blij met de bemoedigende reacties. In de komende weken zullen nog veel meer installaties volgen en we willen graag meer feedback."

Naast het bieden van een nauwkeurige kwantificatie van hersenatrofie en hyperintensiteiten van witte stof, zijn beide veranderingen in de hersenen gerelateerd aan dementie en MS, de software blijkt een robuuste tool te zijn voor het volgen van ziektebeelden. Het product bevat grafieken met informatie over het verwachte hersenvolume op een bepaalde leeftijd. Artsen kunnen deze informatie gebruiken om het hersenvolume van hun patiënt te vergelijken met dat van een representatieve doorsnede van de populatie, d.w.z. het verschil bepalen tussen verwacht en gemeten hersenvolume.

Rudolf Scholte, COO van het bedrijf, benadrukt het belang van de release: "Je zou dit product eigenlijk moeten zien als twee gecombineerd in één. De software bevat een uitgebreid hulpmiddel voor het meten van atrofie en een hulpmiddel voor het volgen van hyperintensiteit. Deze twee neurologische biomarkers zijn relevant voor zowel MS als dementie, daarom hebben we besloten om de hulpmiddelen in één product te bundelen."

Een voordeel van de Quantib-oplossing is de optie om alle scans in het ziekenhuis lokaal te houden en te verwerken, het is niet nodig om patiëntscans naar een externe server te uploaden. Quantib ™ ND wordt geïnstalleerd op het terrein van het instituut. Patiënten scans worden achter de ziekenhuisfirewall verwerkt en bieden de veiligste optie om patiëntgegevens te beschermen. Bovendien biedt de Quantib-oplossing de gebruiker volledige toegang tot de segmentaties en niet alleen een PDF-rapport. De arts krijgt volledige controle.

Quantib ™ ND is CE-gemarkeerd en in heel Europa beschikbaar voor specialisten om hun diagnoseproces te versnellen en te verfijnen. De software kan worden geïntegreerd in de huidige (PACS) workflow van radiologieafdelingen, waardoor de resultaten direct toegankelijk zijn vanuit de PACS-werklijst. Als alternatief kan het worden geïnstalleerd als een speciaal werkstation voor nabewerking voor de zware gebruikers.
 
Over neurodegeneratieve aandoeningen
De komende decennia zullen neurodegeneratieve ziekten een enorme impact hebben op de samenleving. De Alzheimer-organisatie schatte in hun World Alzheimer-rapport 2015 dat de wereld ~ 100 miljoen mensen met de ziekte van Alzheimer zal tellen in 2014.1 Vorige maand kondigde Bill Gates aan dat hij $ 30 miljoen zal investeren in de verbetering van de diagnose van de ziekte van Alzheimer om de tarieven van neurodegeneratieve ziekten te verminderen.2

Hoewel sommige risico's genetisch bepaald zijn, blijkt uit een recente publicatie in de Lancet dat 35% van de risicofactoren kan worden gewijzigd. Daarom is vroege ontdekking van dementie of milde cognitieve stoornissen (vaak een voorstadium van dementie) van groot belang. Bovendien laat deze paper duidelijk zien hoe klinisch onderzoek op het gebied van dementie snel vordert. Quantib ™ ND is bij uitstek geschikt om dit onderzoek nog verder te versnellen en de nauwkeurigheid te verbeteren door resultaten te kwantificeren.3

Over Quantib
Quantib streeft naar snellere en nauwkeurigere diagnoses en ondersteunt adequate en tijdige patiëntenzorg. Met behulp van geavanceerde technieken voor het leren van machines kunnen Quantib-producten sneller weefselveranderingen detecteren dan met het blote oog mogelijk is. Quantib heeft meerdere machine learning-producten goedgekeurd door de FDA en / of CE-markering. Deze producten zijn gericht op de diagnose van dementie en MS. Tegelijkertijd werkt het bedrijf samen met onder meer Erasmus MC Rotterdam aan de ontwikkeling van toepassingen in de oncologie- en MSK-ruimte.

1.    Prince, Martin; Wimo, Anders; Guerchet, Maëlenn; Ali, Gema-Claire; Wu, Yu-Tzu; Prina, M. World Alzheimer Report 2015: The Global Impact of Dementia. Alzheimer’s Dis. Int. 1–88 (2015). doi:10.1111/j.0963-7214.2004.00293.x
2.    Gates, B. Gatesnotes. Why diagnosing Alzheimer’s today is so difficult—and how we can do better (2018). Available at: https://www.gatesnotes.com/Health/A-better-way-of-diagnosing-Alzheimers?WT.mc_id=20180717193325_AlzheimersBiomarkers_BG-LI&WT.tsrc=BGLI&linkId=54393851.
3.    Livingston, G. et al. Dementia prevention, intervention, and care. Lancet 390, 2673–2734 (2017).


13
jul
2018

MedAngel neemt twijfels over werkzaamheid medicatie weg

Digitale healthcare start-up ontvangt investering van Holland Venture en Oost NL

Apeldoorn/Amsterdam, 13 juli 2018 - Onzekerheid over de werking van je medicijnen, geen controle hebben over hoe je dag loopt, het houdt veel chronisch zieke patiënten bezig. Er zijn factoren die de werking van de medicatie, en daarmee de gezondheid, beïnvloeden. Een van deze factoren is de temperatuur omdat veel medicijnen hun werking verliezen als ze niet op de juiste temperatuur worden bewaard. MedAngel, gevestigd in Nijmegen, maakt een einde aan deze onzekerheid doordat de patiënt real-time de temperatuur van de medicatie kan monitoren via een app op de telefoon. Als fondsmanager van het Innovatie- en Energiefonds van de provincie Gelderland investeert Holland Venture samen met Oost NL in MedAngel om verdere groei en internationalisering mogelijk te maken.

Controle over je eigen gezondheid
Amin Zayani, oprichter en directeur van MedAngel, is zelf diabetes patiënt en weet hoe lastig het is om de temperatuur van medicatie regelmatig te houden. Een aantal jaar geleden belandde hij zelf in het ziekenhuis, toen zijn insuline bevroren bleek te zijn geweest. Na deze ervaring ging hij opzoek naar een oplossing. Toen die er niet was startte hij MedAngel. “Niemand mag ooit twijfelen aan de effectiviteit van zijn medicatie”, aldus Zayani.

Grip op het dagelijks leven
Miljoenen patiënten, zoals diabetici en reumapatiënten, zijn dagelijks afhankelijk van temperatuurgevoelige medicatie. Medicatie die niet werkt omdat het niet bij de juiste temperatuur is opgeslagen kan tot levensbedreigende situaties leiden. MedAngel ontwikkelde een sensor, MedAngel ONE, die real time de temperatuur van medicatie kan meten. De metingen worden via een app op de smartphone, die gekoppeld is aan een database met veilige temperatuurranges per medicijn, vergeleken op effectiviteit en alarmeert wanneer het dreigt mis te gaan. Een eenvoudige methode om een belangrijke risicofactor uit te sluiten. “MedAngel ONE neemt een stuk zorg en onzekerheid over de werking van de medicatie weg en geeft patiënten daarmee de controle over hun leven terug”, voegt Zayani toe. Daarnaast leidt gebruik van de MedAngel ONE tot gezondheidswinst en kostenbesparing voor de zorg doordat het medische complicaties voorkomt en verspilling van medicijnen  tegengaat.  

Internationale groei
Zayani heeft deelgenomen aan het Rockstart Digital Health Program en met leningen van particulieren en Oost NL is Zayani in staat geweest het product MedAngel ONE te ontwikkelen tot een verkoopbaar product. MedAngel ONE wordt al verkocht via de webshop van Amazon.com en in Amerika via de grote keten van drogisterijen CVS. Verder zijn er distributeurs in Zweden, Frankrijk, Canada Australië en de Verenigde Arabische Emiraten. Zayani: “Nu is het tijd om met de nieuwe partners Holland Venture en Oost NL de volgende fase in te gaan. Beide partners hebben veel ervaring met groeiende bedrijven in de gezondheids- en technologiesector. Voor ons is deze investering een cruciale stap naar commercieel succes in Europa en de VS”. 

Over Holland Venture
Holland Venture heeft in de afgelopen 35 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 135 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met de managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Venture wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology.


06
jul
2018

AVENSUS GROEP ZET VOLGENDE STAP IN BUY-AND-BUILD STRATEGIE MET OVERNAME AUDITCONNECT

Amsterdam, 6 juli 2018 – Avensus Groep neemt vanaf begin juli 2018  AuditConnect over. De onderneming richt zich met audit- en consultancy-activiteiten op het verbeteren van  de security- en IT-processen bij  grote en middelgrote organisaties. Deze  overname past perfect in de ambitieuze buy-and-build strategie die Avensus Groep met steun van investeerder Holland Venture op het gebied van Security en Cloud diensten uitvoert. Recentelijk werd ook al de overname van Managed Services Provider ICT Vision gerealiseerd.

De IT markt maakt grote veranderingen door, veel bedrijven verplaatsen hun ICT infrastructuur van on-premise naar de cloud. IT beweegt van ondersteunende processen naar kernprocessen, waarbij kwetsbaarheden kunnen ontstaan in organisaties. Data is de kern van iedere onderneming en het beveiligen hiervan is van het grootste belang. Avensus Groep versterkt haar klanten door IT-complexiteit weg te nemen en veiligheid te vergroten. Op het gebied van High Grade Security is zij marktleider in de Benelux. Met haar Managed Cloud Services onderscheidt ze zich door deskundigheid en klantgerichtheid.

Cloud & Security actuele thema’s
De pijlers van Avensus Groep zijn Security en Cloud Solutions. Avensus Groep geeft vanuit de twee pijlers invulling aan onderwerpen als cloud security, malware en data protection, cloud technology en transition. De onderneming bestaat uit gespecialiseerde business units die flexibel en klantgericht zijn, zoals ICT Vision en nu ook AuditConnect. Hiermee wordt de slagkracht van Avensus Groep vergroot. AuditConnect is expert op het gebied van IT-audits, privacy en informatiebeveiliging. Specifiek richt de onderneming zich op ISO, ISAE, DigiD certificering en de implementatie van AVG/GDPR.

Zowel de cloud-, als de security-transitie dwingen bedrijven om goed te kijken naar  hun informatiebeveiliging. “In iedere organisatie liggen de kwetsbaarheden niet alleen op  technisch gebied, maar juist óók in menselijk handelen.”, zegt Abram Schermer, managing director van Avensus Groep, “Op dat terrein is AuditConnect zéér goed thuis. Al onze klanten hebben behoefte aan concrete ondersteuning op dit vlak. De samenwerking met AuditConnect versterkt ons team.” Mischa van der Vliet, oprichter en directeur van AuditConnect voegt daar aan toe: “In de samenwerking met de Avensus Groep krijgt AuditConnect de kans om haar sterke groei een stevige basis te geven. In de afgelopen jaren is de vraag naar onze kennis enorm toegenomen. Samen met de Avensus Groep kunnen we tot nieuwe oplossingen komen waarin wij de bedrijfsprocessen en IT tegelijkertijd verbeteren voor een bredere klantenkring”.

Groei door buy-and-build
Avensus Groep is voornemens een veelzijdige IT-speler te worden, waarbij meerdere dochterondernemingen verworven worden die als flexibele specialist functioneren in hun eigen niche. ‘’Met de acquisitie van AuditConnect geven we concreet invulling  aan onze ambitie om een marktleidende positie in Security & Cloud te veroveren. Bovendien draagt AuditConnect direct bij aan het positieve resultaat van de Avensus Groep.”, aldus Ed Trautig, managing director Avensus Groep. “Hiermee versterken we onze autonome groei en komen we dichterbij onze ambitie om dit jaar naar een omzet van €30 miljoen te groeien.”

Investeringsmaatschappij Holland Venture is (hands-on) betrokken en biedt commerciële en strategische ondersteuning bij de uitrol van de buy-and-build strategie. “We zien dat veel specialistische IT bedrijven voor organisationele uitdagingen komen te staan door de groeiende vraag uit de markt en de blijvende noodzaak tot innovatie. We blijven op zoek naar klantgerichte IT ondernemingen die zich graag aansluiten bij een grotere organisatie”,  zegt Hubert Verbeek, managing partner van Holland Venture.

Over Avensus Groep
Avensus Groep is een gespecialiseerde dienstverlener op het gebied van Cloud en security. Binnen de groep hebben diverse dochterondernemingen een leidende rol in hun eigen niche. Deze aanpak levert de slagkracht van een grote onderneming in combinatie met de deskundigheid en flexibiliteit van een betrokken specialist. De Avensus Groep groeit dit jaar naar een omzet van €30 miljoen op basis van onderscheidende diensten voor grote en middelgrote organisaties. Het bedrijf wil uiteindelijk doorgroeien naar een omzet van €50 mln.

Over AuditConnect
AuditConnect is expert op het gebied van IT-audits, privacy en informatiebeveiliging. Vanuit die specialisaties geeft de onderneming advies over de kwaliteit van de ICT. Veel bedrijven en instellingen vertrouwen op het bedrijf  met betrekking tot bijvoorbeeld ISO, ISAE en DigiD certificering. Bovendien helpt AuditConnect haar klanten processen te verbeteren rondom privacy en de implementatie van AVG/GDPR. Het bedrijf heeft circa 30 medewerkers en is gevestigd in Apeldoorn.

Over Holland Venture
Holland Venture heeft in de afgelopen 35 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 135 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met de managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Venture wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology.


25
apr
2018

Extra slagkracht voor Virtual Affairs als onderdeel van digital agency We are you.

Holland Venture en management verkopen hun aandelen

Amsterdam, 25 april 2018 – Eerder deze week hebben de aandeelhouders van fintech bedrijf Virtual Affairs de overname contracten getekend waarmee ze hun aandelen in Virtual Affairs hebben verkocht aan We are you. (een participatie van ABN AMRO Participaties). Het management van Virtual Affairs blijft na overname actief bij de onderneming.

Virtual Affairs is een leverancier van digitale oplossingen voor de financiële sector. Dit doet zij onder meer met haar eigen producten ‘BankingRight’ en ‘InsuranceRight’. Virtual Affairs rekent grote en mooie namen tot haar klanten, waaronder Knab, ABN AMRO, Achmea, Van Lanschot, Optimix, Rabobank en TD Bank.

Actieve groeistrategie
Holland Venture was sinds november 2013 aandeelhouder in Virtual Affairs. Ze heeft het management actief ondersteund bij de strategische ontwikkeling van het bedrijf. Gekozen is voor een heldere focus op het marktsegment van financiële dienstverleners, waarbij middels een oplossing georiënteerde aanpak de eigen producten ‘BankingRight’ en ‘InsuranceRight’ zowel in Nederland alsook internationaal werden ingezet. Robin Peters, Managing Partner Virtual Affairs, licht toe "Innovatie, creativiteit en kwaliteit zijn de basis voor het succes van Virtual Affairs. De afgelopen jaren hebben we dankzij de gekozen strategie een mooie autonome groei doorgemaakt, waarbij Holland Venture een waardevolle sparring partner bleek. Als onderdeel van We are you. verkrijgt Virtual Affairs nu extra slagkracht om de volgende groeifase in te gaan." Ewout Prins, Managing Partner Holland Venture voegt toe "We zijn trots op de succesvolle samenwerking die we de afgelopen jaren met het team van Virtual Affairs hebben gehad. De ingezette strategie heeft haar vruchten afgeworpen. We wensen Virtual Affairs en We are you. een succesvolle gezamenlijke toekomst.”  

We are you., “Better together”
Virtual Affairs is het vierde label binnen de groep We are you. De organisatie heeft met de nieuwe toevoeging vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Tuil, Den Bosch, Sofia, Minsk en Melbourne en telt ruim 350 medewerkers. “We are you. versterkt zich met deze overname in de vertical “finance”. Virtual Affairs beschikt over veel branche-specifieke en complexe kennis als ook kant-en-klare oplossingen voor banken en verzekeraars.”, aldus Jorg Verweij, CEO van We are you. “Net als bij eerdere overnames binnen de We are you.-formatie, blijft Virtual Affairs als zelfstandige eenheid opereren.”

Ook Erik Lamers, Managing Partner bij Virtual Affairs, is enthousiast over de overname: “We zijn enorm blij met deze nieuwe stap in onze ontwikkeling. Onze klanten kennen ons als een zeer professionele partner, nu kunnen we nog meer schaalbaarheid en zekerheid bieden. Technisch kunnen we natuurlijk over de branches heen van elkaar leren.”

Over Holland Venture
Holland Venture heeft in de afgelopen 35 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 135 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met de managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Venture wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology.


12
apr
2018

De turbulente ondernemersloopbaan van Harald Swinkels (NLE) centraal tijdens Holland Venture Growth Session

Amsterdam, 10 april 2018 – Harald Swinkels (voormalig CEO Nederlandse Energie Maatschappij) deelde tijdens de vijfde Holland Venture Growth Session zijn ervaringen met de aanwezigen.
 
In 2005 richtte Harald Swinkels, na eerdere ondernemersavonturen in onder meer de uitgeverswereld en IT, de NLE op. Het bedrijf groeide uit tot de grootste onafhankelijke energie leverancier van Nederland. In 2016 betrad het (onder de naam NLEx) tevens de telecommarkt. Begin 2018 is NLE overgenomen door Nuts Groep / Waterland die daarmee één van de grotere energie-challengers van Europa creëren.

Naast de enthousiaste verhalen over zijn turbulente ondernemersloopbaan, deelde hij ook zijn uitdagingen en successen die uiteindelijk resulteerden in de succesvolle overname van NLE. Een interessante presentatie die door de aanwezigen op een enthousiaste manier werd ontvangen.Tijdens de Holland Venture Growth Sessions nodigen wij een succesvolle ondernemer uit om zijn ervaringen in een snelgroeiende onderneming te delen met de management teams van onze participaties. Het zijn interactieve sessies waarin het realiseren van groei centraal staat en ervaringen en tips-and-trick worden uitgewisseld.

26
mrt
2018

Inzet op innovatie werpt zijn vruchten af – Gilde Buy Out Partners stapt in als aandeelhouder Esdec

Amsterdam, 26 maart 2018 - Op 22 maart is Gilde Buy Out Partners toegetreden als nieuwe aandeelhouder in Esdec. Esdec ontwikkelt, produceert en levert professionele montagesystemen voor zonnepanelen op alle type daken. De snelle groei en het innovatieve karakter van Esdec heeft er toe geleid dat Gilde, samen met het huidige management, een belangrijke rol wil spelen bij de groeiambities van het bedrijf. In de transactie worden de aandelen van investeringsmaatschappijen Holland Venture en Dolfin Capital overgenomen.

Esdec speelt, met haar innovatieve montage systemen, slim in op de groeiende vraag naar zonne-energie. In 2017 groeide de productie van zonne-energie met maar liefst 40%. De inzet op innovatie bleef niet onopgemerkt, zo won Esdec in 2017 de Solar Innovation Award 2017 en werd het bedrijf genomineerd voor FD Gazellen 2017.

Innovatie
Investeren in innovatie is key voor Esdec. “De continue drang naar slimmere, betere en snellere oplossingen voor onze klanten is onze grote drijfveer. Elke dag weer.”, vertelt Stijn Vos, CEO en medeaandeelhouder Esdec. Om de positie als marktleider te behouden, draait de innovatiemotor op volle toeren. Zo introduceert Esdec deze maand wederom een aantal nieuwe producten, is het managementteam versterkt door een directeur Techniek & Innovatie, het R&D team uitgebreid van 2fte naar 10fte en is Esdec druk bezig met de realisatie van een innovatiecentrum van ruim 1000m2. Daarbij is het gehele personeelsbestand in 2 jaar verdrievoudigd. Vos voegt toe: “Samen met Holland Venture en Dolfin Capital hebben we de marktpositie sinds 2015 flink verstevigd. Ik ben hen dan ook dankbaar voor de bijdrage die zij hier aan hebben geleverd zodat Esdec klaar is om met Gilde de volgende fase in te gaan.”

“Esdec valt op door haar sterke producten en snelle groei. We zijn onder de indruk van wat het management team, samen met Dolfin en Holland Venture, de afgelopen jaren heeft bereikt en van de innovaties die nog steeds worden gedaan. We zien volop mogelijkheden om nu in de volgende fase voor de onderneming samen met het management de groei verder te versnellen, in zowel de EU als in de VS en zowel organisch als door middel van acquisities.”, aldus Maurits Boomsma, Partner bij Gilde Buy Out Partners.

Internationale sales
In een snel groeiende markt die oorspronkelijk gedreven werd door subsidies, echter nu opengebroken is door sterk dalende kosten van zonne-energie, focust Esdec zich op key markets: Benelux, Frankrijk, Scandinavië en VS. In de EU en VS heeft zij recent meerdere internationale sales managers aangenomen. “Onder leiding van Stijn Vos heeft Esdec de afgelopen jaren ongelooflijk veel bereikt. Dit blijkt uit de enorme uitbreiding van het (R&D) team, de gerealiseerde internationale expansie en de verhuizing naar het nieuwe bedrijfspand dat vier keer zo groot is als het oude. Het bedrijf is klaar voor de enorme groei die in de huidige markt mogelijk is. Wij wensen de nieuwe aandeelhouder Gilde heel veel succes met de volgende stap!”, zegt Hubert Verbeek, Managing Partner Holland Venture.

Over Holland Venture
Holland Venture heeft in de afgelopen 35 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 135 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met de managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Venture wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology.
08
mrt
2018

DeltaScan eerste meetinstrument dat kans op delirium laat zien

DeltaScan op NOS journaal – primeur in UMC Utrecht ICU

https://prolira.com/deltascan-op-nos-journaal-primeur-in-umc-utrecht-icu/

Het UMC Utrecht en het bedrijf Prolira hebben een innovatief apparaat ontwikkeld om een delirium vast te stellen. Deze mobiele monitor, de Deltascan, meet binnen één minuut of een patiënt een delier heeft. Bij een delier heeft de patiënt plotseling last van ernstige verwardheid door een lichamelijke oorzaak, zoals een infectie. Eén op de acht ziekenhuispatiënten, vooral ouderen en Intensive Care-patiënten, krijgt hiermee te maken.

Een delirium bij een patiënt is nu nog vaak moeilijk te herkennen. Door het minder functioneren van de hersenen reageert de patiënt niet adequaat, kan zich slecht concentreren, slaapt slecht en heeft vaak last van hallucinaties. Door die verandering in gedrag trekken patiënten zich stil terug of worden bijvoorbeeld angstig. Maar dat kan ook komen door hun opname in het ziekenhuis of andere klachten zoals depressie of dementie. Daarom is het voor verpleegkundigen en artsen lastig om de diagnose van een ‘delirium’ te stellen.

“Uit onderzoek blijkt dat bij zeven van de tien patiënten een delirium in eerste instantie niet wordt herkend door artsen. Daarom zijn er ook vragenlijsten ontwikkeld om dit te checken, maar ook na het invullen van die lijsten blijkt een delier slechts bij vijf op de tien patiënten ontdekt te worden.”, zegt neuroloog-intensivist Arjen Slooter, één van de bedenkers van de Deltascan. “Dit komt omdat ook die vragenlijsten subjectieve elementen bevatten en het aan de arts of verpleegkundige is om een diagnose te stellen. De Deltascan daarentegen doet een objectieve meting.”

Het tijdig behandelen van een delirium bespaart de patiënt een hoop ellende. Want behalve de acute klachten vergroot een delier de kans om op latere leeftijd dement te worden en zelfs de kans op voortijdig overlijden. Ook verlengt het de tijd dat een patiënt in het ziekenhuis moet blijven en zorgt voor hogere medische kosten. “Een delirium is goed te behandelen, maar het tijdig ontdekken is ingewikkeld”, zegt Slooter. “Door het meten van de hersenactiviteit kunnen we zien of er sprake is van een delirium, maar dat kost nu nog veel tijd.”

De Deltascan bestaat uit een kleine strip met drie elektroden die op het hoofd van de patiënt geplaatst wordt (zie foto). Een algoritme analyseert daarna real-time het EEG en zorgt voor een score die de kans op een delier aangeeft. De arts of verpleegkundige kan dit dan meteen vanaf de monitor aflezen. De monitor is dus eigenlijk een mobiele EEG-scanner die veel tijd bespaart. Slooter: “Met een EEG zoals we dat nu kennen duurt het al snel een uur om de hersenactiviteit te meten en dat is belastend voor de patiënt. Wij zijn binnen 1 minuut klaar. En door het eerder herkennen van de kans op een delirium kunnen we behandelen voordat het escaleert.”

22
feb
2018

Avensus Groep zet met overname ICT Vision eerste stap in buy-and-build-strategie

Amsterdam, 22 februari 2018 – Avensus Nederland, Participatiemaatschappij Holland Venture, Abram Schermer en Ed Trautig verstevigen de samenwerking middels de oprichting van Avensus Groep. Hiermee bouwen zij het partnership uit dat ze eind 2016 zijn aangegaan. De ambitieuze buy-and-build strategie is direct in de praktijk gebracht door de overname van Managed Services provider ICT Vision. De gekozen strategie beoogt Avensus Groep te laten uitgroeien tot een dominante IT-speler gericht op Security Services & Cloud Technologie met een omzet van circa EUR 50 miljoen.

IT maakt grote veranderingen door, veel bedrijven gaan van on-premise naar de cloud. IT beweegt van ondersteunende processen naar kernprocessen, waarbij kwetsbaarheden kunnen ontstaan in organisaties. Data is de asset van iedere onderneming en het beveiligen hiervan is van het grootste belang. Avensus versterkt haar klanten door IT-complexiteit weg te nemen en veiligheid te vergroten. Op het gebied van High Grade Security is Avensus marktleider in de Benelux. En met haar Managed Cloud Services onderscheidt Avensus zich door deskundigheid en klantgerichtheid.

Cloud & Security actuele thema’s
De pijlers van Avensus Groep zijn Security en Cloud Solutions. Door het vormen van de Avensus Groep ontstaat er ruimte om gespecialiseerde entiteiten, zoals ICT Vision, toe te voegen. Hiermee wordt de slagkracht van Avensus vergroot. Avensus Groep geeft vanuit de twee pijlers invulling aan onderwerpen als cloud security, malware en data protection, cloud technology en transition. De overname van Managed Service Provider ICT Vision past daarmee naadloos in het aanbod dat Avensus Groep voor ogen heeft.

Groei door buy-and-build
Avensus Groep is voornemens een veelzijdige IT-speler te worden, waarbij meerdere dochterondernemingen verworven worden die als flexibele specialist functioneren in hun eigen niche. Deze aanpak levert de slagkracht van een grote onderneming in combinatie met de deskundigheid en flexibiliteit van een betrokken specialist. Avensus vormt hierbij het platform en met de overname van ICT Vision is een belangrijke stap gezet in de verdere uitrol van de buy-and-build strategie.

‘Wij hebben al meerdere bedrijven op de radar staan die in de nabije toekomst onderdeel gaan uitmaken van Avensus Groep. Holland Venture is (hands-on) betrokken en zal zowel commercieel als strategisch ondersteuning bieden bij het uitrollen van de buy-and-build strategie. Ervaren IT ondernemer Abram Schermer zal als managing director verantwoordelijk zijn voor de commerciële invulling van Avensus Groep. Ik kijk uit naar deze samenwerking waarbij we concreet invulling geven aan onze ambitie om een marktleidende positie in Security & Cloud te creëren.’, aldus Ed Trautig, managing director Avensus Groep.

Over Avensus
Avensus is initieel opgericht in 2000 en heeft haar focus de laatste jaren op de Zorg, Overheid en Financials gericht. Met hoogwaardige dienstverlening in Cloud en security is het bedrijf gegroeid naar een totale omzet van meer dan EUR 15 miljoen en circa 100 medewerkers met vestigingen in Almere, Delft en Eindhoven.

Over ICT Vision
ICT Vision is een Managed Services Provider voor de kleine- en middelgrote organisatie. Voor deze organisaties is het essentieel om de continuïteit van ICT te waarborgen. De ICT Vision beheerservices leveren hier een grote bijdrage aan. Wij zorgen er voor dat alle informatie systemen beschikbaar zijn en blijven. Op een moderne manier, gebruikmakend van de cloud en met hoge klanttevredenheid.

Over Holland Venture
Holland Venture heeft in de afgelopen 35 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 130 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de groeimarkten Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met de managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Venture wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology.

22
jan
2018

Holland Venture’s portfoliobedrijf Highcare investeert in opleidingsinstituut Latona

Amsterdam, 22 januari 2018 – Highcare, hét uitzend- en detacheringsbureau in de zorg en het veiligheidsdomein, heeft de activiteiten van Latona overgenomen. Latona levert organisatie- en opleidingsadvies diensten binnen de acute zorg. De afgelopen jaren heeft Highcare een actieve buy-and-build strategie uitgevoerd, waarbij de bedrijven Ambucare, SEHV, EMC en nu Latona zijn overgenomen. De overname van Latona stelt Highcare in staat haar huidige marktpositie in de zorg verder te versterken.

Inhoudelijke verbreding en verdieping
Het aanbod van Latona, gericht op organisatie- en opleidingsadvies, bestaat uit alle aspectgebieden van de acute zorg: van visie ontwikkelingen tot ontwerpen, en van trainen en implementeren tot borgen in de praktijk. Highcare is een uitzend- en detacheringsbureau dat hooggekwalificeerde professionals matcht met opdrachtgevers in met name de zorg. Middels de Highcare Academy biedt zij haar professionals de kans zich voortdurend bij te scholen en te ontwikkelen binnen hun vakgebied. Door het combineren van de kennis en kunde van Latona en HighCare Academy zullen de professionals en klanten van Highcare in de toekomst profiteren van inhoudelijke verbreding en verdieping en de ontwikkeling van nieuwe scholingsproducten en opleidingsmogelijkheden.

Opleiden als oplossing voor tekort aan zorgpersoneel
Highcare en Latona voelen zich beide verantwoordelijk voor en betrokken bij de zorg. Zij volgen de marktontwikkelingen op de voet en spelen er actief op in. Ontwikkelingen als een groeiende zorgvraag met daar tegenover een steeds groter te kort aan zorgpersoneel dwingen de huidige maatschappij te zoeken naar oplossingen. Met de overname van Latona is Highcare nog beter in staat om haar eigen professionals goed op te leiden, nieuwe professionals aan te trekken en de kwaliteit van zorg te verhogen. Deze transactie werd begeleid door Marktlink.

Gezamenlijke ambities
Willem Grool, directeur Highcare, voegt hier aan toe: “Highcare verbreedt haar aanbod aan activiteiten over de gehele zorg en ziet kansen binnen de eerste lijnszorg. In de visie van Highcare staat kwaliteit centraal. Een belangrijk onderdeel is de deskundigheidsontwikkeling van onze professionals. Latona was op zoek naar een partner om de continuïteit van haar activiteiten te kunnen borgen en haar aanbod te verbreden. Highcare ziet met de integratie van Latona binnen de Highcare Academy meer kansen om het totale palet aan activiteiten te verbreden en verder uit te breiden. Wij zijn er van overtuigd dat we door deze samenwerking nog beter inhoud kunnen geven aan de ambities van beide organisaties.”

Over Highcare
Highcare is de partner op het gebied van personeelsvraagstukken in de zorg en het veiligheidsdomein. Voor zowel korte als langdurige vraagstukken biedt Highcare vele mogelijkheden. Naast uitzenden, detacheren en bemiddelen van zorgprofessionals beschikt Highcare ook over haar eigen Highcare Academy. Hierin verzorgt zij assessments, bij- en nascholingen voor alle zorgprofessionals van Highcare maar ook scholingen voor onze opdrachtgevers.

11
jan
2018

HOLLAND VENTURE VERSTREKT GROEIFINANCIERING AAN REVALIDATIEkliniek ORTIUS

Amsterdam, 11 januari 2018 – Participatiemaatschappij Holland Venture verstrekt groeifinanciering aan Ortius, een vooruitstrevende kliniek op het gebied van medische specialistische pijnrevalidatie. De investering stelt Ortius in staat de geboden zorg verder te ontwikkelen en daarmee haar groeiambities te realiseren.

Ortius, opgericht in december 2016, is een zelfstandige revalidatiekliniek gespecialiseerd in de behandeling van complexe chronische pijn en pijnvermoeidheidsklachten. Ortius biedt met 110 professionals interdisciplinaire zorg vanuit 6 behandelcentra in de regio’s Noord, Midden en Zuid Nederland.

Positieve gezondheid
Pijnklachten hebben grote invloed op het welzijn van mensen en hun omgeving. Ortius heeft als doel haar patiënten met chronische pijn zelfredzamer te maken en weer regie te geven over hun leven. Door zich bewust te zijn van hun kwetsbaarheden en gebruik te maken van hun krachten en persoonlijke waarden kunnen zij actief mee blijven doen in de maatschappij. De inhoud van de geboden zorg sluit 1 op 1 aan op de visie van arts en onderzoeker Machteld Huber over positieve gezondheid. Hierbij worden het versterken van de ‘veerkracht’ en vooral ‘zingeving’ gezien als de sterkst gezond makende dimensies.    

Kwaliteit verhogend en zorgkosten verlagend
“Met de participatie door Holland Venture krijgt Ortius er een sterke partner bij met ervaring in de zorgsector en zijn wij in staat om ons verder te ontwikkelen. Gezamenlijk zullen wij met onze inspirerende en adaptieve werkwijze kunnen bijdragen aan de kwaliteit van de zorg, de reductie van zorgkosten en het verhogen van de (arbeids)productiviteit in Nederland.”, aldus Oscar Westerhof, bestuurder Ortius.

Hubert Verbeek, managing partner Holland Venture, voegt hier aan toe: “Binnen de revalidatiemarkt worden chronische pijnklachten beperkt behandeld, terwijl dit juist een positieve bijdrage levert aan de terugkeer in de maatschappij. Hier liggen mooie groeikansen. Het  management van Ortius is zeer gedreven en ervaren. Zij investeert in het zo effectief mogelijk maken van het behandelproces. Ortius past daarmee perfect in onze investeringsfocus, waarbij zorgkosten worden gereduceerd en de kwaliteit van zorg toeneemt.”

Over Holland Venture
Holland Venture heeft in de afgelopen 35 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 130 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de groeimarkten Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met de managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Venture wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology.


12
dec
2017

Holland Venture investeert in mobiele accessoire provider Telco Accessories B.V.

Amsterdam, 12 december 2017 – Investeringsmaatschappij Holland Venture investeert met het management in Telco Accessories B.V., internationaal actief op de markt voor mobiele accessoires. De investering stelt de marktleidende organisatie in staat om zowel organisch als middels een buy-and-build strategie haar groeiambities te realiseren.

Telco Accessories B.V., opgericht in 2008, ontwikkelt en verkoopt mobiele accessoires onder haar eigen merken Xtorm en Gecko Covers. Xtorm is marktleider op het gebied van (mobiele) laadoplossingen zoals power banks, solarchargers, kabels en power home-oplossingen. Gecko Covers ontwikkelt beschermhoezen en accessoires voor e-readers, tablets en MacBooks. Telco Accessories B.V. speelt continue in op de nieuwste trends en innovaties in de markt. Voor de hoge kwaliteit en het design, zijn de producten regelmatig bekroond met prijzen zoals de RedDot Design Award en de High-Tech Award.

Buy-and-build strategie
Holland Venture neemt de aandelen over van meerderheidsaandeelhouder Nedvest. Het management herinvesteert om samen met Holland Venture een buy-and-build strategie uit te rollen. In januari 2016 is de eerste acquisitie van Gecko Covers voltooid. Ralph Both, CEO Telco Accessories B.V.: “Wij staan klaar om een buy-and-build strategie uit te werken. We zien hierbij in Holland Venture een partner met veel ervaring, die onze organisatie naar een volgende fase kan brengen.” De onderneming zal zich richten op de overname van mobiele accessoire providers en het ontwikkelen van een eigen technologie waarmee het productaanbod wordt uitgebreid.  

Eigen technologie
“Telco Accessories B.V. bevindt zich in een grote, snelgroeiende markt, waarbinnen zij een groot netwerk én een goede positie bij online en offline retailers heeft. Wij zien veel acquisitie mogelijkheden. Daarnaast biedt de uitgebreide marktkennis binnen Telco Accessories B.V. een geweldige kans om inhouse gepatenteerde technologie te ontwikkelen. Samen met het management, willen wij Telco Accessories B.V. laten uitgroeien tot een technologie gedreven organisatie met een breed assortiment”, aldus Hubert Verbeek, Managing Partner Holland Venture.

Over Holland Venture

Holland Venture heeft in de afgelopen 35 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 130 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met de managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Venture wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology. 

28
NOV
2017

ARTIFICIAL INTELLIGENCE ALS CENTRAAL THEMA TIJDENS HOLLAND VENTURE GROWTH SESSION

Amsterdam, 28 november 2017 – De vierde Holland Venture ‘Growth Session’ stond in het teken van Artificial Intelligence (AI). In een interactieve sessie deelde Jörgen Sandig (voormalig CEO Scyfer) zijn ervaringen met de ontwikkeling die Scyfer heeft doorgemaakt.

Jörgen Sandig heeft in 2013 Scyfer opgericht samen met Prof Dr Max Welling, Taco Cohen en Tijmen Blankevoort en vervulde hier de rol van CEO. Scyfer levert state of the art Artificial Intelligence oplossingen voor industrie, financiën en de medische sector en heeft een voortrekkers rol vervuld in het daadwerkelijk effectief inzetten van AI voor innovatieve IT oplossingen. Scyfer is regelmatig prominent in het nieuws om uitleg en verdieping te geven bij de toepassing van AI.

Scyfer is sinds de oprichting cashflow positief geweest en heeft de eigen groei gefinancierd. Als spin off van de Universiteit van Amsterdam is Scyfer in de afgelopen 4 jaar gegroeid tot een bedrijf met ca. 20 medewerkers met klanten in Europa en de VS.  Scyfer is in augustus 2017 overgenomen door Qualcomm Research om een boost te geven aan de AI ambitie van Qualcomm Technologies.Tijdens deze Growth Session stond de ontwikkeling van Scyfer centraal. Tevens werd ingegaan op hoe Scyfer is omgegaan met een nieuwe, onbewezen technologie in een te ontwikkelen markt. Het verhaal van Jörgen werd enthousiast ontvangen, hij heeft ons een interessante inkijk gegeven in de wereld van AI. Het interactieve karakter inspireerde de  aanwezigen, onder wie een groot aantal ondernemers van de Holland Venture deelnemingen.

Tijdens de Holland Venture Growth Sessions nodigen wij een succesvolle ondernemer uit om zijn ervaringen in een snelgroeiende onderneming te delen met de management teams van onze participaties. Het zijn interactieve sessies waarin het realiseren van groei centraal staat en ervaringen en tips-and-tricks worden uitgewisseld. 


27
nov
2017

Medisch Artificial Intelligence bedrijf Quantib ontvangt kapitaalinjectie van EUR 4,5 miljoen


Snellere en objectievere diagnoses door automatische interpretatie MRI en CT scans

Chicago, 27 november 2017 – Op ’s werelds grootste radiologie beurs, de RSNA, is vandaag bekend gemaakt dat Investeringsmaatschappij Holland Venture en InnovationQuarter investeren in medisch Artificial Intelligence (AI) bedrijf Quantib. Quantib levert Machine Learning (ML) toepassingen voor de analyse van medische beelden, waarmee artsen en onderzoekers betere, snellere en goedkopere diagnoses kunnen stellen, en daarmee patiënten betere zorg kunnen bieden. De investering ondersteunt Quantib bij haar internationale groei.

Quantib, opgericht in 2012 en gevestigd in Rotterdam, is een van de meest gerenommeerde Nederlandse spelers in medische Artificial Intelligence (AI) toepassingen. Quantib zet Machine Learning (ML) software in voor de segmentatie, classificatie en kwantificatie van medische beelden waarmee de kwaliteit van de diagnose wordt verbeterd, en een versnelling in de workflow van artsen en onderzoekers mogelijk wordt gemaakt. Quantib is een spin-off van het Erasmus MC en ontwikkelt haar producten in nauwe samenwerking met de internationaal gerenommeerde Biomedical Imaging Group Rotterdam (BIGR) van het Erasmus MC, onder leiding van Prof. Dr. Wiro Niessen. Quantib heeft daarnaast sterke partnerships met industrie spelers (GE Healthcare, Philips, Intrasense) voor onderzoek, ontwikkeling en distributie van haar producten. Recentelijk kwam Quantib in het nieuws als een van de winnaars van de Nederlandse Data Science prijzen . Haar huidige product, Quantib Brain, behaalde reeds in 2016 FDA goedkeuring en CE markering en helpt bij het detecteren en volgen van neurologische aandoeningen zoals bijvoorbeeld Parkinson, Multiple Sclerosis en Alzheimer.

De investering stelt Quantib in staat haar ML toepassingen op het gebied van beroertes, longaandoeningen, oncologie en botstructuren naar de markt te brengen. Bovendien zal Quantib nieuwe samenwerkingen aangaan met leidende internationale universitaire ziekenhuizen.

Gepaard met de investering is het management team uitgebreid met Arthur Post Uiterweer (voormalig Philips en BCG) en Jorrit Glastra (voormalig Shell). De RvC van Quantib zal bestaan uit Prof. Dr. Gabriel Krestin, Harm-Jan Wessels en ervaren zorgondernemer Jaap Maljers.

Rudolf Scholte, CEO Quantib: “Onze software helpt onderzoekers, radio- en neurologen met een objectieve beoordeling van MRI- en CT scans. Met behulp van onze deep learning algoritmes kan een betere diagnose worden gesteld, maar kan ook sneller beoordeeld worden of de gekozen behandeling aanslaat. Tot op heden heeft Quantib zich voornamelijk gericht op hersenaandoeningen, deze investering stelt ons in staat nieuwe producten te ontwikkelen en ons team uit te breiden”.

“De toepassingen van Quantib standaardiseren en versnellen de analyse van beelden en maakt het mogelijk subtiele veranderingen over tijd te detecteren. Het maakt het diagnose proces objectief en levert zo een diagnostische meerwaarde in combinatie met efficiëntere processen, wat een grote groep patiënten ten goede zal komen. We zien enorme internationale kansen voor de onderneming en zijn trots om aan haar ontwikkeling bij te kunnen dragen.”, aldus Ewout Prins, Managing Partner Holland Venture.

Francis Quint, hoofd InnovationQuarter Capital: “Quantib maakt snellere, betere en efficiëntere diagnoses mogelijk, een geweldige ontwikkeling resulterend uit hun nauwe samenwerking met Erasmus MC. Wij zijn blij dat we dit Rotterdams bedrijf kunnen ondersteunen in hun ambitie om hun technologie op andere diagnostische toepassingen in te zetten.”


10
nov
2017

ESDEC zet vol in op innovatie

Deventer, 10 november 2017 - De vraag naar zonne-energie in de Benelux en Europa groeit exponentieel. Door de stijgende motivatie in binnen- en buitenland om te verduurzamen en het succes van de nieuwe generatie montagesystemen voor pv-panelen groeit Esdec sterker dan verwacht. Om deze groei professioneel vorm te kunnen geven is Esdec,  producent en leverancier van deze montagesystemen, onlangs ingetrokken in haar nieuwe pand met een omvang van 9000 m².   

Investeren in innovatie is key voor Esdec. “De continue drang naar slimmere, betere en snellere oplossingen voor onze klanten is onze grote drijfveer. Elke dag weer”, vertelt Stijn Vos, algemeen directeur Esdec. “In deze groeimarkt willen wij de installateurs de zekerheid bieden dat zij werken met de meest innovatieve producten die snel te installeren zijn. Professionele ondersteuning in de vorm van tools, trainingen en support zijn voor ons en voor onze klanten zeer belangrijk. Als marktleider nemen we onze verantwoordelijkheid.”

Uitbreiding directieteam
Per 1 november heeft Esdec haar directieteam uitgebreid met een directeur innovatie & techniek: Dieuwke Boersma. Als afgestudeerd natuurkundige ontwikkelde ze al snel een enorme passie voor zowel duurzaamheid als innovatie. Ze begon haar carrière bij Shell en was ze werkzaam bij een start-up en Econcern. “De wereld iedere dag een beetje beter maken, daar doe ik het allemaal voor”, vertelt Dieuwke Boersma.  In het vervolg van haar carrière werd ze onderdeel van het management team van Philips Research, waarbij ze leidend was in de digitale transformaties en innovaties op het gebied van duurzaamheid. In haar laatste baan was ze new business en R&D leader voor Philips Lighting, met de focus op Solar Lighting voor India en Afrika. Voor Esdec zal Dieuwke zich volledig richten op het verder vergroten van onze innovatiekracht en het aansturen van de afdeling R&D, sales engineering, IT en product management.

Innovatiecentrum
In het nieuwe pand zal Esdec begin 2018 haar innovatiecentrum openen. In deze ruimte zal Esdec op een transparante manier laten zien hoe zij aan productontwikkeling doet en hoe zij continue bezig is haar (nieuwe) producten aan verschillende testen te onderwerpen.

Trainingscentrum
“We zien dat de vraag naar professionele solarinstallateurs door de groei in de markt sterk toeneemt”, vertelt Stijn Vos. “In ons nieuwe pand hebben we alles onder één dak.  Hier zullen wij investeren in professionele trainingsprogramma’s die ervoor moeten zorgen dat installaties met onze montagesystemen altijd goed zijn. Daarnaast zullen wij een professioneel trainingscentrum inrichten.” In het trainingscentrum kunnen installateurs hun vaardigheden trainen en oefenen met het installeren van pv-panelen op verschillende typen daken. Vanaf 2018 wil Esdec actief installateurs gaan opleiden om zo het tekort dat er is aan professionele solarinstallateurs terug te dringen.

Over Esdec
Esdec ontwikkelt, produceert en levert professionele montagesystemen voor zonnepanelen op alle type daken. De innovatieve systemen Clickfit en Flatfix onderscheiden zich doordat ze eenvoudig te plaatsen zijn door de installateur, zonder concessies te doen aan degelijkheid en duurzaamheid van het product. In 2017 won Esdec de Solar Innovation Award 2017 en werd het bedrijf genomineerd voor FD Gazellen 2017.


03
okt
2017

Holland Venture verkoopt haar belang in QSight IT aan KPN

Amsterdam, 3 oktober 2017 - Op 2 oktober zijn de overnamecontracten getekend waarmee Holland Venture en de overige (management) aandeelhouders hun belangen in QSight IT verkopen aan het Nederlandse telecom en ICT-bedrijf KPN. QSight IT is een vooraanstaande Nederlandse speler op het gebied van cybersecurity en Cloud consultancy.

QSight IT: Nederlandse speler op het gebied van cybersecurity en Cloud
QSight IT is een toonaangevende Nederlandse cybersecurity specialist die, in een dynamische wereld, op een slimme en pragmatische wijze vooroploopt in het beveiligen en beschikbaar houden van de informatie van haar klanten. Zo helpt QSight IT onder andere complexe security bedreigingen vroegtijdig te signaleren en adequaat te verhelpen. QSight IT is een 100% Nederlands IT-bedrijf en focust zich naast (cyber) security op consultancy, support- en beheerdiensten. Het bedrijf bedient met ongeveer 250 hooggekwalificeerde professionals organisaties in de publieke en private sector en behaalde in 2016 een omzet van ongeveer 50 miljoen euro.

Groei door buy-and-build
In de zomer van 2015 nam Holland Venture een belang in het in Delft gevestigde, Qi ict. In september 2016 transformeerde Qi ict, via een fusie met security provider Onsight Solutions, naar een security power house die verder ging onder de naam QSight IT. Sinds 2014 hield Qi ict een strategisch belang in Inovativ en breidde haar security diensten uit naar de Cloud. In 2017 is deze positie versterkt middels een fusie met Sparked en is InSpark ontstaan als één van de leidende Microsoft Cloud specialisten  in Nederland.

Security strategische prioriteit KPN
De acquisitie is in lijn met de strategie van KPN om te groeien in security en public Cloud consultancy en zijn positie als toonaangevende security service provider in Nederland verder te versterken. De overname van QSight IT is complementair met KPN’s huidige portfolio beveiligingsdiensten en versterkt zijn capaciteiten op het gebied van detection en prediction. Daarnaast zal de expertise van QSight IT op het gebied van Cloud consultancy, het (publieke) Cloud aanbod van KPN verbreden. Versterkt met deze overnames kan KPN alle klanten - van MKB tot grote corporates - een breed aanbod van hoogwaardige beveiligingsdiensten aanbieden.

Cloud en cybersecurity actuele thema’s

Hubert Verbeek, Managing Partner Holland Venture: “Het beveiligen van data is van absoluut en onmisbaar belang voor elke organisatie. Vanuit die visie hebben wij QSight IT helpen uitgroeien tot een vooraanstaande speler in cybersecurity en Microsoft Cloud diensten voor zowel het midden segment van de markt als grote corporates. Gezien de importantie van cybersecurity was een 100% Nederlandse overname door KPN het perfecte scenario. In de huidige markt zien wij nog volop groeimogelijkheden voor QSight IT. Wij wensen KPN en QSight IT veel succes in de toekomst.”

Afronding van de transactie is nog onder voorbehoud van de goedkeuring van de mededingingsautoriteit.


04
sep
2017

Inno4Life ontvangt financiering voor serialisatie in farmacie en internationale groei

BOM, TIIN Capital, Holland Venture en het Zeeuws InvesteringsFonds investeren in life science-machinebouwbedrijf.

Breda, 4 september 2017 - Inno4Life, machinebouwer in de life sciences-sector, ontvangt groeifinanciering van de Brabantse Ontwikkeling Maatschappij (BOM), Holland Venture, TIIN Capital en het Zeeuws InvesteringsFonds. Inno4Life gebruikt de investering onder meer voor de ontwikkeling van serialisatietoepassingen in verpakkingsmachines voor medicijnen en om de internationale groei van het bedrijf te versnellen.

Inno4Life biedt geïntegreerde maatwerkoplossingen en machines die tegemoetkomen aan de continu veranderende behoeften binnen de Life Sciences-sector, vooral in de farmaceutische en biotech-industrie. De machines en automatiseringsoplossingen van Inno4Life hebben onder meer betrekking op verpakkingsprocessen en track & tracing van geneesmiddelen. Inno4Life ontwikkelt en bouwt machines voor de top tien farmaceutische bedrijven wereldwijd. De organisatie biedt bedrijven uit diverse vakgebieden oplossingen als geautomatiseerde vulsystemen, beladingsystemen en past robot- en vision-technologie toe.

De farmaceutische industrie is continu in beweging. Fusies en reorganisaties zijn aan de orde van de dag, de mate van automatisering intensiveert, prijzen staan onder druk en wetgeving wordt steeds strikter. Johan Klootwijk, CEO Inno4Life: “Innovaties in productieprocessen zijn voor farmaceutische bedrijven noodzakelijk. Bedrijven hebben te maken met wetgeving die steeds verder wordt aangescherpt. Tegelijkertijd is er de noodzaak om efficiënter en effectiever te produceren dan concurrenten. Mede door deze ontwikkelingen is het essentieel dat specialistische toeleveranciers zoals wij voortdurend innoveren.”

Ewout Prins, managing partner Holland Venture, voegt toe: “Inno4Life heeft een visie op de Life Sciences markt die gebaseerd is op jarenlange ervaring van het management team. Wij hebben vertrouwen in de groeistrategie van de onderneming. Inno4Life heeft als jong en innovatief bedrijf, binnen een kennisintensieve niche markt, een onderscheidende strategische positie verworven waarbij zij levert aan de top 10 internationale farmaceutische bedrijven. Een indrukwekkende prestatie. In de huidige markt zien we een duidelijk momentum voor verdere groei en expansie en we kijken er naar uit Inno4Life hier actief bij te ondersteunen.”

Innovatie door nieuwe wetgeving
In 2019 dienen alle verpakkingen van geneesmiddelen op voorschrift voorzien te zijn van een unieke code. Geneesmiddelenfabrikanten brengen deze unieke code aan op de verpakkingen. Met het scannen van deze code kunnen apothekers de echtheid van een geneesmiddel vaststellen voordat ze het middel aan patiënten meegeven. Inno4Life biedt expertise en oplossingen aan voor producenten van geneesmiddelen om te voldoen aan deze nieuwe wetgeving.

“Het is onze ambitie om meer en meer internationaal erkend te worden als leverancier van geautomatiseerde productieapparatuur”, vervolgt Klootwijk. “Door voorop te lopen in het leveren van klant specifieke, innovatieve oplossingen met uitzonderlijke klantenservice zijn we onze klanten optimaal van dienst. Met de kennis en het kapitaal van deze investeerders kunnen wij onze internationale groeiambities verwezenlijken."

Over Holland Venture
Holland Venture heeft in de afgelopen 35 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 130 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met de managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Venture wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology.

04
JUL
2017

CLOUD SERVICES platform ESHGRO ONTVANGT KAPITAALINJECTIE VAN HOLLAND VENTURE

Amsterdam, 4 juli 2017 – Investeringsmaatschappij Holland Venture investeert in Eshgro, een toonaangevend en innovatief cloud services platform. Het groeikapitaal stelt Eshgro in staat om haar unieke platform verder te ontwikkelen en haar internationale groei te versnellen.

Cloud verandert IT-consumptie
De cloud verandert de manier waarop bedrijven IT consumeren. Ten opzichte van on-premise IT oplossingen biedt de cloud meer flexibiliteit, 24/7 toegankelijkheid vanaf elke locatie, altijd up-to-date en meer veiligheid. De wereldwijde cloudmarkt zal volgens prognoses van diverse onderzoeksbureaus groeien naar circa € 180 mld in 2020; met een CAGR van 21,5%i,ii. Daarmee groeit de cloudmarkt 7x sneller dan de wereldwijde IT-uitgaven.

Deze dynamiek creëert nieuwe uitdagingen voor value added resellers en managed service providers. Inspelend op deze ontwikkeling heeft Eshgro een technologisch innovatief platform ontwikkeld, de CSB Suite. Dit unieke platform maakt van iedere bestaande IT-omgeving binnen 10 minuten inzichtelijk hoe er veilig een functionele cloud oplossing kan worden samengesteld. Bovendien maakt het de financiële impact inzichtelijk.

Value added resellers en managed service providers kunnen het platform volledig naar eigen inzicht inrichten, gebruikmakend van het ruime cloud services aanbod van Eshgro. Daarnaast kunnen ze eenvoudig hun eigen dienstenpakket integreren. Eshgro helpt value added resellers en managed service providers om hun businessmodel om te vormen van een projecten- naar een abonnementenmodel. Hiermee kunnen ze relevant blijven in een sterk veranderende markt en meer waarde creëren. Eshgro bewijst het succes van het platform met value added resellers die al 3 jaar op rij hun abonnementen omzet met meer dan 100% laten groeien. Eindgebruikers draaien inmiddels meer dan 700 verschillende bedrijfsapplicaties op het platform. Belangrijkste argumenten voor gebruik zijn de mogelijkheid om eigen software naar de cloud te brengen, de transparante kosten en de flexibiliteit. Het feit dat Eshgro meervoudig gecertificeerd is maakt dat overheden, financiële dienstverleners en zorginstellingen hun applicaties en data veilig in de cloud kunnen onderbrengen. Met de IT-omgevingen op het platform doen eindgebruikers inmiddels meer dan 1 miljard Euro omzet.

Focus op groei en schaalbaarheid
“We zijn klaar voor de volgende fase, waarbij de focus ligt op de groei en schaalbaarheid van ons platform. Het groeikapitaal stelt Eshgro in staat om internationaal te groeien en ook de grootste value added resellers en managed service providers in de markt te gaan bedienen.”, zegt Anton Loeffen, CEO van Eshgro.

“We hebben Holland Venture aan boord gehaald om een actieve bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling en groei van Eshgro. Door hun jarenlange ervaring met groeiende bedrijven, biedt Holland Venture een belangrijke strategische en commerciële meerwaarde.” Volgens Niels van Aalten, partner Holland Venture, is de snelgroeiende en competitieve cloud service markt volop in ontwikkeling. “Bedrijven zijn in toenemende mate op zoek naar een efficiënt en veilig ingerichte werkomgeving in de cloud die precies aansluit op hun bedrijfsactiviteit. Bovendien willen bedrijven inzicht en flexibiliteit in de IT-kosten per medewerker. Het Eshgro platform sluit naadloos aan op deze ontwikkeling. Deze investering past uitstekend binnen onze investeringsstrategie en wij ondersteunen dan ook graag de verdere commerciële expansie van Eshgro”.

Over Eshgro
Eshgro is een toonaangevende cloud services broker. Zij stellen IT-partners in staat om succesvol cloud business oplossingen te verkopen en te leveren aan hun klanten. Dankzij het innovatieve platform, de CSB Suite, kunnen value added resellers en managed service providers eenvoudig op maat gemaakte cloud diensten leveren. De Eshgro CSB Suite integreert meer dan 700 applicaties in een gestroomlijnde cloud omgeving. De veelzijdige Cloud Configurator versnelt cloud verkopen en helpt IT-partners om hun unieke cloud diensten te vermarkten.

Over Holland Venture

Holland Venture heeft in de afgelopen 35 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 130 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met de managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Venture wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology.

22
MEI
2017

QSight IT en Hoffmann bundelen krachten in strijd tegen cyberaanvallen

Met ingang van 15 mei 2017 werken QSight IT en Hoffmann Cybersecurity samen en bieden zo een integrale propositie op het gebied van cybersecurity. Daarmee vergroten zij de organisatorische, menselijke en technische cyberweerbaarheid van gezamenlijke opdrachtgevers.

Organisaties worden volledig ontzorgd op gebied van informatiebeveiliging zodat zij blijvend kunnen vertrouwen op hun processen, mensen en informatiesystemen. Juist in deze tijd is het belangrijk dat organisaties beter en sneller worden geholpen hun informatiebeveiliging op orde te brengen. De recente WanaCry aanval legt complete organisaties lam en toont aan dat het succes van de cybercrimineel afhankelijk is van twee aspecten: risicovol gedrag van medewerkers én kwetsbare computersystemen. Juist op deze twee gebieden versterken Hoffmann en QSight IT elkaar.

Integrale aanpak QSight IT en Hoffmann
De integrale aanpak is data gedreven, gericht op cyberweerbaarheid en fraudebestrijding op strategisch, tactisch én operationeel niveau. Gezamenlijk bieden QSight IT en Hoffmann bedrijven en organisaties laagdrempelig toegang tot de noodzakelijke specialistische kennis en volledige cyberdienstverlening op basis van hoog geavanceerde technologieën. Opdrachtgevers kunnen rekenen op het beste wat deze twee Nederlandse bedrijven te bieden hebben.

Uniek programma ondersteund met technische oplossingen en diensten
‘Naast onze focus op riskmanagement heeft Hoffmann een uniek programma gericht op cyberveilig gedrag. Wij maken daarbij gebruik van interventies gericht op mens, techniek en organisatie om gewenst gedrag te ontwikkelen’, aldus Martijn van de Beek, directeur van Hoffmann. Martijn Hakstege, algemeen directeur van QSight IT: ‘En daar sluiten wij op aan. QSight IT ondersteunt met technische oplossingen en diensten, bijvoorbeeld met IntelliGuard. Met deze dienst monitoren we voortdurend de effectiviteit van de genomen maatregelen vanuit ons eigen Security Operations Center (SOC). Samen met de penetratietesten van Hoffmann hebben we zo een sterk en compleet portfolio’.

100% Nederlandse bedrijven
QSight IT is een 100% Nederlands IT-bedrijf met focus op security, networking, storage en cloud Naast het leveren en integreren van informatietechnologie, biedt de organisatie een compleet scala aan proactieve consultancy, supporten beheerdiensten. Hoffmann is in ruim een halve eeuw uitgegroeid tot het grootste bedrijfsrecherche- en adviesbureau van Nederland. Bedrijfsrecherche, riskmanagement en cybersecurity zijn de core proposities van Hoffmann.

QSight IT is een 100% Nederlands IT-bedrijf met absolute focus op security, networking, storage, cloud & risk management. Naast het leveren en integreren van informatietechnologie, biedt het bedrijf een compleet scala aan proactieve consultancy, support- en beheerdiensten. QSight IT is dé Nederlandse (IT) security specialist die, in een dynamische wereld, op een slimme en pragmatische wijze vooroploopt in het beveiligen en beschikbaar houden van de informatie van haar klanten.

Hoffmann is een zelfstandige business unit van Trigion, het meest complete beveiligingsbedrijf van Nederland. Bij Trigion staat het creëren van veiligheid centraal. De organisatie kijkt niet alleen naar de oplossing, het is het resultaat dat telt. Je veilig voelen én veilig zijn, daar gaat het om. Veiligheid creëert Trigion samen met zijn opdrachtgevers en met ruim 6.000 collega’s. Deze 100% Nederlandse organisatie levert integrale oplossingen waarbij fysieke dienstverlening wordt gecombineerd met techniek en (data) intelligentie. Hoffmann is met ruim 100 specialisten op het gebied van bedrijfsrecherche, forensisch onderzoek, cybersecurity en strategisch riskmanagement uitgegroeid tot het grootste en oudste bedrijfsrecherche- en adviesbureau van Nederland. Hoffmann voert jaarlijks ruim 1.100 onderzoeks- en adviesopdrachten uit.

21
mrt
2017

Walter Balestra deelt zijn ervaringen over de snelgroeiende organisatie ZorgDomein

Amsterdam, 21 maart 2017 – Als CEO van de snelgroeiende organisatie ZorgDomein Nederland, deelde Walter Balestra tijdens de derde Holland Venture Growth Session zijn ervaringen over hoe zijn organisatie een centrale plek in het Nederlandse zorglandschap heeft verworven. Voor de aanwezigen was dit een interessante sessie over groei en innovatie in de zorgsector.

ZorgDomein Nederland is mede door Walter Balestra in 2000 opgericht vanuit het adviesbureau Plexus. Door een landelijk platform te bieden waar zorgvragers en zorgaanbieders zich kunnen verbinden wil ZorgDomein de zorg in Nederland efficiënter en kwalitatiever maken. In 2016 verliep circa 80% van alle verwijzingen van huisartsen in Nederland via ZorgDomein. Het bedrijf verwerkte vorig jaar 7,4M transacties en telt vandaag de dag 90 medewerkers. ZorgDomein heeft daarmee een centrale plek in het Nederlandse zorglandschap veroverd. Met meer dan 20 jaar ervaring in de zorg vervult Walter sinds 2006 de rol van CEO binnen ZorgDomein Nederland. Tevens is hij als investeerder betrokken bij diverse startups in de zorg. Walter heeft een achtergrond als medisch bioloog met een specialisatie in hersenonderzoek.

De sterke groei van ZorgDomein, alsmede de uitdagingen die met een dergelijke ontwikkeling gepaard gaan, stonden tijdens deze Growth Session centraal. Walter verhaalde levendig over de ontwikkeling en deelde zijn leermomenten met de aanwezigen. Het interactieve karakter inspireerde de aanwezigen, onder wie een groot aantal ondernemers van de Holland Venture deelnemingen. Het uitwisselen van ervaringen en de hands-on tips van Walter werden als zeer waardevol beschouwd.Tijdens de Holland Venture Growth Sessions nodigen wij een succesvolle ondernemer uit om zijn ervaringen in een snelgroeiende onderneming te delen met de management teams van onze participaties. Het zijn interactieve sessies waarin het realiseren van groei centraal staat en ervaringen en tips-and-tricks worden uitgewisseld. Naar verwachting organiseren wij in het najaar de vierde Holland Venture Growth Session.


14
mrt
2017

Holland Venture investeert in semiconductor packaging equipment specialist Boschman Group

Amsterdam/Duiven, 14 maart 2017 - Investeringsmaatschappij Holland Venture investeert in Boschman Group, de specialist in het ontwikkelen van high-end packaging equipment voor de semiconductor industrie. Het groeikapitaal stelt Boschman in staat haar unieke, zelf ontwikkelde technologieën te commercialiseren en zo haar marktpositie binnen de semiconductor industrie internationaal verder uit te bouwen.
 
Boschman Group, gevestigd te Duiven en opgericht in 1987, is een high-end niche speler binnen de semiconductor packaging equipment markt. Zo heeft Boschman de afgelopen jaren meerdere unieke gepatenteerde technologieën ontwikkeld die haar machines in staat stelt complexe en veeleisende sensoren/chips te verpakken zonder daar bij afbreuk te doen aan de sensing capability van de sensor/chip. Afhankelijk van het soort technologie kan de packaging tevens een positieve invloed hebben op de prestaties van de chip.
 
‘De laatste jaren zien we in de snelgroeiende Internet of Things de complexiteit van apparaten, met name de hoeveelheid uiterst gevoelige sensoren in één apparaat - zoals in smartphones- toenemen. Daarnaast zien wij in de automotive markt een sterke groei in elektrische auto’s, waarbij er aan sensoren en power modules steeds hogere eisen worden gesteld (o.a. hoge temperaturen). Boschman heeft een sterke marktpositie en kan met haar unieke gepatenteerde technologie de groeiende en steeds complexer wordende marktvraag invullen. Zo lopen er ontwikkelingstrajecten met grote partijen als Semikron, Bosch, Renesas en Infineon . Een vooruitstrevende Amerikaanse fabrikant van elektrische auto gebruikt Boschman’s verpakkingen, die bestand zijn om een zeer hoog elektrisch vermogen te verwerken,' aldus Hubert Verbeek, Managing Partner Holland Venture.
 
Frank Boschman, CEO Boschman Group, geeft daarbij aan in Holland Venture de ideale sparringpartner te zien die Boschman kan ondersteunen bij haar internationale groeiambities. ‘Wij zijn klaar voor een volgende professionaliseringsslag die zal leiden tot continuïteit en service. Daarnaast gaan we de investering van Holland Venture aanwenden voor het uitbouwen van de salesorganisatie en willen we blijven investeren in het ontwikkelen van innovatieve, hoogwaardige packaging technologieën’.
 
Over Holland Venture
Holland Venture heeft in de afgelopen 35 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 130 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met de managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Venture wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology.

09
mrt
2017

Holland Venture investeert in de Mauritsklinieken; een keten van klinieken gespecialiseerd in zorg voor de huid

Amsterdam, 9 maart 2017 – Investeringsmaatschappij Holland Venture investeert samen met het management in de Mauritsklinieken, een keten van klinieken gespecialiseerd in zorg voor de huid. Als onderdeel van de transactie worden aandelen overgenomen van de oprichters SJMG en participatiemaatschappij Waterland. De investering stelt de Mauritsklinieken in staat verdere samenwerkingen aan te gaan met ziekenhuizen en huisartsen en het aanbod verder uit te breiden naar aanpalende specialismen.

De Mauritsklinieken, opgericht in 2004, is in een groot deel van Nederland actief en levert hoogstaande zorg voor diverse huidaandoeningen. Dit betreft zowel verzekerde als onverzekerde zorg. Het aanbod bestaat uit dermatologie, spataderzorg, huidtherapie en cosmetische zorg. Binnen dermatologie vallen onder andere behandelingen van eczeem, psoriasis, haaruitval en huidkanker. Enkele voorbeelden van cosmetische zorg zijn ooglidcorrecties, neuscorrecties en rimpelbehandeling door middel van fillers of botuline toxine.

“Binnen de zorgsector zien wij een sterke behoefte aan persoonlijke aandacht, innovatie en kennisdeling. Dit valt samen met de trend dat ziekenhuizen zich concentreren op de complexe zorg en de electieve zorg overdragen aan gespecialiseerde klinieken. Deze ontwikkelingen leiden tot goedkopere en betere zorg voor de patiënt. Verder zien wij bij de zorgconsument steeds  meer aandacht voor huidtherapie en cosmetische behandelingen. Ook op dat vlak zie ik veel ruimte voor een kwaliteitsspeler als de Mauritsklinieken. Op basis van deze overwegingen past deze investering goed binnen onze investeringsfocus”, aldus Ewout Prins, managing partner Holland Venture.

Ivo Boslooper, CEO van de Mauritsklinieken, geeft aan met de komst van Holland Venture de volgende stap te kunnen zetten in de ontwikkeling van de Mauritsklinieken. De focus zal liggen op het verder versterken van de samenwerking met huisartsen en ziekenhuizen alsmede het vergroten van het zorgaanbod, zowel geografisch als in de breedte van het aanbod. “Een nauwe samenwerking met onze verwijzers, de huisartsen, is hierbij belangrijk. Wij zetten onze expertise in ten dienste van hun patiënten. Tevens willen wij focussen op een nauwere samenwerking met ziekenhuizen, zodat deze zich echt kunnen richten op hun eigen focus specialismen. Naast deze samenwerkingen willen we onze activiteiten uitbreiden. Een verbreding van ons zorgaanbod kan zowel autonoom als via overnames plaats hebben”, aldus Ivo Boslooper.

Over Holland Venture
Holland Venture heeft in de afgelopen 35 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 130 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met de managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Venture wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology.


07
mrt
2017

QSight IT versterkt positie met InSpark
Inovativ en Sparked gaan samen verder als InSpark

Amsterdam, 7 maart 2017 – De cloud consultancybureaus en Microsoft Gold Partners inovativ en Sparked bundelen de krachten om digitale transformatie bij klanten nóg beter vorm te geven. De nieuwe organisatie gaat verder onder de naam InSpark.

Innovate to accelerate
InSpark innoveert, transformeert en optimaliseert processen, werkplekken en organisaties. Zo stelt InSpark haar klanten in staat het maximale uit technologie te halen. De vraag naar een full service digitale transformatie groeit hard. Organisaties zien dat alleen echte innovatie businessdoelstellingen sneller dichterbij brengt.

Laurens Frijters, Managing Director bij InSpark: “En dat is precies de ambitie van InSpark: organisaties zó inrichten dat ze sneller maar ook veiliger met de markt kunnen meebewegen én vooroplopen.”

Full service, full force
Als één organisatie wil InSpark snel uitgroeien tot de onbetwiste #1 Microsoft Business & IT-Partner. Alex Hendrikse, Managing Partner bij InSpark: “Waar Sparked al talloze moderne werkplekken, slimme data-oplossingen en business apps geïmplementeerd heeft, biedt inovativ toegevoegde waarde in het neerzetten van hybride datacenters, mobility- & security-oplossingen. Als InSpark kunnen we klanten full service en full force bedienen.”  

Unieke combinatie
In 2014 zijn QSight IT en inovativ een strategische samenwerking aangegaan met als doel security naar de cloud te brengen. “QSight IT en het nieuwe InSpark vormen een unieke combinatie in de IT-markt met name op het gebied van Microsoft, cloud, security en networking”, aldus Martijn Hakstege, CEO van QSight IT. “Een voorwaarde voor een succesvolle digitale transformatie is dat ze ‘secured’ moet plaatsvinden”, zo vertelt Martijn Hakstege verder. “Om grip te houden op data uit de informatiesystemen zijn geavanceerde technologieën als Big Data en Artificial Intelligence cruciaal. Op deze punten versterken de businessmodellen van QSight IT en InSpark elkaar.”

Vanuit de markt merkt QSight IT een duidelijke behoefte om te kunnen vertrouwen op informatiesystemen binnen een organisatie. Data is de asset van iedere onderneming en met een internet dat steeds onveiliger wordt, is het beveiligen van data een absoluut en onmisbaar belang voor elke organisatie. Door de fusie tussen inovativ en Sparked onderschrijft QSight IT haar strategie en ambitie om hét cybersecurity bedrijf van Nederland te worden.

Over InSpark
Bij InSpark werken de meeste MVP’s onder één dak van alle Microsoft partners in Europa. De 85 consultants brachten samen al ruim 500.000 gebruikers naar de cloud. InSpark werkt onder meer voor SkyTeam, Hollands Kroon, Ampelmann en Young Capital.

De directie van InSpark bestaat uit Laurens Frijters, Alex Hendrikse, Dave Kiwi en Maarten Goet. Inovativ en Sparked werden de afgelopen jaren beiden al onderscheiden als Microsoft Gold Partner, Innovator of the Year 2016, EM+S Enterprise Elite Partner en meermalig FD Gazelle.

Over QSight IT
QSight IT is een 100% Nederlands IT-bedrijf met absolute focus op security, networking, cloud & risk management. Organisaties uit de sectoren Cure & Care, Finance, Public, Manufacturing en Business Services behoren tot de klantenkring van QSight IT. Naast het leveren en integreren van informatietechnologie, biedt het bedrijf een compleet scala aan proactieve consultancy, support- en beheerdiensten.

Met een vooruitziende blik realiseert QSight IT complexe projecten. Door te onderzoeken, verkennen en een leidende positie in te nemen, begeleidt QSight IT zijn klanten in een omgeving waarin IT de business ondersteunt en security gewaarborgd is. QSight IT heeft een strategische samenwerking met InSpark, en combineert zo security, networking en storage kennis met cloud & Microsoft expertise.

ARCHIEFContact

Holland Venture Management B.V.
Krijn Taconiskade 426
1087 HW Amsterdam
Nederland

T. +31 (0) 20 3119411
info@hollandventure.com
SocialTaal