TERUG NAAR NIEUWS
13
DEC
2016

Investeerder Holland Venture trekt EUR 55 miljoen aan voor nieuw private equity fonds

Amsterdam, 13 december 2016 – Holland Venture is een nieuw private equity fonds gestart. Het kapitaal is bedoeld voor middelgrote Nederlandse ondernemingen die actief zijn in de sectoren Healthcare en Technology. De fundraising verliep voortvarend; binnen drie maanden was het streefbedrag van EUR 55 miljoen aangetrokken.

Actieve investeringsstrategie
Het nieuwe Holland Venture Ondernemers Fonds III heeft een vergelijkbare investeringsstrategie als de voorgaande fondsen. Ze investeert in groeiende middelgrote bedrijven die hun hoofdkantoor in Nederland hebben en actief zijn in de sectoren Healthcare en Technology. Met het fonds verstrekt Holland Venture financiering voor management buy-outs en groeikapitaal. Als betrokken aandeelhouder voegt ze waarde toe door naast geld ook kennis, netwerk en hands-on ondersteuning ter beschikking te stellen. Het fonds heeft zich ten doel gesteld om de komende jaren 10-12 investeringen te realiseren.

Ervaring en netwerk in Healthcare en Technology
Holland Venture is al sinds vele jaren actief in de sectoren Healthcare en Technology. Binnen Healthcare investeert ze zowel in medische technologie, zorgverleners als in leveranciers aan zorginstellingen. Recent ondersteunde ze bijvoorbeeld de buy-and-build van de tandartsenketen  RDW Tandartsen en de management buy-out van Humeca, dat producten voor behandeling van brandwonden ontwikkelt. In de Technology markt richt ze zich onder andere op software, security en big data oplossingen. Zo ondersteunt Holland Venture bijvoorbeeld de groei van Virtual Affairs, dat digital solutions voor banken en verzekeraars levert en de buy-and-build van security onderneming QSight IT.

Voortvarende fundraising
Gebaseerd op het positieve trackrecord van voorgaande fondsen was er grote belangstelling van zowel bestaande als nieuwe investeerders uit binnen- en buitenland. Daardoor werd het streefbedrag van EUR 55 miljoen snel bereikt en kon niet aan alle interesse gehoor gegeven worden. Investeerders in het nieuwe fonds zijn ondernemers (waaronder vele actief in Healthcare en Technology), family offices en institutionele beleggers. Met dit nieuwe fonds bedraagt het totale fondsvermogen onder beheer momenteel ruim EUR 100 miljoen. Voor de fondsmanager is dit het negende fonds sinds de oprichting in 1981.

Over Holland Venture
Holland Venture is opgericht in 1981 en daarmee één van de eerste onafhankelijke investeringsmaatschappijen in Nederland. In de afgelopen 35 jaar heeft zij op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 130 Nederlandse middelgrote ondernemingen geïnvesteerd. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is en biedt hands-on ondersteuning aan de bedrijven waar zij in investeert.  Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met de managementteams, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren.

28
NOV
2016

Holland Venture investeert in cloud en security specialist Avensus Nederland BV

Amsterdam, 28 november 2016 – Investeringsmaatschappij Holland Venture investeert in cloud en security specialist Avensus. De investering steunt Avensus om verdere groei binnen de financiële wereld en de zorgsector te realiseren en haar technologische expertise binnen cloud en security verder te ontwikkelen.

Avensus is opgericht in 2000 en levert beheersbare en veilige IT oplossingen die bijdragen  aan kostenbeheersing, continuïteit, veilige opslag en data protectie. Avensus heeft een loyaal en aansprekend klantenbestand. De top van het Nederlandse bankwezen profiteert al jaren van Avensus Crypto Services; de enige Nederlandse securityspecialist met de allerhoogste accreditaties om deze diensten te verlenen.

Door haar expertise te vertalen naar andere sectoren heeft Avensus haar huidige positie als IT-partner voor zorginstellingen weten te verwerven. Het beschermen van privacygevoelige data is voor deze sector van levensbelang en op het gebied van Managed Cloud diensten fungeert Avensus als regie- en sourcing-partner.

Holland Venture investeert samen met ondernemer Abram Schermer. De heer Schermer heeft een trackrecord binnen IT en zal met zijn (hands-on) betrokkenheid het management van Avensus commercieel en strategisch ondersteunen en adviseren. In 2010 verkocht Schermer, als oprichter, de system integrator Qwise succesvol aan Vision IT Group. Sinds 2015 werkt hij als zelfstandig investeerder en entrepreneur.

Ed Trautig, CEO van Avensus: “IT is voor iedere organisatie essentieel; of het nu gaat om veiligheid, continuïteit of beheersbaarheid. Avensus heeft haar focus de laatste jaren op de Zorg en Financials gericht en weet waar voor deze organisaties de prioriteit ligt en waar zij in de toekomst mee te maken krijgen. Toenemende regulatie, blockchain technologie en robotisering doen hun intrede in deze sectoren. Daarop inspelen en ervoor zorgen dat bedrijven op de toekomst zijn ingericht is de uitdaging die Avensus dagelijks aangaat. Niet alleen vanuit onze High Grade Security expertise maar ook door deze expertise te koppelen aan onze Cloud diensten zodat iedere IT-omgeving op een gegarandeerd veilige manier wordt ingericht. Door daarbij het beheer op ons te nemen zien we precies waar de dagelijkse behoefte van de klant ligt en zijn we voor zowel de zorg als de financiële sector een belangrijke IT-partner geworden.

De samenwerking met Holland Venture en Abram Schermer is voor Avensus een duidelijke vervolgstap. Zij hebben jarenlange ervaring met groeiende (security) bedrijven en Avensus is klaar om verder uit te groeien. Wij geloven erin dat dit partnership ons gaat helpen in onze ambitie om een markt leidende positie te verkrijgen in onze focusgebieden.”

‘Security is een breed gedragen thema’, licht Hubert Verbeek, managing partner Holland Venture, toe. ‘De markt is omvangrijk, dynamisch en groeiend. Het management van Avensus is ervaren, heeft een bewezen trackrecord en een duidelijke visie op de securitymarkt. In combinatie met de specialistische IT kennis op het gebied van Cloud, Security en Encryptie, en het groeiende marktaandeel binnen de zorgsector past deze investering uitstekend binnen onze investeringsstrategie.’

Over Avensus
Avensus is gespecialiseerd in Cloud & Security Services en levert daarmee een directe bijdrage aan business vraagstukken als Kostenbeheersing, Flexibiliteit en Continuïteit. Via Secure Outsourcing Services helpen wij onze klanten, die hierin vertrouwen op onze kennis en samenwerking met toonaangevende IT-partners. Uniek is het aanbod aan Crypto Services waarmee Avensus de financiële sector ondersteunt. Deze diensten zijn essentieel als het gaat om reputatie bescherming, regelgeving en compliancy. Avensus wordt door de klant gezien als dé partner voor beheersbare en veilige betrouwbare ICT oplossingen – www.avensus.nl

Over Holland Venture
Holland Venture heeft in de afgelopen 35 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 130 Nederlandse MKB ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is en streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met de managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Venture wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology.


27
SEP
2016

Dankzij investering in Prolira BV door Holland Venture en Health Innovations wordt snelle detectie van delirium (delier) mogelijk

27 SEPTEMBER 2016: Met een financiële injectie, kennis en een groot netwerk in de zorg helpen Holland Venture, Health Innovations en twee business angels om de Delirium Monitor van Prolira tot de nieuwe internationale gouden standaard voor detectie van delirium te maken.

Delirium, ofwel plotselinge verwardheid, is een ernstige aandoening en ontwikkelt zich vaak in korte tijd. Delirium komt veel voor bij (oudere) patiënten in het ziekenhuis of verpleeghuis. Het is een angstige ervaring die tot ernstige gevolgen kan leiden, zoals een verhoogde sterftekans, een langer verblijf in het ziekenhuis en achteruitgang van verstandelijke vermogens. Patiënten die een delirium hebben meegemaakt moeten daardoor vaker naar een verzorgingshuis. Hoe eerder een delirium behandeld wordt, hoe beter, wijst onderzoek uit. Snelle detectie helpt om de gevolgen voor de patiënten te beperken en bespaart zorgkosten.

Rutger van Merkerk, CEO van Prolira: “Verbetering van delirium detectie is van belang voor miljoenen patiënten per jaar wereldwijd. Deze financiële injectie door investeerders maakt de ontwikkeling en productie van een geweldige zorginnovatie mogelijk.” Annemarie Willems, CCO van Prolira vult aan: ”Ziekenhuizen uit Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië staan klaar om met ons de Delirium Monitor in de praktijk te gaan brengen. Ook uit de VS is al belangstelling, omdat onze oplossing het groeiende delirium probleem heel praktisch en op een universele manier aanpakt.“

Prolira ontwikkelt een medisch hulpmiddel, om delirium vroegtijdig vast te kunnen stellen. Het bedrijf is een spin-off van het Universitair Medisch Centrum Utrecht, en stoelt op klinisch onderzoek onder leiding van neuroloog-intensivist Prof. Dr. Arjen Slooter, die de grip op delirium voor iedereen wil verbeteren. Meting van hersenactiviteit (EEG, een biomarker) blijkt effectief en een goede objectieve maat; hiermee kan naar verwachting 90% van de delirium gevallen worden herkend. Dat is een geweldige verbetering ten opzichte van de huidige beschikbare, subjectieve, methoden.

Door beter en in een vroeg stadium te detecteren kan snel en adequaat worden ingegrepen, waardoor de negatieve gevolgen voor de patiënten beperkt blijven. De Delirium Monitor van Prolira meet de hersensignalen van de patiënt via electroden die in een eenvoudig aan te brengen hoofdband zitten. Een gebruiksvriendelijke monitor presenteert de uitslag aan de zorgprofessionals. Prolira is de eerste en enige partij die met behulp van EEG signalen deliriumdetectie mogelijk maakt.

Hubert Verbeek, managing partner Holland Venture: ”Delirium is een groot probleem voor patiënten én ziekenhuizen. Er is veel behoefte aan een oplossing die een delirium snel, accuraat en gemakkelijk vaststelt. De Delirium Monitor draagt bij aan een reductie van de zorgkosten bij een toename van de kwaliteit van zorg. Wij helpen Prolira graag om deze monitor zo snel mogelijk beschikbaar te stellen.”

Linze Dijkstra, managing partner Health Innovations: “We volgen de ontwikkeling rondom deliriumdetectie en de onderzoeken vanuit het UMC Utrecht al een aantal jaren. We zijn zeer onder de indruk van de progressie die is geboekt met het detecteren van delirium op basis van EEG signalen. Volgende stap is nu om deze technologie als product beschikbaar te stellen aan patiënten en ziekenhuizen. We spelen hier met Health Innovations graag een rol in, omdat dit de zorg voor patiënten daadwerkelijk zal verbeteren.”

Over Prolira
In 2015 is Prolira opgericht door Rutger van Merkerk en Annemarie Willems om wereldwijd de detectie van delirium te verbeteren. Het bedrijf is een spin-off van het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Als eerste in de wereld brengt Prolira een objectief medical device om delirium te monitoren op de markt.

Over Holland Venture
Holland Venture heeft in de afgelopen 30 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 120 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is en streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met de managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Venture wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology.
   
Over Health Innovations
Health Innovations investeert sinds 2007 in Nederlandse bedrijven die gericht zijn op het verbeteren van de gezondheidszorg met een focus op vroege fase investeringen. In de afgelopen 10 jaar is geïnvesteerd in 20 Nederlandse ondernemingen die een bijdrage hebben geleverd aan het verbeteren van de zorgprocessen. Met krachtig ondernemerschap en een marktgerichte benadering worden goede resultaten behaald op het gebied van zorgwinst en financieel rendement. De bedrijven zijn actief op het gebied van services, software en medische technologie. Aandeelhouders in de fondsen van Health Innovations zijn ABN AMRO, Mediq en zorgverzekeraars Achmea en VGZ. De Nederlandse overheid ondersteunt Health Innovations met de Seed Capital regeling.

21
sep
2016

Holland Venture maakt fusie Qi ict en Onsight mogelijk: 
Qsight IT wordt de grootste Nederlandse speler op het gebied van (cyber) security, networking & cloud

21 SEPTEMBER 2016 – Holland Venture heeft een actieve rol gespeeld bij de fusie tussen Qi ict uit Delft en Onsight Solutions uit Arnhem. De investeringsmaatschappij levert hiermee een bijdrage aan de beoogde buy-and-build strategie en bevestigt hiermee haar expertise binnen het cyber security landschap in Nederland.

“De fusie van Qi ict en Onsight past volledig in de strategie van beide organisaties om de grootste infrastructuurspecialist van Nederland te worden”, aldus Hubert Verbeek, managing partner van het investeringsfonds Holland Venture. “Met het samengaan van beide partijen kan de gefuseerde onderneming klanten (zowel in de cloud als on-premise) faciliteren in hun volledige security, networking en storage behoefte. Zo helpt Qsight IT onder andere complexe security bedreigingen vroegtijdig te signaleren en adequaat te verhelpen.

Martijn Hakstege, algemeen directeur van Qsight IT: “Bijzonder aan deze samenwerking is dat het een 100% Nederlandse fusie betreft, hetgeen in het kader van privacy, wetgeving en gegevensbescherming een interessant gegeven is.”
Naast Martijn Hakstege als algemeen directeur, bestaat het directieteam van Qsight IT uit Rik van Winzum (commercieel directeur), Arie Oosterlee (directeur dienstverlening) en Luuk Boekhorst (financieel directeur). Albert Klene, voormalig CEO van Qi ict, heeft bij Qsight IT de rol van directeur integratie op zich genomen.
www.qsight.nl


05
jul
2016

INSPIRERENDE HOLLAND VENTURE ‘GROWTH SESSION’ VAN MENNO VAN DER MAREL (FOX-IT)

5 JULI 2016- De tweede Holland Venture ‘Growth Session’ stond in het teken van Cybersecurity, iets waar Fox-IT met zijn 250 medewerkers een cruciale rol in speelt.

Menno van der Marel, CEO en co-founder, start in 1999 samen met zijn compagnon Ronald Prins Fox-IT. Het bedrijf ontwikkelt  apparatuur voor de bescherming van de Nederlandse Staatsgeheimen, ze onderzoeken via digitale weg integriteits- en fraudedelicten en ondersteunen de overheid en het bedrijfsleven bij het veilig houden van hun digitale omgeving. Fox-IT is regelmatig prominent in het nieuws om uitleg en verdieping te geven bij digitale veiligheidsvraagstukken. Daarnaast speelden ze een belangrijke rol in diverse onderzoeken naar datalekken.

Fox-IT heeft sinds 1999 een sterke groei doorgemaakt en is in 2015 overgenomen door de Britse NCC Group. Tijdens de ‘Growth Session’ stond deze ontwikkeling van Fox-IT centraal, als ook de bijzonderheden die met een dergelijke groei gepaard gaan. Daarnaast gaf Menno de ondernemers meer inzicht in de wereld van de Cybersecurity. Een inspirerend verhaal voor de ondernemers van de Holland Venture deelnemingen.

Tijdens de Holland Venture Growth Sessions nodigen wij een succesvolle ondernemer uit om zijn ervaringen in een snelgroeiende onderneming te delen met de management teams van onze participaties. Het zijn interactieve sessies waarin het realiseren van groei centraal staat en ervaringen en tips-and-tricks worden uitgewisseld.

27
jun
2016

Autheos ontvangt substantiële investering voor innovatief video syndicatie netwerk

Amerikaanse VC-veteraan Guy Bradley en Holland Venture investeren gezamenlijk in Autheos

Amsterdam, 27 juni 2016 – Amerikaanse VC-veteraan Guy Bradley en investeringsmaatschappij Holland Venture doen gezamenlijk een substantiële investering in Autheos.  Autheos levert een many-to-many syndicatie netwerk voor merk- en productvideo’s. Met deze investering kan Autheos haar team uitbreiden en haar internationale groei versnellen.

De markt voor de distributie van merk- en productvideo’s wordt traditioneel beheerst door Content Distributie Platforms. Deze platforms zijn echter kostbaar, complex en vergen veel implementatie- en integratie tijd. Autheos heeft dit proces geautomatiseerd en biedt haar klanten een simpele oplossing om alle merk- en productvideo’s via één platform te managen. Autheos verzorgt de distributie  voor global brands over alle relevante wereldwijde e-commerce platforms en serveert de merk- en productvideo’s in het juiste format uit. In de Benelux heeft Autheos een dominante positie opgebouwd met meer dan 70% marktaandeel en klanten als Bol.com, Wehkamp, Nextail en ECI, de grootste spelers op de Nederlandse en Belgische e-commerce markt. “Met ons centraal en eenvoudig te beheren wereldwijde netwerk kunnen klanten hun winst verhogen. Uit onderzoek is gebleken dat merk- en productvideo’s zorgen voor een gemiddelde stijging van de conversie van 64%. Onze klanten houden bovendien van ons netwerk vanwege de tijds- en kostenbesparing die het ze oplevert. We werken in een constante feedback en product iteratie loop om voortdurend de klantervaring te verbeteren. Dankzij deze financiering kunnen we dat proces versnellen en onze internationale marktpositie verder uitbouwen.” aldus Pyke van Dieren, CEO Autheos.

Internationale expansie
Naast deze financiële investering, zal Autheos tevens actief ondersteund en geadviseerd worden door Guy Bradley en Holland Venture. Beide brengen een groot internationaal netwerk met zich mee, dat Autheos kan helpen bij haar internationale expansie. In augustus zal het team verder versterkt worden door Christina Caljé, de huidige COO bij Peerby en voormalig Executive Director bij Goldman Sachs. Als expert met veel praktijkervaring in de lean startup methode heeft Caljé de productontwikkeling en omzet van Peerby sterk verhoogd en is ze een zeer gewaardeerde mentor voor verschillende startups. Als co-founder en COO zal ze de lean startup principes verder uitbouwen bij Autheos. Angel investeerder Guy Bradley heeft veel ervaring met investeren in snelgroeiende bedrijven en zal Autheos adviseren en begeleiden in hun internationale expansie en verdere ontwikkeling van hun product. De investering en uitbreiding van het management team zullen Autheos ondersteunen in de volgende groeifase. Niels van Aalten, partner bij Holland Venture, zegt daarover het volgende: “Autheos lost een concreet probleem op voor global brands en heeft een zeer schaalbare propositie. Wij zijn heel enthousiast om in samenwerking met Guy Bradley Autheos te ondersteunen in hun internationale groei.”

Over Autheos
Sinds 2012 levert Autheos met haar many-to-many syndicatienetwerk merk- en productvideo’s aan de e-commerce markt. Met een marktaandeel van meer dan 70% in de Benelux is Autheos klaar om de internationale markt te veroveren. De eerste stap hierin werd gezet door hun video syndicatie netwerk gratis aan te gaan bieden, waardoor merken en e-commerce platformen over de hele wereld nu kosteloos gebruik kunnen maken van het systeem. Autheos was finalist van de I-COM Data Venture Challenge. www.autheos.com

Bronnen:
https://www.videobrewery.com/blog/18-video-marketing-statistics
https://www.crunchbase.com/person/guy-bradley-2#/entity
https://www.i-com.org/dvc-overview-2016/


13
JUNi
2016

Holland Venture en BOM investeren in CytoSMART: digitale microscopie in the cloud

Amsterdam/Tilburg, 13 juni 2016 - Investeringsmaatschappij Holland Venture investeert samen met de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) in CytoSMART Technologies. CytoSMART, opgericht in 2012 onder de naam CytoMATE, is een spin-off van de TU/e. Het bedrijf ontwikkelt slimme apparaten voor laboratoria wereldwijd.  Het eerste product, CytoSMARTTM Lux, is een kleine digitale microscoop welke de celkweek in een CO2 incubator continu kan monitoren en de beelden rechtstreeks de cloud inschiet waar een analyse tool de data onderzoekt.

Het huidige celkweek proces is een langdurige, foutgevoelige procedure en -gedurende de doorlooptijd- een black box voor de laborant. Veelal vindt tijdens de celkweek enkel een vluchtige handmatige visuele inspectie plaats. Een echte bepaling van de groei vindt pas achteraf plaats. Hiervoor moeten immers de cellen uit de CO2 incubator worden gehaald, hetgeen de optimale condities in de incubator verstoord, waardoor de resultaten kunnen worden beïnvloed. Op deze manier komt de laborant pas aan het einde van zijn proces erachter of de kweek al dan niet is geslaagd. Met het device van CytoSMART kan de celcultuur real-time worden gemonitord waardoor men tussentijds kan bijsturen. Daarnaast heeft CytoSMART enkele slimme software tools ontwikkeld waardoor de celkweek nauwkeuriger geanalyseerd kan worden.

“Het ontbreken van real-time informatie over een celcultuur is een probleem waar alle laboratoria tegen aanlopen. Ons product biedt hier een oplossing voor en maakt het mogelijk om op ieder moment via elk gewenst device deze informatie te monitoren en analyseren. Om te kunnen blijven innoveren zullen we onze organisatie verder uitbreiden en focussen op productontwikkeling. De betrokkenheid van Holland Venture en de BOM stelt ons daartoe in staat. Zij begrijpen wat innovatieve zorgondernemingen nodig hebben om ambities werkelijkheid te laten worden”, aldus Joffry Maltha, CEO van CytoSMART.

Ewout Prins, managing partner Holland Venture, is verheugd over de investering: “CytoSMART beschikt over een innovatieve technologie waarmee significant zorgrendement behaald kan worden. Met de producten en software tools van CytoSMART kan (bio)medisch onderzoek sneller, efficiënter en nauwkeuriger worden uitgevoerd. Hiermee past de onderneming zeer goed binnen de investeringsfocus van ons zorginnovatie fonds. Wij kijken ernaar uit om CytoSMART actief te ondersteunen bij haar groei naar een volgende fase”.

“CytoSMART heeft een unieke platform technologie ontwikkeld voor real-time beeldvormende technologieën voor laboratoria. De productontwikkelingen van CytoSMART zijn het bewijs dat het medtech ecosysteem in Brabant werkt en potentie heeft. BOM zal een actieve bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling en groei van zowel CytoSMART als deze veelbelovende sector”, aldus Miriam Dragstra, Directeur BOM Capital.

Over Holland Venture
Holland Venture is opgericht in 1981 en daarmee een van de eerste onafhankelijke participatiemaatschappijen in Nederland. In de afgelopen 30 jaar heeft zij op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 120 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is en streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met de managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Venture wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology. www.hollandventure.com

Over Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM)
Innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken vormen de aanjager voor economische ontwikkeling. Om de Brabantse economie te laten groeien, ondersteunt de BOM ondernemers op verschillende manieren. De BOM investeert risicodragend in startende en groeiende innovatieve ondernemingen; smeedt samenwerkingsverbanden tussen bedrijven, overheden en instellingen; trekt buitenlandse bedrijven aan en (her)ontwikkelt bedrijfslocaties. Op het gebied van Life Sciences en MedTech heeft de BOM inmiddels geïnvesteerd in 16 ondernemingen. De BOM is gevestigd in Tilburg en er zijn momenteel ongeveer 90 mensen werkzaam.

12
feb
2016

Humeca opent officieel zusterbedrijf Humeca, Inc. in de Verenigde Staten

De opening volgt op een gestage groei van de vraag en het aanbod van hun producten wereldwijd en stelt Humeca in staat om hun distributienetwerk in de Verenigde Staten uit te breiden. De huidtransplantatie producten zijn levensreddend voor de behandeling van brandwonden. Humeca’s toegewijde Sales Manager, Alison Willox, ziet positieve en groeiende interesse van ziekenhuizen en brandwondencentra uit de gehele VS.

Humeca B.V., opgericht in 1981, is een bedrijf dat innovatieve producten op het gebied van brandwonden chirurgie ontwikkelt en verkoopt. Het is de one-stop-shop voor brandwondenartsen. Alle producten zijn FDA geregistreerd en direct beschikbaar. Humeca streeft naar een unieke en persoonlijke service richting haar klanten. Met hun producten bieden zij medische experts materialen en apparatuur voor een optimale behandeling van hun patiënten. Humeca doet succesvol zaken in meer dan 70 landen. In de VS is er een voortdurende behoefte aan gespecialiseerde producten voor de behandeling van brandwonden. Door de oprichting van Humeca Inc. wordt de rechtstreekse levering van Humeca’s producten aan ziekenhuizen, welke vele van de 40.000 brandwondenpatiënten per jaar in de VS behandelen, mogelijk. Humeca Inc. biedt een selectie van draadloze, batterij aangedreven dermatomen, een breed scala aan dermatoom messen, skin meshers en mesh graft carriers en is er trots op de revolutionaire MEEK-machine te kunnen leveren.

Het “thuisbrengen” van de MEEK-techniek
De MEEK-techniek werd oorspronkelijk in 1958 vertegenwoordigd door Dr. Cicero Parker MEEK van de Universiteit van South Carolina Aiken (USCA), in de VS. Door de MEEK-techniek werden postzegels van een stukje afgenomen huid verkregen en uitgebreid met behulp van dubbel geplooide gazen met een negenvoudige expansie. Echter, deze techniek vereist veel handigheid en het werd in 1964 overschaduwd door de invoering van gaas huidtransplantaten van Tanner et al. Dit leidde er uiteindelijk toe dat het productieproces werd gestaakt. In het begin van de jaren ’90 hebben twee chirurgen van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk Humeca benaderd om de MEEK-techniek op nieuw te introduceren. In 1993, na vele ontwikkelingen en een re-design, werd de vernieuwde MEEK-techniek afgerond en geïntroduceerd. Humeca Inc. is verheugd om de MEEK-techniek naar huis te brengen en deze levensreddende techniek in de VS te introduceren.

Arnoud van Velzen, CEO van Humeca, zegt hierover het volgende: “De oprichting van Humeca Inc. is het gevolg van de vele Amerikaanse aanvragen voor onze producten. We zijn er trots op dat onze levensreddende producten nu toegankelijk zijn voor meer dan 120 brandwondencentra in de Verenigde Staten.”

08
DEC
2015

Holland Venture investeert fors in groei marketingtechnologiebedrijf Relay42

Amsterdam, 8 december 2015 – Investeringsmaatschappij Holland Venture en de voormalige topmanager van Booking.com investeren gezamenlijk enkele miljoenen in de Nederlandse datamanagementspecialist Relay42. Met het innovatieve datamanagementplatform van Relay42 kunnen marketeers de ‘customer journey’ over alle marketingkanalen heen coördineren. Bedrijven kunnen, op basis van realtime datainzichten uit de marketingkanalen en ‘machine learning’, hun marketingboodschappen voor klanten relevanter en persoonlijker maken. Relay42 is momenteel marktleider in Nederland en heeft recentelijk een vestiging geopend in het Verenigd Koninkrijk.

Met de geïnvesteerde miljoenen kan Relay42 haar internationale groei verder versnellen. Tomas Salfischberger, CEO van Relay42: ‘Wij zijn klaar voor de volgende fase. In Nederland is Relay42 marktleider geworden omdat wij een serieus alternatief zijn voor marketing cloud aanbieders zoals Adobe, IBM en Oracle. In plaats van een dure marketing cloud implementatie, willen bedrijven zelf kiezen welke nieuwe technologieën ze inzetten. Met het datamanagement platform van Relay42 behouden ze hun onafhankelijkheid en blijven ze in staat om gebruik te maken van de nieuwste, ‘best-in-class’ marketing technologieën. Bovendien vinden bedrijven het steeds belangrijker om zelf de controle te hebben over hun klantdata. Ons platform draait inmiddels bij meer dan 30 Europese enterprise klanten waar we gemiddeld 20 tot 30 procent meer conversie realiseren. Dat vertaalt zich in harde euro’s. We kijken er naar uit om uit te breiden in Europa en bedrijven te helpen om hun marketing meer data-gedreven te maken.’

Internationale groei
Naast het verstrekken van het groeikapitaal zal Holland Venture het management van Relay42 actief ondersteunen, adviseren en begeleiden. Tevens brengt Holland Venture een groot internationaal netwerk met zich mee dat Relay42 kan helpen bij haar internationale expansie. Niels van Aalten, partner technologie fonds bij Holland Venture: ‘Relay42 biedt een unieke oplossing voor marketeers die het nieuwste op het gebied van big data en marketing bij elkaar brengt. Met deze investering faciliteren we de internationale groei van het bedrijf. Ik kijk er bijzonder naar uit om met het getalenteerde team van Relay42 samen te werken.'

Raad van Commissarissen
Tegelijk met de investering verwelkomt Relay42 een Raad van Commissarissen die zal bestaan uit Marc Duijndam (ex-Google, ex-LinkedIn, huidige CEO Funda), Maurice Pothof (ex-Google, ex-Netsociety, angel investor Relay42) en Niels van Aalten (partner Holland Venture).

Over Relay42
Relay42 is een datamanagementspecialist. Met haar innovatieve platform kunnen klanten meer resultaat behalen met zowel online- als offline marketing. Het platform is geïntegreerd met een enorm ecosysteem van marketingtechnologie-aanbieders. Klanten kunnen met behulp van gecentraliseerde data en een directe analyse daarvan, marketingboodschappen in realtime personaliseren en activeren via alle mogelijke kanalen. Dit zorgt op korte termijn voor een gemiddelde conversiestijging van 20 tot 30 procent. Relay42 wordt momenteel gebruikt door meer dan 30 grote adverteerders zoals KLM, Ziggo, Thomas Cook, Centraal Beheer Achmea, Foot Locker en Nuon. Kijk voor meer informatie op www.Relay42.com.

Over Holland Venture
Holland Venture is opgericht in 1981 en daarmee een van de eerste onafhankelijke participatiemaatschappijen in Nederland. In de afgelopen 30 jaar heeft zij op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 120 Nederlandse MKB-ondernemingen geinvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is en streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met de management teams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Venture wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology. Kijk voor meer informatie op www.hollandventure.com.


03
dec
2015

roelant Prins (adyen) deelt zijn ervaringen tijdens Eerste Holland Venture Growth Session

De eerste Holland Venture Growth Session, met Roelant Prins - CCO van Adyen - als gastspreker, was een groot succes. In een interactieve sessie deelde Roelant zijn ervaringen met het aansturen van een snelgroeiende organisatie en het opzetten van buitenlandse activiteiten met de management teams van de Holland Venture deelnemingen.

Adyen is een Payment Service Provider, ze verzorgt zowel online als offline betalingsdiensten voor winkels, webshops, en marktplaatsen. De onderneming is in 2006 opgericht en is sindsdien hard gegroeid.

Adyen heeft inmiddels 340 medewerkers en kantoren in 13 landen. Adyen verwerkt jaarlijks ca EUR 40 mrd aan betalingen voor uiteenlopende klanten waaronder Facebook, Spotify, Groupon. Over 2015 verwacht ze EUR 320m omzet te maken en EUR 40m EBITDA. Adyen heeft diverse financieringsronden gehad en werd recent op meer dan EUR 2mrd gewaardeerd toen het investeringsfonds Iconiq capital instapte.

Roelant Prins is als CCO verantwoordelijk voor alle commerciële activiteiten van Adyen. Hij vertelde over de onstuimige groei van het bedrijf en de wijze waarop de organisatie hier mee om gaat. Tijdens deze Growth Session behandelde hij interessante onderwerpen als internationale opschaling, product development, organisatie & cultuur, behoud van startup mentaliteit, funding strategie, en zijn eigen ervaringen in Silicon Valley.

Het verhaal van Roelant werd enthousiast ontvangen. De uitgebreide interactie inspireerde de ondernemers van de Holland Venture deelnemingen. De ervaringen en hands-on tips van Roelant werden als zeer waardevol beschouwd en worden door de ondernemers meegenomen bij de realisatie van hun eigen groeistrategieën.

 

Tijdens de Holland Venture Growth Sessions nodigen wij een succesvolle ondernemer uit om zijn ervaringen in een snelgroeiende onderneming te delen met de management teams van onze participaties. Het zijn interactieve sessies waarin het realiseren van groei centraal staat en ervaringen en tips-and-tricks worden uitgewisseld.  

Inmiddels zijn wij alweer druk bezig met het organiseren van de volgende growth session welke waarschijnlijk in februari 2016 plaats zal vinden.


26
nov
2015

Succesvolle financieringsronde voor innovatief beademingsapparaat van Ventinova

Eindhoven, 26 november 2015 – Ventinova Group B.V. heeft een succesvolle tweede financieringsronde afgerond met haar bestaande aandeelhouders Holland Venture en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM). Daarnaast is een nieuwe aandeelhouder toegetreden, InvestInFuture, en een aantal informal investors. Ventinova ontwikkelt en verkoopt innovatieve medische producten op het gebied van luchtweg management en patiënt beademing. Deze financiering stelt Ventinova in staat om de marktintroductie van haar nieuwe automatische beademingsapparaat te realiseren. Tevens zal zij haar organisatie en salesnetwerk verder versterken en uitbreiden.

Ventinova, opgericht in 2013, heeft de “Expiratory Ventilation Assistance techniek” ontwikkeld, beter bekend als EVA®.  De huidige producten Ventrain® en Cricath® worden wereldwijd al in meer dan 20 landen verkocht. Met deze bestaande producten is de EVA® techniek binnen de ziekenhuizen op de kaart gezet. Nu wordt het tijd voor de marktintroductie van het nieuwe geautomatiseerde product en de CNB tube.

Het opgehaalde geld zal onder andere gebruikt worden voor het opzetten van diverse patiëntenstudies in samenwerking met University Hospital of Freiburg (Germany), Henri Mondor (Paris, France) and Yale (New Haven, USA). Daarnaast zal het team versterkt worden en zal Ventinova zichtbaar zijn op grote congressen als de Euroanaesthesia 2016 in Londen en de American Society of Anesthesiologists in Chicago.

Naast de enkele miljoenen uit deze financieringsronde, ontving Ventinova recent een EU subsidie van EUR 1,9 miljoen. Een waardevolle kwaliteitsstempel waarbij zij als derde geselecteerd werd uit 269 aanvragen.

Dirk van Asseldonk, CEO Ventinova Medical B.V., zegt het volgende over de succesvolle financieringsronde: “Ik ben zeer tevreden met de aangetrokken financiering door de bestaande en nieuwe aandeelhouders. Zij begrijpen wat innovatieve ondernemingen in de zorgsector nodig hebben om ambities werkelijkheid te laten worden. Ik kijk dan ook erg uit naar de marktintroductie van ons nieuwe beademingsapparaat en CNB  tube.”

Edgard Creemers, directeur van InvestInFuture, is content met de investering: “Wij zien in Dirk van Asseldonk een professionele en enthousiaste ondernemer die met dit levensreddende product het verschil gaat maken bij de acute zorg en in de ziekenhuizen.”

Download PDF

06
okt
2015

Holland Venture realiseert uitstekend resultaat door verkoop Bureau PENG

Amsterdam 6 oktober 2015 - Vorig week heeft Holland Venture de overnamecontracten getekend waarmee zij haar aandelen in Bureau PENG heeft verkocht aan de huidige directeur Martijn van Kraaij en een Nederlandse family office.

Bureau PENG biedt flexibele personele oplossingen aan gemeenten, kredietbanken, financiële instellingen en bedrijven. Zij heeft een historie in het bieden van specialisten schuldhulpverlening en budgetbeheer. Naast de uitstekende kennis van het vakgebied en de hoge mate van productiviteit, is het vooral de coachende kracht die de specialisten van Bureau PENG uniek maakt.

Groei in omzet en winst
In 2013 is Holland Venture toegetreden als aandeelhouder door het verstrekken van groeikapitaal. Zij heeft het management van Bureau PENG ondersteund bij de strategische groei en ontwikkeling van de onderneming. Sinds de start van Bureau PENG zijn er goede resultaten behaald. Bureau PENG heeft haar dienstverlening uitgebreid met onder andere detachering van klantmanagers Participatie & Inkomen en Wmo-adviseurs. Door deze uitbreiding en de groei van de bestaande diensten is het personeelsbestand binnen twee jaar gegroeid van 20 specialisten naar ruim 80 specialisten.

Uitstekend rendement
Hubert Verbeek, managing partner van Holland Venture: “We hebben met deze transactie een mooi rendement gerealiseerd. Desalniettemin zijn er nog volop groeimogelijkheden voor Bureau PENG. We wensen de nieuwe aandeelhouders veel succes in de toekomst.”

Over Holland Venture
Holland Venture is opgericht in 1981 en daarmee een van de eerste onafhankelijke participatiemaatschappijen in Nederland. In de afgelopen 30 jaar heeft zij op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 120 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is en streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met de management teams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Venture wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology.  


24
sep
2015

Substantiële EU subsidie voor revolutionaire levensreddende beademingsmethode

Eindhoven 24 september 2015 - Ventinova Medical B.V., een bedrijf dat innovatieve medische producten ontwikkelt en verkoopt op het gebied van anesthesiologie heeft samen met drie partners een EU subsidie ontvangen van EUR 1,9 miljoen. Als derde geselecteerd van de 269 aanvragen is dit een waardevolle medische kwaliteitsstempel voor de levensreddende beademingsmethode en de daaruit voortvloeiende producten. Deze subsidie zal gebruikt worden ter financiering van de marktintroductie van de geautomatiseerde versie van het huidige beademingsapparaat Ventrain®.

Ventinova, opgericht in 2013, heeft de “Expiratory Ventilation Assistance techniek” ontwikkeld, beter bekend als EVA®. De techniek is geoptimaliseerd voor een geheel of gedeeltelijk geblokkeerde luchtweg waarbij de voordelen van verschillende conventionele technieken worden gecombineerd. Het unieke van deze beademingsmethode is dat het mogelijk wordt om te beademen door een zeer dunne beademingsbuis. Daarbij wordt de uitademing actief gecontroleerd in plaats van het traditionele passief leeg laten lopen van de longen. Deze nieuwe methode leidt tot een sterke vermindering van complicaties en een aanzienlijk verhoogde kans op overleving in bijvoorbeeld het geval van een reanimatie. Tevens biedt de methode nieuwe mogelijkheden voor chirurgische handelingen in combinatie met beademing.

Geautomatiseerde versie van Ventrain®
Het huidige handmatige product Ventrain® is bedoeld voor zeer specifieke, sterk levensbedreigende situaties. Dit is een klein toepassingsgebied, maar een mooie manier om de beademingsmethode EVA® binnen de ziekenhuizen te introduceren. “Nu ziekenhuizen dankzij Ventrain® bekend zijn met EVA®, is het tijd om het geautomatiseerde product te introduceren. Deze kan voor een veel breder toepassingsgebied ingezet worden, bijvoorbeeld geplande moeilijke luchtwegchirurgie. Wij streven er naar om EVA® wereldwijd de standaard beademingsmethode te laten worden in diverse chirurgische gebieden. De EU subsidie is een waardevolle externe medische kwaliteitsstempel die onze ambitie ondersteunt”, aldus Dirk van Asseldonk, CEO Ventinova.

Groot netwerk van opinion leading artsen
Ventinova heeft de EU subsidie ontvangen in samenwerking met de academische universiteiten in Freiburg en Parijs. Zij zullen Ventinova, naast de academische universiteiten in Londen, Dresden, Maastricht, Cornell en Yale, ondersteunen bij het uitvoeren van diverse pre- en postmarket studies. “EVA has the promise to become a major breakthrough in mechanical ventilation both in surgical and intensive care patients” aldus Prof. dr. Marcelo Gama de Abreu M.D. Hoofd Translationeel Onderzoek in Anesthesiologie en Intensive Care geneeskunde aan de Dresden University in Duitsland en als adviseur betrokken bij Ventinova.

Groeistrategie
De eerste resultaten met EVA® zijn veelbelovend. Momenteel worden de huidige producten wereldwijd in meer dan 20 landen verkocht. De methode is uniek en daarmee zijn er geen directe concurrenten te noemen. Samen met de huidige investeerders Holland Venture en BOM Capital streeft Ventinova er naar om het geautomatiseerde product mid-2016 op de markt te brengen. Naast bestaande exportlanden als Nederland, UK, China en Australië zal zij zich richten op nieuwe exportlanden als VS, Canada en Brazilië. Tevens wordt er flink geïnvesteerd in de klinische onderbouwing van het nieuwe apparaat middels diverse multicenter patiëntenstudies.

20
aug
2015

Holland Venture start technologie fonds

Amsterdam, 20 augustus 2015 - Holland Venture heeft een nieuw fonds opgezet voor jonge, snelgroeiende technologie bedrijven. Het Holland Venture Technologie Fonds richt zich op zes specifieke aandachtsgebieden: mobiel internet, software in de cloud, internet-of-things, cyber security, big data oplossingen en automatisering van kenniswerk.

Het Holland Venture Technologie Fonds (HVTF) is het achtste fonds van Holland Venture. Het fondsmanagement is voor dit fonds uitgebreid met Niels van Aalten, die een uitgebreide ervaring heeft als angel investeerder en adviseur op het gebied van bedrijfsgroei en het realiseren van exits. Het fonds heeft zich ten doel gesteld om de komende jaren ongeveer 10 investeringen te realiseren binnen de technology sector. HVTF maakt gebruik van de SEED capital regeling van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).
Niels van Aalten: “We zijn op zoek naar innovatieve bedrijven, met bewezen producten/diensten, en een sterk en gebalanceerd management team. Wij investeren graag in bedrijven met een onderscheidende marktpositie en een schaalbaar business model, die kunnen uitgroeien tot wereldspelers.”

Hands-on ondersteuning
Deze bedrijven kunnen een betrokken investeerder verwachten die niet alleen groeikapitaal verstrekt, maar ook haar netwerk en kennis inzet om groei te faciliteren. Gezamenlijk wordt er een groeiplan opgesteld, en biedt het team van Holland Venture  hands-on ondersteuning en concrete tools om het bedrijf te professionaliseren op het gebied van marketing, HR, legal en financiële administratie. Dit geeft ondernemers de ruimte op zich te focussen op het uitbouwen van hun bedrijf.

Netwerk van IT ondernemers
Holland Venture wordt ondersteund door een netwerk van succesvolle IT ondernemers, zoals Cees Links (ceo Fast 50-winnaar Greenpeak Technologies, uitvinder van wifi netwerken), Ronald Prins en Menno van de Marel (oprichters Fox-IT) en Marc Duijndam (ex-Google, ex-LinkedIn, huidige ceo Funda). Zij helpen bij het traceren en begeleiden van investeringen en leveren daarmee significante toegevoegde waarde.

Holland Venture verwacht dat deze ondernemers betrokken zullen zijn in het aanbrengen van leads, het beoordelen van investeringsproposities en tevens actief zullen zijn in het begeleiden van snelgroeiende portfolio ondernemingen.

HOLLAND VENTURE
Holland Venture is opgericht in 1981 en daarmee een van de eerste onafhankelijke participatiemaatschappijen in Nederland. In de afgelopen 30 jaar heeft zij op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 120 Nederlandse MKB-ondernemingen geinvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is en streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met de management teams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Venture wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology.

05
aug
2015

Holland Venture investeert enkele miljoenen in RDW Tandartsen

Amsterdam, 5 augustus 2015 - Participatiemaatschappij Holland Venture investeert enkele miljoenen in RDW Tandartsen, een tandartsengroep van zes praktijken. De praktijken van RDW Tandartsen bieden mondzorg met verschillende specialismen. De investering stelt de organisatie in staat de bestaande groep uit te laten groeien via een buy-and-build-strategie, waarbij groei via overnames wordt gerealiseerd. Holland Venture breidt met deze investering haar positie in de zorgmarkt verder uit. RDW Tandartsen kenmerkt zich als een kwalitatief hoogwaardige multidisciplinaire dentale dienstverlener. RDW Tandartsen biedt verschillende specialismen mondzorg aan waaronder: algemene tandheelkunde, orthodontie, mondhygiëne en preventie, implantologie en prothetiek. De oprichters hebben in 2013 hun vier praktijken, gevestigd in Amstelveen, Genemuiden, Kampen en Nieuwkoop, samengevoegd in RDW Tandartsen. In 2013 is de groep uitgebreid met Dalfsen en in 2014 met Oldenbroek. Marc Rooker en René de Wit, oprichters van RDW Tandartsen en tevens actief als tandarts, blijven gezamenlijk de directie voeren.

Continuïteit van zorg
De markt is in beweging, het aantal multidisciplinaire mondzorgpraktijken neemt toe, wat een uitstekende werkomgeving voor de nieuwe generatie (veelal) parttime tandartsen is. Ook is er sprake van een toenemende mate van vergrijzing onder tandartsen. Dit leidt onder andere tot opvolgingsproblemen voor de praktijken van oudere tandartsen. Door overname van deze praktijken bieden grotere tandheelkundige bedrijven zoals RDW Tandartsen een oplossing voor de continuïteit van zorg. “Wij zien hier uitstekende mogelijkheden om onze tandartsengroep uit te bouwen tot een keten, waarbij wij in Holland Venture een partner zien die ons kan ondersteunen bij de realisatie van onze groeiambities”, zegt Marc Rooker, directeur van RDW Tandartsen.
 
Consolidatie en efficiency
Door vergrijzing en toenemende regeldruk biedt de huidige tandheelkundige markt mogelijkheden tot consolidatie en efficiency. “De oprichters van RDW Tandartsen zijn ervaren en ondernemende tandartsen met een duidelijke visie op zowel de mondzorg als het uitbouwen van de organisatie, waardoor deze investering uitstekend past bij de investeringsfocus van Holland Venture”, zegt Ewout Prins, managing partner Holland Venture.


Over Holland Venture
Holland Venture is een van de eerste onafhankelijke participatiemaatschappijen in Nederland. Sinds haar oprichting in 1981 realiseerde Holland Venture meer dan 115 investeringen op succesvolle wijze. Op dit moment investeert Holland Venture vanuit twee actieve fondsen; een fonds gericht op groeiende Nederlandse mkb-ondernemingen binnen thema’s zorg, digitalisering en duurzaamheid en een fonds gericht op innovatieve zorgondernemingen. Deze investering wordt gedaan vanuit het Holland Venture Ondernemers Fonds II.

19
jun
2015

Nieuwe financieringsronde voor SigmaScreening van bestaande en nieuwe investeerders

Amsterdam, 19 juni 2015 – SigmaScreening B.V. heeft een succesvolle financieringsronde afgesloten met bestaande aandeelhouders waaronder Holland Venture en nieuwe investeerder De Friesland Zorgverzekeraar (DFZ). SigmaScreening, een spin off van het Academisch Medisch Centrum Amsterdam (AMC), heeft een innovatief product voor mammografie ontwikkeld, waardoor onnodige pijn bij onderzoek naar borstkanker effectief wordt bestreden. Deze financiering stelt SigmaScreening in staat om haar product, dat nu al succesvol wordt toegepast in het AMC, ook te kunnen leveren aan andere ziekenhuizen en screeningscentra in heel Europa.

Wereldwijd worden jaarlijks 150 miljoen vrouwen getest op borstkanker. In Nederland zijn dat jaarlijks circa anderhalf miljoen vrouwen tussen de 50 en 75 jaar. Met de Sensitive Smart Paddle van SigmaScreening wordt een belangrijke stap gezet om na 45 jaar borstonderzoek onnodig hoge druk te vermijden. Hierdoor kan veel pijn tijdens het onderzoek bij vrouwen worden voorkomen. Het bijzondere aan deze innovatie is dat rekening wordt gehouden met de grootte van elke borst en dat vervolgens de compressie, die moet worden uitgeoefend om een goede röntgenfoto te maken, hierop wordt  aangepast. Daarnaast kan het ook de kwaliteit van de röntgenbeelden verbeteren door een veel grotere reproduceerbaarheid van de procedure.

Aanpassing bestaande en integratie nieuwe apparatuur
Marktonderzoek van SigmaScreening laat zien dat er wereldwijd behoefte is aan de Sensitive Smart Paddle. De paddle wordt in het najaar van 2015 geïntroduceerd op de markt, zodat bestaande systemen kunnen worden uitgerust met dit product. Tevens is SigmaScreening bezig om deze nieuwe technologie te integreren in nieuw te bouwen systemen. Het door de investeerder beschikbaar gestelde geld wordt aan deze activiteiten besteed om de marktintroductie en acceptatie te versnellen.

Directeur Ivo Aarninkhof van SigmaScreening ziet inmiddels de bevestiging van de technologie vanuit verschillende landen, ziekenhuizen, screening centra en bouwers van de mammografen. “Deze nieuwe innovatieve voorziening op de mammograaf zorgt voor een significante pijnreductie bij borstonderzoek met een veel logischere, aan de individuele vrouw aangepaste, aandrukking. Toch is het een innovatie die dicht bij de huidige technologie staat. Dat zal ervoor zorgen dat deze innovatie op korte termijn snel uitgerold kan worden in de verschillende landen en daarmee beschikbaar komt voor een brede groep van patiënten, laboranten en radiologen.”


15
jun
2015

Holland Venture investeert in system integrator Qi ict

Participatiemaatschappij Holland Venture investeert in system integrator Qi ict. De onderneming biedt en beheert storage, networking en security oplossingen voor complexe ICT infrastructuren. Het management en de aandeelhouders hebben zich ten doel gesteld de komende jaren de groei van de groep te versterken, zowel organisch als door een actieve buy-and-build-strategie.

Qi ict, opgericht in 1983, heeft in de afgelopen jaren een transitie ondergaan van ICT hardware reseller naar een volwaardige system integrator die bedrijven vanaf 150 werkplekken tot aan multinationals met vele duizenden werkplekken bedient. Met de recente strategische samenwerking met inovativ, een Microsoft cloud en datacenter partner, heeft Qi ict zich goed gepositioneerd voor cloud-gerelateerde dienstverlening. Inovativ is erkend om zijn kennis van en ervaring met Microsoft platform & productivity solutions als Windows Server, Hyper-V, System Center, Azure en Office 365. Op dit gebied is zij in Nederland en België de nummer 1 Microsoft partner. Qi ict en inovativ hebben tezamen 125 medewerkers verdeeld over vijf locaties in Nederland en België. De verwachte gemeenschappelijke omzet in 2015 is 27 miljoen euro.

Albert Klene, CEO van Qi ict: 'Op basis van onze specialistische kennis zien wij uitstekende kansen om ons dienstenaanbod te verbreden en ons klantenbestand te vergroten. We hebben Holland Venture als partner aan boord gehaald om ons daarbij te helpen. Door hun jarenlange ervaring met groeiende bedrijven, bieden zij Qi ict een belangrijke toegevoegde strategische waarde, waardoor wij onze onderneming verder kunnen uitbouwen en onze groeiambities kunnen realiseren. Het groeiscenario dat we hebben ingezet zullen we blijven volgen, zowel organisch, als door strategische overnames en investeringen.'

'De markt waarin Qi ict actief is, is omvangrijk, dynamisch en groeiend' licht Hubert Verbeek, managing partner Holland Venture, toe. 'De organisatie heeft laten zien accuraat in te kunnen spelen op een veranderd speelveld en tegenvallende marktomstandigheden. Vanuit deze bestendige basis zien wij samen met het management nu mogelijkheden om in te spelen op nieuwe ontwikkelingen en het marktaandeel te vergroten.'

Over Holland Venture Holland Venture is een van de eerste onafhankelijke participatiemaatschappijen in Nederland. Sinds haar oprichting in 1981 realiseerde Holland Venture meer dan 115 investeringen op succesvolle wijze. Op dit moment investeert Holland Venture vanuit twee actieve fondsen; een fonds gericht op groeiende Nederlandse mkb-ondernemingen binnen thema's zorg, digitalisering en duurzaamheid en een fonds gericht op innovatieve zorgondernemingen. Deze investering wordt gedaan vanuit het Holland Venture Ondernemers Fonds II.

09
feb
2015

Holland Venture investeert in GGZ aanbieder Zorgverlening PGZ

Participatiemaatschappij Holland Venture investeert in Zorgverlening PGZ. Het bedrijf uit Nederweert is gericht op zorg voor jongeren en (jong)volwassenen met een psychiatrische en/of licht verstandelijke beperking. De investering stelt de organisatie in staat om in een veranderende markt haar positie structureel te versterken, zowel qua zorgaanbod als  geografische dekking.

Zorgverlening PGZ is opgericht in 2004 en kenmerkt zich als een moderne zorginstelling welke een breed en vernieuwend zorgaanbod levert binnen de GGZ. De organisatie onderscheidt zich voornamelijk door de behandelingen, waar mogelijk, ambulant in de natuurlijke leefomgeving plaats te laten vinden. De organisatie is daarmee de grootste zorgaanbieder op het gebied van ambulante begeleiding van kind- en jeugd GGZ in de regio. Haar werkgebied omvat grote delen van Limburg en Brabant.

Holland Venture heeft het bedrijf samen met René Boumans overgenomen. Boumans, met een achtergrond als verpleegkundige en zorginkoper bij VGZ, is sinds 2011 verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding binnen Zorgverlening PGZ. De oprichters zullen de komende periode als adviseur betrokken blijven.

René Boumans is zeer content over de samenwerking met Holland Venture: 'Er is veel gaande in de markt, waaronder de transitie jeugdzorg. De tendens om zorg dicht bij cliënten te organiseren, waarbij efficiënte behandelingen gepaard gaan met kwalitatief goede zorg, past perfect in het zorgaanbod dat Zorgverlening PGZ thans hanteert.  In Holland Venture hebben wij een sterke aandeelhouder gevonden die ons kan ondersteunen bij het verder professionaliseren van de organisatie en ons aanbod geografisch uit te breiden.'

Hubert Verbeek, managing partner Holland Venture, is vol vertrouwen over de toekomst van het bedrijf: 'Zorgverlening PGZ bevindt zich in een interessante en dynamische markt. Het uitgebreide aanbod in combinatie met de aanpak om zorg zo veel mogelijk ambulant en cliëntgericht te organiseren, maakt PGZ een aantrekkelijke zorgpartner voor onder andere gemeenten. In de komende jaren zal er steeds kritischer gekeken worden naar zorgkwaliteit en effici?ëntie - een ontwikkeling waar PGZ als moderne zorginstelling reeds op inspeelt. Wij zien dan ook vele groeimogelijkheden en zijn er van overtuigd deze in samenwerking met de heer Boumans te realiseren.'

Over Holland Venture
Holland Venture is een van de eerste onafhankelijke participatiemaatschappijen in Nederland. Sinds haar oprichting in 1981 realiseerde Holland Venture meer dan 115 investeringen op succesvolle wijze. Op dit moment investeert Holland Venture vanuit twee actieve fondsen; een fonds gericht op groeiende Nederlandse mkb-ondernemingen binnen thema's zorg, digitalisering en duurzaamheid en een fonds gericht op innovatieve zorgondernemingen. Deze investering wordt gedaan vanuit het Holland Venture Ondernemers Fonds II.

04
feb
2015

Uniek communicatieplatform voor de zorg ontvangt financiele injectie

Met de overhandiging van een plaquette uit handen van Drechtstedenbestuurder Richard Korteland en wethouder economische zaken Jasper Mos is de investering van Holland Venture en InnovationQuarter in IQ Messenger - het nieuwe communicatieplatform voor de zorg - vandaag bezegeld. Het innovatieve platform is de verbindende factor tussen een breed assortiment van nieuwe en bestaande communicatie- en alarmeringssystemen. De inzet van IQ Messenger binnen een zorginstelling verbetert de kwaliteit en efficiency en draagt bij aan het reduceren van kosten. Paul Vos, CEO van het Dordtse IQ Messenger Holding BV, is trots op deze innovatie en enthousiast over de financiële impuls: 'Deze investering stelt IQ Messenger in staat sneller te groeien en zal haar impact verhogen.'

Innovatieve oplossing brengt zorginstelling 'in control'
IQ Messenger combineert bestaande communicatie-oplossingen in de zorg op innovatieve wijze. Het platform is de verbindende factor tussen een breed assortiment van nieuwe en bestaande communicatie- en alarmeringssystemen. Ook alarmering en camera-observatie via smartphone en tablet zijn mogelijk. Zonder producentvoorkeur en uitgerust met unieke en uniforme toepassingen voor administratie, rapportage en toezicht, is het platform in staat om niet-coherente systemen te transformeren in één slimme en krachtige oplossing. IQ Messenger beschikt over een Medical Class-certificering en is hierdoor toepasbaar voor medische alarmering.

De stijgende vraag naar zorg leidt tot druk in het zorgbudget. Zorgverleners willen de focus houden op het verlenen van zorg aan bed en willen dat zo efficiënt mogelijk doen. IQ Messenger verbetert de communicatie en de kwaliteit van zorg en reduceert gelijktijdig de kosten.

Het digitale platform met vele slimme integraties stelt zorgorganisaties en hun werkprocessen op de eerste plaats. Door de ongekende flexibiliteit, het beheergemak en de volledigheid van integraties zijn zorginstellingen vanaf nu 'in control'. Sinds de oprichting van het bedrijf is IQ Messenger al in gebruik bij meer dan honderd nationale- en internationale zorginstellingen en ziekenhuizen.

Investeerders kiezen voor innovatie
Ook Holland Venture en InnovationQuarter zijn enthousiast over IQ Messenger als geïntegreerd softwareplatform voor verpleegoproep, alarmering, persoonsbeveiliging, rapportage en communicatie in de zorg.

'Met haar merkonafhankelijke platform biedt IQ Messenger zorginstellingen de mogelijkheid om de kwaliteit van zorg te verbeteren en kosten te reduceren', aldus Ewout Prins, managing partner Holland Venture. 'Wij hebben groot vertrouwen in de ondernemer Paul Vos en zijn team. We investeren graag in verdere ontwikkeling en commerciële expansie van dit platform.'

IQ Messenger stelt zorginstellingen in staat om aan hun medewerkers sneller en betere informatie te verstrekken over de benodigde zorg per patiënt. 'Hiermee past de investering in IQ Messenger precies in de focus van ons fonds: een Zuid-Hollands innovatief bedrijf dat maatschappelijk belangrijke problemen aanpakt en oplost' aldus Francis Griep-Quint, Hoofd Capital bij InnovationQuarter.

Holland Venture en InnovationQuarter blijven als gecommitteerde investeerders ook in de toekomst nauw betrokken bij de schaalvergroting en professionalisering van IQ Messenger.

03
okt
2014

Holland Venture en management verkopen hun aandelen in De Ridder aan Bunzl Plc

Eerder deze week hebben de aandeelhouders van De Ridder de overnamecontracten getekend waarmee ze hun aandelen in De Ridder hebben verkocht aan Bunzl Plc. Het management van de Ridder blijft na overname actief bij de onderneming.

De Ridder is ruim 25 jaar een vooraanstaande toeleverancier van non-food producten ten behoeve van de markt van ingeslotenen. Hierbij valt te denken aan arrestanten, gevangenen, asielzoekers en psychiatrische patiënten die verblijven in een detentie omgeving. Daarnaast levert ze producten voor forensische opsporing aan de politie en forensische onderzoekslaboratoria.                                

Bunzl Plc is een leidende gespecialiseerde distributie groep met activiteiten in 27 landen op vier continenten. Men levert een breed assortiment van verbruiksartikelen aan diverse marktsegmenten waaronder levensmiddelen, foodservice, hygiëne, veiligheid, non-food retail en gezondheidszorg. Bunzl Plc is genoteerd aan de effectenbeurs van Londen en opgenomen in de FTSE100 index.

Holland Venture was sinds 2012 aandeelhouder in De Ridder. Ze heeft het management actief ondersteund bij de strategische ontwikkeling van de onderneming. De Ridder heeft de laatste jaren haar marktpositie zowel nationaal als internationaal weten te versterken. Dit heeft onder andere geresulteerd in een marktleiderschap in haar thuisland Nederland. Met de verkoop realiseert Holland Venture een uitstekend rendement op haar investering.

Holland Venture is een van de eerste onafhankelijke participatiemaatschappijen in Nederland. Sinds haar oprichting in 1981 realiseerde Holland Venture meer dan 120 investeringen op succesvolle wijze. Op dit moment investeert Holland Venture vanuit twee actieve fondsen; een fonds gericht op groeiende Nederlandse mkb-ondernemingen binnen thema's zorg, digitalisering en duurzaamheid en een fonds gericht op innovatieve zorgondernemingen. De Ridder was onderdeel van de portefeuille van Holland Venture Ondernemers Fonds I.

15
apr
2014

Participatiemaatschappij Holland Venture investeert in Humeca

Amsterdam, 15 april 2014 -  Participatiemaatschappij Holland Venture investeert in Humeca. Het bedrijf uit Enschede is actief op het gebied van productontwikkeling, assemblage en wereldwijde verkoop van medische instrumenten ten behoeve van de behandeling van brandwonden en huidtransplantaties. De investering stelt de organisatie in staat verder te professionaliseren en haar internationale groei-ambities waar te maken.

Humeca is in 1981 opgericht. Vanwege de pensioengerechtigde leeftijd van de oprichters, heeft Holland Venture het bedrijf samen met Arnoud van Velzen overgenomen. Arnoud van Velzen (50) is sinds 1985 actief in de medische wereld. Hij heeft zowel nationaal als internationaal ervaring opgedaan op het gebied van productontwikkeling en het internationaal vermarkten van medische producten. Arnoud van Velzen heeft een achtergrond als operatieassistent en heeft daarnaast veel ervaring met business development in de orthopedie en chirurgie opgedaan. Sinds februari van dit jaar is hij aangetreden als algemeen directeur van Humeca. De oprichters zullen de komende periode als adviseur betrokken blijven.

Humeca ontwikkelt en verkoopt huidafnameproducten gebaseerd op de MEEK-techniek, ten behoeve van de behandeling van patiënten met brandwonden. Humeca heeft meerdere producten ontwikkeld op het gebied van huidtransplantaties zoals dermatomen (huidschaven), messen en MEEK apparatuur. Voor deze productontwikkeling wordt samengewerkt met het brandwondencentrum Beverwijk. Met de MEEK-techniek kan de oppervlakte van de afgenomen huid significant worden vergroot met relatief weinig impact op de wondgenezing. De productlijn op het gebied van huidtransplantaties wordt via 47 gespecialiseerde distributeurs in meer dan 66 landen verkocht aan onder andere brandwondencentra en ziekenhuizen.

Arnoud van Velzen, is erg enthousiast over zijn nieuwe rol als algemeen directeur van Humeca. 'Humeca is een prachtig bedrijf met jarenlange kennis en ervaring op het gebied van huidtransplantaties. Mijn doel is het bedrijf de komende jaren verder te professionaliseren, meer naamsbekendheid te genereren en toegang te creëren tot nog meer wereldwijde verkoopmarkten. Holland Venture is een professionele sparringspartner die mij zal helpen de groeiambities waar te maken.'

Hubert Verbeek, managing partner Holland Venture, is verheugd over de investering: 'Humeca beschikt over een technologie waarmee een grote kwaliteitsverbetering in de behandeling van brandwonden gerealiseerd kan worden. Het bedrijf heeft een aanzienlijke groeipotentie. We zien geografische expansiemogelijkheden in landen als Amerika, Rusland, India, China, Irak en Brazilië. Tevens is productontwikkeling in nieuwe markten als plastische chirurgie mogelijk. Wij zien  in Arnoud van Velzen dé ondernemer die deze groeipotentie kan realiseren.'

12
mrt
2014

Holland Venture en Dolfin Capital investeren in e-health onderneming IPPZ

AMSTERDAM, 12 maart 2014 - Participatiemaatschappijen Holland Venture en Dolfin Capital investeren in IPPZ, een succesvolle ontwikkelaar van e-health producten voor de (geestelijke) gezondheidszorg. In de visie van IPPZ maakt e-health een optimale balans tussen face-to-face contact en zorg op afstand mogelijk. De investering stelt IPPZ in staat haar groeiambities waar te maken: e-health eenvoudig beschikbaar maken voor elke behandelaar en de patiënt de mogelijkheid geven om zijn eigen zorg te organiseren.
 
Joris Moolenaar, oprichter en directeur van IPPZ stelt:'Sinds 2009 zijn we bij IPPZ actief met de ontwikkeling van cloud based e-health software voor de gezondheidszorg. We maken een stevige groei door. Ons nieuwe product Karify biedt een online ecosysteem waar behandelaars  en patiënten terecht kunnen voor e-health toepassingen. Hiermee kan de behandelaar zijn patiëntrelaties beter ondersteunen en de behandeling versterken.  Om onze bestaande en nieuwe klanten goed te blijven bedienen zullen we onze organisatie uitbreiden en verder professionaliseren. De betrokkenheid van Holland Venture en Dolfin Capital stelt ons daartoe in staat. We kijken met veel enthousiasme uit naar de samenwerking met deze nieuwe partners.'
 
Ewout Prins, managing partner Holland Venture, is enthousiast over de investering: 'IPPZ is een innovatieve onderneming met een onderscheidend product. Ze stelt zorgaanbieders in staat om op een eenvoudige en flexibele wijze blended care programma's te ontwikkelen en deze te integreren met het zorgproces. Blended care programma's geven invulling aan twee belangrijke behoeften in de sector: effectiviteit en doelmatigheid. Daarnaast biedt het de zorgconsument meer flexibiliteit in de communicatie met zijn behandelaars. Met deze investering ondersteunen Dolfin Capital en Holland Venture betere zorg tegen lagere kosten.'
 
Over IPPZ
IPPZ is opgericht in 2009 door Joris Moolenaar en Frank Kraaijeveld vanuit de gedeelde visie dat er een eenvoudige, schaalbare e-health oplossing moet komen voor GGZ-instellingen, ziekenhuizen en huisartsen. De onderneming is gevestigd in Utrecht en heeft 17 medewerkers. IPPZ werkt nauw samen met een groot aantal gerenommeerde GGZ-instellingen en gezondheidscentra, zoals GGZ Centraal, Arkin, Altrecht en Stichting Gezondheidscentra Amsterdam. Met de producten MijnTherapie en Karify stelt IPPZ hen in staat om met e-health behandelingen op een doelmatige wijze effectieve zorg te leveren.

07
mrt
2014

Holland Venture investeert in innovatief product voor de mammografie

Amsterdam, 7 maart 2014 - Participatiemaatschappij Holland Venture investeert samen met participatiemaatschappij Oost-Nederland (PPM Oost), Life Sciences Fund Amsterdam en Demcon in het medische bedrijf SigmaScreening B.V.. Sigmascreening heeft een innovatief product voor mammografie ontwikkeld, waardoor onnodige pijn bij onderzoek naar borstkanker wordt voorkomen. Dit wordt nu al succesvol toegepast in het Academisch Medisch Centrum Amsterdam en eind dit jaar kunnen ook andere ziekenhuizen en screening centra gebruik maken van deze innovatie.

Wereldwijd worden jaarlijks 150 miljoen vrouwen getest op borstkanker. In Nederland gaat het jaarlijks om één miljoen vrouwen tussen de 50 en 75 jaar. Vanwege de pijn die het huidige onderzoek oplevert, ziet ongeveer één op de vijf vrouwen af van het onderzoek. Met de oplossing van SigmaScreening komt een eind aan 45 jaar borstonderzoek met onnodig veel pijn. Het bijzondere aan deze innovatie is dat rekening wordt gehouden met de vorm en grootte van elke borst en dat vervolgens de compressie die moeten worden uitgeoefend om een goede r??ntgenfoto te krijgen daarop wordt aangepast.

Bij SigmaScreening werken professionals op het gebied van radiologie, mammografie, biomedische fysica en medische IT. Voor de technische ontwikkeling en productie wordt samengewerkt met Claymount en Demcon. Uit onderzoek blijkt dat er wereldwijd een grote behoefte bestaat aan een mammograaf die minder pijn veroorzaakt. SigmaScreening bevindt zich momenteel in de laatste fase voor introductie op de markt. De investering vanuit Holland Venture en haar mede investeerders wordt gebruikt om de certificering en de ontwikkelingsfase af te ronden en de marketing & sales activiteiten binnen Nederland op te starten.

'Jarenlang hebben veel vrouwen onnodig pijn geleden bij onderzoek naar borstkanker. Deze innovatie op de huidige mammograaf zorgt voor een significante pijnreductie bij borstonderzoek. Dit komt doordat de compressie die wordt uitgeoefend aangepast wordt aan de grootte en de vorm van de borst. Het is een innovatie die dicht bij de huidige technologie staat. Dat maakt de kans van slagen vele malen groter dan wanneer het om een compleet nieuwe technologie zou gaan. Dan reageert de markt in de regel veel meer afwachtend', aldus Ivo Aarninkhof, directeur van SigmaScreening die hoge verwachtingen heeft van de innovatie.

Ewout Prins, managing partner Holland Venture, is verheugd over de investering: 'SigmaScreening beschikt over een innovatieve technologie waarmee een significante pijnreductie bij borstonderzoek gerealiseerd wordt. Hierdoor zal de opkomst bij borstonderzoek stijgen en wordt eventuele borstkanker in een eerder stadium opgespoord. Door de tijdige diagnose wordt de kwaliteit van de zorg verbeterd en de kosten voor behandeling verlaagd. Hiermee past de onderneming zeer goed binnen de strategie van ons zorginnovatie fonds. Wij kijken er naar uit om SigmaScreening actief te ondersteunen bij haar groei naar een volgende fase.'

25
nov
2013

Holland Venture investeert in internetdienstverlener Virtual Affairs Investering ondersteunt internationale groeiambities

 AMSTERDAM, 25 november 2013 - Participatiemaatschappij Holland Venture investeert in Virtual Affairs, leverancier van digitale oplossingen voor de financiële sector. De investering van Holland Venture stelt Virtual Affairs in staat haar internationale ambities waar te maken. Ook leden van het directieteam en enkele specialistische medewerkers van het innovatieve bedrijf hebben een (extra) aandeel verkregen in Virtual Affairs.

Holland Venture heeft een aanzienlijk minderheidsbelang genomen in Virtual Affairs, dat onder meer banken en verzekeraars ondersteunt bij het ontwerpen, implementeren en exploiteren van hun digitale kanalen. Nederland heeft een voorsprong ten opzichte van een groot aantal andere landen als het gaat om online bankieren en verzekeren. Dankzij de investering en betrokkenheid van Holland Venture kan Virtual Affairs de in Nederland ontwikkelde oplossingen internationaal verder uitrollen.

Internationale vraag
'Onze onderneming ontwikkelt zich snel. In Nederland bedienen we een groot aantal klanten en ook internationaal vraagt men om onze expertise en oplossingen', zegt Sijbrand Tieleman, CEO van Virtual Affairs. 'In Holland Venture hebben we een financiële partner gevonden die ons op strategisch vlak kan ondersteunen bij de realisatie van onze groeiambities. We kijken met veel enthousiasme uit naar onze samenwerking', aldus Tieleman.

Duidelijke visie
Ewout Prins, managing partner Holland Venture, is vol vertrouwen over de toekomst van het bedrijf: 'Virtual Affairs speelt in op de digitalisering van de financiële sector. Ze heeft een duidelijke visie op de markt en vertaalt deze naar interessante proposities voor banken en verzekeraars. We zien goede groeimogelijkheden en zijn er van overtuigd dat het ambitieuze team van Virtual Affairs in staat is om deze te realiseren. We ondersteunen hen daar graag bij.'

Over Virtual Affairs
Virtual Affairs,  opgericht in 1997, is een bedrijf dat klanten adviseert over hun digitale strategie en digitale oplossingen bedenkt en maakt voor banken en verzekeraars. Bij de onderneming werken 130 mensen, verdeeld over kantoren in Amsterdam, Rotterdam en Sofia. Virtual Affairs helpt klanten bij het vinden en opzetten van nieuwe verkoop- en servicekanalen, het toegankelijk maken van complexe (financiële) informatie en het verbeteren van bedrijfsprocessen. Het bureau werkt voor een groot aantal gerenommeerde bedrijven, waaronder Aegon, Knab, Nationale Nederlanden, Syntrus Achmea, Rabobank en ABN Amro.

09
aug
2013

Groeikapitaal voor Start-up Ventinova

Amsterdam, 9 augustus 2013 - De Amsterdamse participatiemaatschappij Holland Venture en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM Capital) investeren gezamenlijk 2 miljoen in Ventinova; een organisatie die innovatieve beademingsoplossingen ontwikkelt. De onderneming brengt het noodbeademingsapparaat Ventrain op de markt, bedoeld voor gebruik in operatiekamers, ambulances en de intensive care. De investering van Holland Venture en BOM Capital stelt Ventinova in staat de Ventrain door te ontwikkelen en haar activiteiten internationaal uit te breiden.

Ventinova is in 2013 opgericht vanuit Dolphys Medical. Dit bedrijf, een spin-off van de TU/e, heeft de Ventrain ontwikkeld in samenwerking met het Academische Ziekenhuis Maastricht. De onderneming is gevestigd in Eindhoven en heeft 6 medewerkers.

De Ventrain is een noodbeademingsapparaat waarmee patiënten met een geblokkeerde luchtweg toch volledig beademd kunnen worden. Het apparaat is gebaseerd op een innovatieve en gepatenteerde technologie waarmee via een dunne buis lucht ingeblazen wordt en vervolgens actief uitgezogen. Het wordt inmiddels in 23 landen aangeboden via 13 distributeurs. Hoewel de Ventrain nog geen FDA approval heeft, is het product wel als enige oplossing genoemd voor noodbeademing in het Amerikaanse standaardwerk 'Benumof and Hagberg's airway management'. In 2014 wil de onderneming de Amerikaanse markt betreden.

Met de aangetrokken financiering zal Ventinova nieuwe beademingsproducten ontwikkelen. Deze nieuwe producten zullen niet alleen in noodsituaties toegepast worden, maar ook in reguliere beademingssituaties. Naar verwachting bieden de producten aanzienlijke voordelen ten opzichte van bestaande oplossingen. Voorts zal de financiering worden aangewend voor uitbreiding van het wereldwijde distributienetwerk.

Dirk van Asseldonk, algemeen directeur en oprichter Ventinova: 'Ik ben zeer tevreden met de aangetrokken financiering van Holland Venture en BOM Capital. Zij begrijpen wat jonge innovatieve ondernemingen in de zorgsector nodig hebben om ambities werkelijkheid te laten worden. Ik kijk dan ook erg uit naar onze samenwerking.'

Ewout Prins, managing partner van Holland Venture, is verheugd over de investering: 'Ventinova beschikt over een werkelijk innovatieve technologie waarmee een grote kwaliteitsverbetering in de beademing van patiënten gerealiseerd kan worden. Deze kwaliteit leidt tot minder complicaties en daarmee tot een verlaging van de zorgkosten. Hiermee past de onderneming uitstekend binnen de strategie van ons Zorginnovatie Fonds.'

Mariëtte van der Velden-Roesink, investment manager Life Sciences BOM Capital, licht de investering toe: 'Wij zien in Dirk van Asseldonk dé ondernemer die de groeipotentie van deze levensreddende technologie waar kan maken. Ventinova  is een stimulans voor de life science & health sector in Noord-Brabant en draagt bij aan het maatschappelijk rendement in de regio.'

01
feb
2013

Investering Holland Venture versnelt groeistrategie Bureau PENG

Participatiemaatschappij Holland Venture investeert in Bureau PENG, een organisatie die flexibele personele oplossingen biedt in de schuldhulpverlening bij overheidsinstanties. De investering vanuit Holland Venture stelt Bureau PENG in staat zowel haar dienstenpakket als haar klantenkring in de publieke en private sector uit te breiden.

Bureau PENG heeft een lange historie in het bieden van schuldhulpverlening aan gemeentelijke instanties. Met de investering vanuit Holland Venture wil Bureau PENG haar netwerk verder uitbreiden binnen banken en sociale zekerheidsinstellingen. De specialisten van Bureau PENG worden ingezet op projecten bij gemeenten, kredietbanken, financiële instellingen en bedrijven. Naast de uitstekende kennis van het vakgebied en de hoge mate van productiviteit, is het vooral de coachende kracht die hen uniek maakt.

Bureau PENG biedt momenteel drie diensten, te weten:

Schuldhulpverlening waarbij vakspecialisten aan schuldhulpverlening instanties zoals Sociale Diensten, Stads- en Kredietbanken en overige Sociale Zekerheidsinstellingen (SZ)  worden uitbesteedt.
Budgetconsultancy waarbij consumenten met een betalingsachterstand in hypotheken en/of persoonlijke kredieten schuldhulpverlening ontvangen.
Budgetbeheer waarbij schuldhulpverleningsdossiers van de gemeenten worden uitbesteedt aan Bureau PENG.
Martijn van Kraaij, algemeen directeur Bureau PENG: “Als gevolg van de economische crisis zal het aantal huishoudens met financiële problemen alleen maar verder toenemen. Dit geldt zowel voor betalingsachterstanden van hypotheken als consumentenkredieten. Daarbij hebben gemeenten te maken met onderbezetting en krappe budgetten, een interessante markt voor bureau PENG. Holland Venture is een partij die ons kan helpen onze groeiambities op een professionele manier te realiseren. ”

Hubert Verbeek, managing partner Holland Venture, licht de investering toe: “Wij zijn zeer content met deze investering. Bureau PENG bevindt zich in een interessante en dynamische markt waarin een toenemende aandacht ontstaat voor oplossingen met betrekking tot schuldhulpverlening. Wij zien dan ook vele mogelijkheden op het gebied van groei en waardecreatie. Wij kijken er naar uit om Bureau PENG actief te ondersteunen bij haar groei naar een volgende fase.”

05
mrt
2013

Holland Venture investeert in forensisch toeleverancier De Ridder

 Holland Venture neemt een belang in De Ridder, een onderneming met een brede productenportefeuille actief op het gebied van hygiëne- en verzorgingsartikelen, koelelementen, gelpacks, tapes en nonwoven producten. De investering van Holland Venture stelt De Ridder in staat om nationale en internationale groeimogelijkheden te benutten.

De Ridder is sinds haar oprichting in 1981 uitgegroeid van een distributeur van dubbelzijdige tapes en vliesstoffen tot een totaalleverancier die toegevoegde waarde biedt met een brede productenportefeuille en klant specifieke productontwikkeling. De onderneming levert haar producten voornamelijk aan justitiële instellingen, alsmede aan industriële en farmaceutische ondernemingen. In de komende jaren zal De Ridder haar focus op de justitiële markten verder versterken, waarbij niet alleen nationaal maar ook internationaal klanten zullen worden bediend. Daarnaast zal De Ridder met ondersteuning van Holland Venture de markt voor medische disposables betreden. Groei in de focusmarkten zal zowel autonoom als via acquisities worden gerealiseerd.

Stijn Vos, algemeen directeur: “De Ridder is een succesvol bedrijf met een lange historie, loyale medewerkers en een waardevolle klantenportefeuille. We zijn in Nederland marktleider in een aantal niches en zien vele groeikansen. Holland Venture is een professionele partner voor groeiende bedrijven en brengt ruime ervaring en een groot netwerk mee. We zijn er van overtuigd dat het team van Holland Venture ons goed kan bijstaan om de kansen die we zien te realiseren.”

Hans Baars, commercieel directeur: “Bij De Ridder staat de klant centraal. In overleg met onze klanten nemen we producten in ons assortiment op en ontwikkelen we nieuwe producten. De door ons beoogde expansie is gericht op het uitbreiden van de klantengroep voor ons bestaande assortiment, met name in het buitenland. Daarnaast zullen we een aantal kansrijke niches verder ontwikkelen, wij denken hierbij vooral aan het medische en forensische bereik met specialisatie op het ontwikkelen van DNA vrije en steriele pakketten.”

Hubert Verbeek van Holland Venture ziet goede mogelijkheden voor De Ridder: “Door haar brede productportefeuille en het vermogen om klantenwensen te vertalen naar nieuwe producten, heeft De Ridder een interessante marktpositie verkregen. We zien uitstekende mogelijkheden om de onderneming samen met het management verder te ontwikkelen en uit te bouwen, zowel in de bestaande marktsegmenten als in aanpalende niches."

25
okt
2012

Holland Venture investeert in Nitesco, actief in natuursteen renovatie en onderhoud

Participatiemaatschappij Holland Venture investeert in Nitesco, een multidisciplinaire dienstverlener op het gebied van natuursteen renovatie en totaal onderhoud. De onderneming combineert specialistische materiaalkennis en ambachtelijk vakmanschap met een focus op klanttevredenheid. Op deze wijze bedient Nitesco toonaangevende klanten in de zakelijke vastgoedbeheerbranche, de bouwbranche en de hotelbranche. De investering van Holland Venture stelt Nitesco in staat verder te professionaliseren en haar groei versneld voort te zetten.

Nitesco, opgericht in 2002 door Shay Ari Kalfuss, legt zich toe op het totaalonderhoud van natuursteen en levert duurzame oplossingen die een sterke visuele impact creëren. Sinds de oprichting heeft Nitesco continu geïnvesteerd in de ontwikkeling van materiaalkennis en vakmanschap van haar medewerkers. Deze hoogwaardige kennis en toepassing van de beste onderhoudsmaterialen en state-of-the-art apparatuur zorgt er voor dat Nitesco zich onderscheidt in de markt en zeer uiteenlopende renovatie- en onderhoudsprojecten op een succesvolle wijze kan afronden.

Door de combinatie van de materiaalkennis, het vakmanschap en een niet aflatende focus op klanttevredenheid heeft Nitesco zich tot marktleider kunnen ontwikkelen met gerenommeerde klanten en toonaangevende projecten als het Paleis op de Dam, Amstel Hotel, Conservatorium Hotel, Amsterdam RAI, WTC Amsterdam en de hoofdkantoren van ABN AMRO Bank, ING Group, Rabobank Nederland, De Brauw Blackstone Westbroek, en Ernst & Young.

Shay Kalfuss, algemeen directeur en oprichter Nitesco: "Gedurende de afgelopen jaren heeft Nitesco een positie als specialist in natuursteenonderhoud opgebouwd, met waardevolle klanten, talentvolle medewerkers en betrokken partners. Vanuit deze basis zien we interessante mogelijkheden voor onze organisatie. Om de volgende groeistap te maken zocht ik een ervaren partner die ons kan ondersteunen op het gebied van strategie, financiën en organisatie. In Holland Venture heb ik deze partner gevonden. Ik voorzie een vruchtbare samenwerking."

Ewout Prins, managing partner van Holland Venture, licht de investering toe: “Nitesco is een succesvolle onderneming met een interessante marktpositie en onderscheidend dienstenaanbod. Wij zijn onder de indruk van de kennis, het vakmanschap en focus op klanttevredenheid die we bij Nitesco aantreffen. Op basis hiervan zien we goede groeikansen voor de onderneming. We kijken er naar uit om Nitesco actief te ondersteunen bij haar groei naar een volgende fase."

20
jul
2012

Holland Venture verkoopt haar belang in softwarebedrijf BlueCielo

Als onderdeel van een management buy-out heeft Holland Venture haar belang in BlueCielo verkocht aan Gilde Equity Management en het management van de onderneming. Holland Venture is verheugd met deze succesvolle verkoop en wenst de nieuwe aandeelhouders veel succes met de verdere ontwikkeling van de onderneming.

BlueCielo, opgericht in 1985, heeft meer dan 300.000 gebruikers in 50 verschillende landen. De software die BlueCielo levert wordt gebruikt om technische documentatie te integreren in onderhoudssystemen en andere bedrijfsinformatievoorzieningen. Klanten gebruiken de software van BlueCielo om technische documentatie te integreren in onderhoudssystemen en andere bedrijfsinformatievoorzieningen. Doel ervan is een beter beheer van hun bedrijfsmiddelen en daardoor verlagen van de onderhoudskosten en het verkleinen van risico’s. BlueCielo richt zich met haar diensten vooral op de kapitaalintensieve procesindustrie.

Holland Venture is een onafhankelijke participatiemaatschappij,  opgericht in 1981 en gevestigd in Amsterdam. In haar 30-jarige bestaan heeft Holland Venture bewezen een betrouwbare en solide partner te zijn met uitgebreide kennis van financiering en strategische ontwikkeling. In de investeringsstrategie van Holland Venture nemen thema’s als vergrijzing en zorg een prominente positie in.

12
jul
2012

Holland Venture en Zorgverzekeraar Menzis investeren in innovatieve zorgondernemingen

Holland Venture zal samen met Zorgverzekeraar Menzis en enkele andere investeerders via het Holland Venture Zorg Innovatie Fonds (HVZI) 8 miljoen euro investeren in jonge innovatieve Nederlandse ondernemingen die actief zijn binnen de zorgsector en een aanzienlijke groeipotentie kennen. HVZI heeft als doel een portefeuille op te bouwen van ongeveer 10 innovatieve zorgondernemingen en zal deze ondernemingen actief ondersteunen bij hun ontwikkeling. Het fonds streeft met haar investeringen niet alleen naar financieel rendement, maar ook naar zorgrendement waardoor de zorg beter én goedkoper wordt.

HVZI is een samenwerking tussen Holland Venture, Zorgverzekeraar Menzis en enkele andere investeerders. Het fonds ontvangt ondersteuning vanuit de Technopartner Seed Faciliteit, een stimuleringsregeling van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELI).

Holland Venture ziet de Nederlandse zorg- en welzijnsmarkt als een interessante markt, welke enorm in beweging is. De vraag naar zorg neemt de laatste jaren sterk toe, wat leidt tot een explosieve stijging van de zorgkosten. Als deze ontwikkeling niet wordt gekeerd, zal , welke de zorg op termijn onbetaalbaar worden, een  maatschappelijk ongewenste situatie is. HVZI ondersteunt ondernemers die innovatieve producten en diensten ontwikkelen die de geleverde zorg duurzaam goedkoper maken terwijl de kwaliteit van zorg verbetert.

Vaak ontbreekt het innovatieve ondernemingen aan het benodigde kapitaal en de ondernemerservaring. Holland Venture speelt hier met HVZI op in door enerzijds kapitaal en anderzijds kennis, ervaring en betrokkenheid te bieden. Het ondernemende team van Holland Venture beschikt over een groot netwerk, uitgebreide private equity ervaring en ruime zorg gerelateerde kennis en expertise. De betrokkenheid van oud-cardioloog en -zorgbestuurder Jan Zijlstra en zorgondernemer Jaap Maljers versterken de zorginhoudelijke kennis en het netwerk binnen de zorg.  Deze combinatie van kennis en ervaring wordt ingezet om de portefeuille ondernemingen op een actieve wijze te ondersteunen om de zorg daadwerkelijk te verbeteren en goedkoper te maken en ze te helpen om hun groeiambities te verwezenlijken.

Menzis deelt de visie van Holland Venture en staat voor het waarborgen van kwalitatief goede zorg dat ook in de toekomst voor iedereen betaalbaar is. Met de deelname aan het Holland Venture Zorg Innovatie Fonds investeert Menzis in duurzame zorg, zorg die nu en in de toekomst voor iedereen toegankelijk is. Als duurzame zorgverzekeraar ziet Menzis het als haar plicht innovaties die hierop inspelen te stimuleren.

22
mei
2012

Holland Venture investeert in groei van leer- en ontwikkelingsbureau Opdidakt

Participatiemaatschappij Holland Venture investeert in Opdidakt, een organisatie welke zich via verschillende diensten richt op de leer- en ontwikkelingsproblematiek bij kinderen. De focus van deze diensten ligt op dyslexie, drama- en speltherapie, 1e lijns psychologie, remedial teaching en huiswerkbegeleiding. De investering vanuit Holland Venture stelt Opdidakt in staat een professionaliseringslag te maken en haar groei versneld voort te zetten.

Opdidakt, opgericht in 1998 door Henk van de Water, is een gecertificeerd full-service leer- en ontwikkelingsbureau dat ondersteuning biedt aan ontwikkeling en begeleiding van kinderen in de leeftijd van 4 tot 21 jaar. Met vestigingen in Heesch, Gemert, Rosmalen, Etten-leur, Boxmeer, Sevenum en Druten/Tiel kan Opdidakt in grote delen van Noord-Brabant, Noord-Limburg en Gelderland gepaste zorg aanbieden.

Opdidakt biedt hoogwaardige begeleiding van kinderen met studie/leerproblemen en (licht) psychische problemen. Het brede dienstenpakket bestaat uit diensten als Ernstige Enkelvoudige Dyslexie (EED), 1e lijns psychologie, remedial teaching, huiswerk- en studiebegeleiding, testen en onderzoek en sociaal-emotionele begeleiding. Opdidakt begeleidt kinderen in samenwerking met schoolinstellingen en individuele ouders. Kenmerkend voor Opdidakt is het kwalitatief hoogstaande dienstenpakket dat verzorgd wordt door vakkundig en toegewijd personeel.

Henk van de Water, algemeen directeur en oprichter Opdidakt: “De noodzaak van goed onderwijs en opleiding wordt steeds belangrijker, echter de steun vanuit de overheid wordt door de bezuinigingen steeds beperkter. Hierdoor ontstaan er voor ons, als particuliere instelling, interessante mogelijkheden om onze activiteiten uit te breiden. In Holland Venture hebben wij een sterke aandeelhouder gevonden die ons kan ondersteunen bij het versneld opzetten van een aantal nieuwe vestigingen en het verder professionaliseren van onze dienstverlening.”

Hubert Verbeek, managing partner Holland Venture, licht de investering toe: “We zijn zeer content met deze investering. Opdidakt bevindt zich in een interessante en dynamische markt waarin een toenemende aandacht en erkenning bestaat voor gezondheid- en leerproblemen bij kinderen en de mogelijke behandeling daarvan. Opdidakt is een leidende partij in de markt. Wij zien dan ook vele mogelijkheden op het gebied van groei en waardecreatie en zijn er van overtuigd deze in samenwerking met de heer Van de Water te realiseren.”

Holland Venture is een onafhankelijke participatiemaatschappij, gevestigd in Amsterdam, opgericht in 1981. In haar 30-jarige bestaan heeft Holland Venture bewezen een betrouwbare en solide partner te zijn. Holland Venture is een actieve aandeelhouder met uitgebreide kennis op het gebied van ondersteuning in groei en strategische ontwikkeling. In de investeringsstrategie van Holland Venture nemen thema’s als vergrijzing, deregulering, duurzaamheid en bedrijfsopvolging een prominente positie in. Het huidige fonds richt zich op groeifinancieringen, management buy-outs en management buy-ins in de Benelux.


12
jan
2012

Stef Hinfelaar versterkt directie HighCare

Stef Hinfelaar wordt toegevoegd aan de directie van HighCare, de partner in de zorg voor personeelsoplossingen in kritische functies.

Per 1 januari 2012 treedt Hinfelaar in dienst als lid van de directie. Als directeur en aandeelhouder van Vitae, wat in maart 2008 werd overgenomen door Manpower, heeft Hinfelaar reeds ervaring in de detacherings- en uitzendbranche. Na de overname bleef Hinfelaar verbonden aan Manpower als interim CFO in Duitsland tot de zomer van 2010.

Hubert Verbeek, managing partner Holland Venture en aandeelhouder van HighCare is verheugd met de uitbreiding: “Stef Hinfelaar is een aanwinst voor HighCare zowel op het persoonlijke als zakelijke vlak. Met Stef is een zeer kundig en betrouwbaar manager binnen gehaald, wij kijken met plezier uit naar onze toekomstige samenwerking.”

Hans van Seters, Directeur HighCare voegt daar aan toe: “Ik ben zeer blij met zijn komst. Met Stef Hinfelaar halen we meer dan 10 jaar aan ervaring in de detacherings- en uitzendbranche binnen.”

Hinfelaar zal in samenwerking met het huidige management zich gaan richten op strategie en organisatie van HighCare. Daarnaast zal hij zich concentreren op het verder uitbouwen van de onderneming door autonome groei en middels acquisities in de zorgsector.

HighCare is sinds 2000 dé partner in de zorg voor personeelsoplossingen in kritische functies. HighCare biedt een breed palet aan disciplines, zoals ambulancepersoneel, meldkamercentralisten, IC- en SEH-verpleegkundigen, anesthesiemedewerkers en operatieassistenten. Daarnaast voert HighCare Management in de gehele zorgsector opdrachten uit op operationeel, tactische en strategische niveau.


23
dec
2011

Holland Venture investeert in SEHV als add-on voor HighCare

Participatiemaatschappij Holland Venture investeert in SEHV als add-on voor HighCare. Uitzendorganisatie SEHV zal worden samengevoegd met dochteronderneming AmbuCare. De overname van SEHV biedt HighCare de mogelijkheid zich verder te profileren als belangrijke speler in de zorg. Hiermee biedt zij continuïteit op het gebied van flexibele personeelsoplossingen in de zorg.

SEHV is een uitzendorganisatie voor Spoedeisende Hulp Verpleegkundigen. De organisatie heeft zowel SEH-verpleegkundigen als SEH-artsen in dienst. SEHV opereert voornamelijk in Zuid-Nederland en is tevens actief in Amsterdam. Nagenoeg alle ziekenhuizen met een Spoedeisende Eerste Hulp behoren tot haar klantenkring. SEHV is een mooie aanvulling op de diensten die AmbuCare momenteel biedt. Door de overname van SEHV wordt het mogelijk nog meer invulling te geven aan het partnership in de zorg en zowel opdrachtgevers als professionals meer continuïteit te bieden.

Harrie van Hellemond, directeur SEHV, is zeer content met de overname door HighCare: “Toen ik besloot het bedrijf te verkopen, vond ik het vooral belangrijk dat zowel mijn professionals als mijn opdrachtgevers geen hinder zouden ondervinden van deze keuze. De overname door HighCare biedt grote voordelen voor zowel de professionals als de opdrachtgevers. HighCare zal SEHV integreren binnen AmbuCare. HighCare kan de professionals veel meer continuïteit bieden in opdrachten en men krijgt de kans zich verder te ontwikkelingen via scholingen binnen de Care Academy. Opdrachtgevers hebben ook baat bij deze overname, aangezien zij hun vraag breder kunnen uitzetten bij HighCare, die veel continuïteit kan bieden in het leveren van personeel.”

Hubert Verbeek, managing partner van Holland Venture, licht de investering toe: “Begin 2010 heeft Holland Venture geïnvesteerd in HighCare met als doelstelling de onderneming uit de bouwen tot een toonaangevende speler op het gebied van flexibele personeelsoplossingen in de zorg. In mei van dit jaar is AmbuCare daar aan toegevoegd. Gezamenlijk profileren zij zich als een sterke en betrouwbare partner in de gezondheidszorg. Met de overname van SEHV, welke wordt ondergebracht bij dochteronderneming AmbuCare, is HighCare nog beter in staat continuïteit te bieden aan haar opdrachtgevers. Zij biedt een breed palet aan disciplines zoals operatieassistenten, SEH-verpleegkundigen en -artsen, IC-verpleegkundigen, anesthesie-medewerkers, ambulancepersoneel en meldkamercentralisten.”

HighCare is sinds januari 2000 dé leverancier van flexibele personeelsoplossingen in de (specialistische) klinische zorg voor Nederlandse ziekenhuizen en de medische industrie. Daarnaast heeft HighCare een Interim & Advies divisie die in de gehele zorgsector opdrachten uitvoert op operationeel, tactisch en strategisch niveau.

AmbuCare (opgericht in 2001) is de partner in de zorg voor personeelsoplossingen in kritische functies. De AmbuCare professionals zijn werkzaam in de (acute) ambulancezorg en/of in de (specialistische) klinische zorg. AmbuCare biedt een breed palet aan disciplines, zoals ambulancepersoneel, meldkamercentralisten, IC- en SEH-verpleegkundigen, anesthesiemedewerkers en operatieassistenten. AmbuCare is in mei 2011 gefuseerd met HighCare.

Holland Venture is een onafhankelijke participatiemaatschappij, gevestigd in Amsterdam, opgericht in 1981. In haar 30-jarige bestaan heeft Holland Venture bewezen een betrouwbare en solide partner te zijn met uitgebreide kennis van financiering en strategische ontwikkeling. In de investeringsstrategie van Holland Venture nemen thema’s als vergrijzing, deregulering, duurzaamheid en bedrijfsopvolging een prominente positie in. Het huidige fonds richt zich op groeifinancieringen, management buy-outs en management buy-ins in de Benelux.


31
okt
2011

Holland Venture wordt actief in reissector door investering in Institute of Travel

Participatiemaatschappij Holland Venture investeert in Institute of Travel (IOT), een reisorganisatie die zich met een onderscheidend aanbod richt op nichemarkten. IOT heeft een overwegend seniore doelgroep en past daarmee uitstekend binnen de investeringsstrategie van Holland Venture. De investering stelt IOT in staat een professionaliseringslag te maken en haar groeistrategie verder uit te voeren.

IOT is een onafhankelijke reisorganisatie, opgericht in 1988, die zowel individuele als groepsreizen met bestemmingen over de hele wereld aanbiedt. IOT biedt unieke reizen met een onderscheidende culturele inhoud en begeleiding van hoogwaardig niveau. Met een tiental labels richt IOT zich op de wensen en behoeften van verschillende specifieke doelgroepen.

Otto-Mark Schaap en Paul Vigeveno blijven gezamenlijk de directie vanaf de locatie aan de Prinsengracht in Amsterdam voeren. Paul Vigeveno: “Onze doelgroep is groeiende, reist graag en is bereid om te betalen voor bijzondere culturele reizen. We hebben goed inzicht in de wensen van onze klanten en zijn in staat om hier op onderscheidende wijze invulling aan te geven”. Otto-Mark Schaap vervolgt: “We zien interessante mogelijkheden om onze activiteiten uit te breiden. Holland Venture is een partner die ons kan ondersteunen bij het realiseren van onze ambities. Ze stelt ons op professionele wijze in staat om IOT sterker en breder te laten opereren binnen de reissector.”

Ewout Prins, managing partner Holland Venture, licht de investering toe: “Wij zijn erg enthousiast over onze investering in IOT. Ze past uitstekend bij het thema vergrijzing uit onze investeringsfocus. IOT heeft een breed cultureel netwerk, een sterke reputatie en ruim 20 jaar ervaring in de reisbranche. We zien duidelijke groeimogelijkheden, zo kunnen doelgroepen via nieuwe kanalen benaderd worden en is verdere productontwikkeling goed realiseerbaar. Tevens is er sprake van een gefragmenteerde markt waarin wij interessante buy-and-build mogelijkheden zien”.

Holland Venture is een onafhankelijke participatiemaatschappij, gevestigd in Amsterdam, opgericht in 1981. In haar 30-jarige bestaan heeft Holland Venture bewezen een betrouwbare en solide partner te zijn met uitgebreide kennis van financiering en strategische ontwikkeling. In de investeringsstrategie van Holland Venture nemen thema’s als vergrijzing, deregulering, duurzaamheid en bedrijfsopvolging een prominente positie in. Het huidige fonds richt zich op groeifinancieringen, management buy-outs en management buy-ins in de Benelux.


01
dec
2011

Holland Venture maakt fusie HighCare en AmbuCare mogelijk door groeikapitaal

december 2011

Holland Venture maakt fusie HighCare en AmbuCare mogelijk door groeikapitaal

Participatiemaatschappij Holland Venture investeert in AmbuCare om zo een fusie te bewerkstelligen tussen  portefeuille onderneming HighCare en de sterke organisatie voor onder meer flexibel ambulancepersoneel. De financiële injectie van Holland Venture geeft HighCare en AmbuCare de mogelijkheid zich gezamenlijk te profileren als één sterke en betrouwbare partner in flexibele personeelsoplossingen voor ziekenhuizen én regionale ambulance voorzieningen, waarmee zij zich tot de grootsten in Nederland mogen rekenen. De gecombineerde organisatie heeft meer dan 300 professionals in dienst en beschikt over een pool van meer dan 1.000 uitzendkrachten. De opleidingsinstituten van beide bedrijven zullen het personeel meer bij- en omscholing kunnen bieden.

Zowel HighCare als AmbuCare zijn belangrijke spelers op het gebied van flexibele personeelsoplossingen in de zorg. De ondernemingen hebben vergelijkbare strategieën op het gebied van kwaliteit, partnership en innovatie en hebben beide goed werkgeverschap hoog in het vaandel staan. De samenwerking is ingegeven door de elkaar snel opvolgende ontwikkelingen in de zorgsector, zoals het toenemende personeelstekort in de zorg, de vergrijzing en de vraag van ziekenhuizen en Regionale Ambulance Diensten naar betrouwbare partners die kwaliteit en continuïteit leveren. Door de krachtenbundeling van HighCare en AmbuCare ontstaat een sterke en betrouwbare partner die een breed palet van disciplines levert zoals: operatieassistenten, spoedeisende hulp- en intensive care verpleegkundigen, anesthesiemedewerkers, ambulancepersoneel en meldkamerspecialisten.

Hans van Seters, directeur HighCare, ziet grote voordelen voor zowel de opdrachtgevers als de medewerkers: “AmbuCare is een bedrijf waar kwaliteit, betrouwbaarheid en goed werkgeverschap centraal staan, net als bij HighCare. Door de fusie met AmbuCare zijn we nog beter in staat om invulling te geven aan het partnership met onze klanten; samen bieden we een breder palet aan disciplines en versterken we onze geografische dekking. Ook voor onze medewerkers biedt deze samenwerking grote voordelen op het gebied van opleiding en ontwikkeling.”

Jan Swagemakers, directeur AmbuCare vult daarbij aan: “Het is goed dat de samenwerking tussen HighCare en AmbuCare ontstaan is. In een veranderende zorgmarkt komt vanuit ziekenhuizen en regionale ambulance voorzieningen steeds vaker de vraag naar een echt partnership waarbij betrouwbaarheid, kwaliteit en continuïteit centraal staat. Door onze krachten te bundelen, kunnen wij beter inspelen op deze vraag en elkaars marktpositie versterken.”

Hubert Verbeek, managing partner van Holland Venture, licht de investering toe: “Begin 2010 heeft Holland Venture geïnvesteerd in HighCare met als doelstelling de onderneming uit te bouwen tot een toonaangevende speler op het gebied van flexibele personeelsoplossingen in de zorg. De toevoeging van AmbuCare draagt hier sterk aan bij: de onderneming verbreedt haar dienstenpakket met een aantal interessante disciplines. De combinatie van HighCare en AmbuCare vormt een goede basis voor verdere groei.”

AmbuCare (opgericht in 2003) is een middelgrote organisatie, gespecialiseerd in het uitzenden en detacheren van gespecialiseerde medewerkers in de gezondheidszorg. Het personeel is werkzaam in de (acute) ambulancezorg en/of in de (specialistische) klinische zorg (o.a. A-verpleegkundigen, SEH, IC, CCU, OK, MC). AmbuCare heeft ook artsen in dienst die beschikbaar zijn voor uitzend-/ detacheringswerk.

HighCare is sinds januari 2000 dé leverancier van flexibele personeelsoplossingen in de (specialistische) klinische zorg voor Nederlandse ziekenhuizen en de medische industrie. Daarnaast heeft HighCare een Interim & Advies divisie die in de gehele zorgsector opdrachten uitvoert op operationeel, tactisch en strategisch niveau.

Holland Venture is een onafhankelijke participatiemaatschappij, gevestigd in Amsterdam, opgericht in 1981. In haar 29-jarig bestaan heeft Holland Venture bewezen een betrouwbare en solide partner te zijn met uitgebreide kennis van financiering en strategische ontwikkeling. In de investeringsstrategie van Holland Venture neemt de zorgsector een steeds prominentere positie in. Het huidige fonds richt zich op groeifinancieringen, management buy-outs en management buy-ins in de Benelux.


01
jun
2011

Holland Venture onderschrijft de Principles for Responsible Investment (PRI) van de Verenigde Naties

Juni 2011

Holland Venture Partners BV onderschrijft de ‘Principles for Responsible Investment’ van de Verenigde Naties en is als ‘PRI Signatory’ erkend. PRI geeft investeerders richtlijnen en handvatten om in het investeringsproces de juiste aandacht te besteden aan aspecten op het gebied van milieu, sociale zaken en corporate governance.

Onze betrokkenheid bij maatschappelijk verantwoord ondernemen komt tot uiting in onze investeringsbenadering. Wij zijn ervan overtuigd dat niet alleen de financiële en commerciële overwegingen een rol moeten spelen in deze processen, maar dat zogenaamde ESG-aspecten (milieu, sociaal en corporate governance) even belangrijk zijn om aantrekkelijke rendementen te realiseren voor onze aandeelhouders. Bij Holland Venture zijn ESG aspecten een integraal onderdeel van het investeringsproces. We zijn van mening dat ESG aspecten belangrijk zijn in het creëren van waarde in de portefeuille van bedrijven.

Wij hebben de voorkeur om te werken met bedrijven, partners en collega’s in de financiële sector, welke het verantwoord ondernemen ook als een belangrijke factor in hun bedrijfsvoering hebben opgenomen. Wij moedigen bedrijven en partners dan ook aan om de ‘Principles for Responsible Investment’ van de Verenigde Naties ook te onderschrijven.


01
aug
2010

Investering Holland Venture versnelt groeistrategie Interhealth

Participatiemaatschappij Holland Venture investeert in de innovatieve zorgonderneming Interhealth . Met deze investering kan  Interhealth haar ambitieuze groeistrategie - de GGZ efficiënter én beter betaalbaar aanbieden - versneld gaan uitvoeren. Holland Venture breidt met deze investering haar positie in de zorgmarkt verder uit.

Interhealth is een innovatieve zorgonderneming met de dochterorganisaties Mentaal Beter en Innohealth. Mentaal Beter is een klantgerichte aanbieder van ambulante geestelijke gezondheidszorg (GGZ). De onderneming biedt met meer dan 400 psychologen, psychotherapeuten en psychiaters, hooggekwalificeerde GGZ-behandelingen via ruim 100 kleinschalige vestigingen verspreid over heel Nederland. Door gebruik te maken van e-health programma’s en hoogwaardige kwaliteitsmetingsystemen, die Interhealth met de dochterorganisatie Innohealth ontwikkelt en op de markt brengt, is Mentaal Beter uitstekend in staat om persoonlijke hulp te bieden, veelal doeltreffender en efficiënter dan de traditionele GGZ-aanbieders vanwege de voorsprong die Mentaal Beter heeft met resultaatmetingen. Mentaal Beter is in 2004 opgericht en heeft zich ontwikkeld tot een onderneming met ruim EUR 25 miljoen omzet.

Martin de Heer, voorzitter Raad van Bestuur van Interhealth: “De omvang van de GGZ sector groeit al jaren door de steeds toenemende vraag uit de samenleving. De sector staat voor de uitdaging om de kosten van de zorg te verlagen bij minimaal gelijkblijvende effectiviteit. Bij Interhealth combineren we persoonlijke behandelingen in de kleinschalige setting, die  Mentaal Beter kenmerkt, met innovatieve e-health programma’s en outcome measurement van Innohealth. Wij zien veel mogelijkheden in deze combinatie en hebben grote ambities om de GGZ in Nederland verder te professionaliseren. Persoonlijke aandacht, kwaliteit, efficiëntie en effectiviteit zijn hierbij onze speerpunten. In Holland Venture hebben we een partner gevonden die ons ondersteunt bij het realiseren van onze ambities, niet alleen met hun investering, maar ook met hun waardevolle netwerk in de zorgsector en hun kennis en ervaring met groeiende ondernemingen in veranderende markten.”

Ewout Prins, managing partner van Holland Venture, licht de investering toe: “Wij zijn zeer tevreden met deze investering daar deze uitstekend past bij de thema’s vergrijzing en deregulering uit onze investeringsfocus. De zorgsector is een sector in beweging, waarbij innovatieve ondernemingen zullen moeten helpen om de sector verder te professionaliseren. Een efficiëntere inrichting van processen met meer aandacht voor kwaliteit en transparantie van zorgresultaten zal leiden tot beter betaalbare zorg van hoge kwaliteit. In de GGZ zien wij Interhealth  als een partij die leidend is op dit gebied; een partij waar anderen in deze branche een voorbeeld aan kunnen nemen.”

Holland Venture is een onafhankelijke participatiemaatschappij, gevestigd in Amsterdam, opgericht in 1981.. In haar 29-jarig bestaan heeft Holland Venture bewezen een betrouwbare en solide partner te zijn met uitgebreide kennis van financiering en strategische ontwikkeling. In de investeringsstrategie van Holland Venture neemt de zorgsector een steeds prominentere positie in. Het huidige fonds, met een omvang van 70 miljoen euro, richt zich op groeifinancieringen, management buy-outs en management buy-ins in de Benelux.

Eerder investeerde Holland Venture in diverse andere zorggerelateerde ondernemingen, zoals HighCare, een human capital partner voor ziekenhuizen en AOV, een leverancier van hoogwaardige voedingssupplementen. Holland Venture verwacht in de nabije toekomst meer investeringen in deze sector te gaan verrichten.


01
jul
2010

HighCare breidt haar dienstverleningspakket uit met eigen uitzendbureau

Juli 2010

HighCare, Human Capital Partner voor de medische- en zorgsector, breidt haar dienstverleningspakket per 1 juli 2010 uit met ‘HighCare Uitzendbureau’. Door het opzetten van dit uitzendbureau kan HighCare naast de levering van zorgprofessionals voor een periode van 1 maand tot 1 jaar ook professionals leveren voor 1dag tot 1 maand. Hiermee speelt HighCare in op de toenemende vraag naar flexibel inzetbaar zorgpersoneel.

Sinds januari 2000 is HighCare één van de meest vooraanstaande Human Capital Partners voor Nederlandse ziekenhuizen en de medische industrie. Het bedrijf, opgericht door Jaap Kooimans en Hans van Seters, is gevestigd te Rotterdam en Amsterdam en heeft 150 professionals in dienst. HighCare levert hoog opgeleide gespecialiseerde verpleegkundigen, operatieassistenten, interim-managers en organisatieadviseurs voor de zorgsector. Kenmerkend voor HighCare is het betrouwbare en kwalitatief hoogstaande karakter van haar dienstverlening.

Ziekenhuizen zien HighCare als een betrouwbare partner om invulling te geven aan de toenemende tekorten aan gekwalificeerd personeel, zowel voor lange als voor korte duur. HighCare heeft veel landelijke bekendheid verworven met haar innovatieve initiatief van “mobiele operatie teams”. Door het tijdelijk inzetten van deze teams realiseren ziekenhuizen aanzienlijke productiviteitsverbeteringen en hebben ze een adequaat antwoord op  wachtlijstproblematiek en invulling van extra productie.

Sinds januari 2010 is Holland Venture als investeerder betrokken bij HighCare. Het doel van deze samenwerking is de onderneming sterker en effectiever te laten opereren binnen de zorgsector. De eerste uitbreiding van het dienstverleningspakket presenteert zich in het HighCare uitzendbureau. Richtte HighCare zich voorgaande jaren alleen op het leveren van zorgprofessionals voor een periode van 1 maand tot 1 jaar, per 1 juli levert zij tevens professionals voor 1 dag tot 1 maand. Het uitzendbureau richt zich daarmee op het invullen van (zeer) kortdurende opdrachten. In eerste instantie zal het uitzendbureau zich richten op de specialistische zorg; OK, recovery, IC, SEH en dialyse. Speciaal voor deze uitbreiding zijn twee nieuwe medewerkers aangenomen, Vera Brugging en Annemarie van Asselt. Beiden hebben veel uitzendervaring.

Hans van Seters, algemeen directeur HighCare: “Op verzoek van onze opdrachtgevers willen wij ons dienstenpakket uitbreiden. Met de oprichting van HighCare Flex geven wij invulling aan de toenemende vraag naar flexibel inzetbaar zorgpersoneel voor de korte termijn. HighCare stelt zich hiermee in staat om ook op ad-hoc basis HighCare medewerkers in te zetten. HighCare Flex is een nieuwe activiteit welke ons in staat stelt tot nieuwe acquisitie in werkgebieden waar we tot voor kort nog niet actief waren”.  

Vera Brugging: “HighCare Flex richt zich op gespecialiseerde verpleegkundigen en paramedisch personeel. We zijn er voor flexibele zorgprofessionals die het een uitdaging vinden om af en toe een dagje in een ander ziekenhuis te werken en baas willen zijn over hun eigen agenda”.

Annemarie van Asselt voegt daar aan toe: “Opdrachtgevers kunnen een aanvraag bij ons indienen en zorgprofessionals kunnen hun beschikbaarheid bij ons aangeven. Wij zorgen er vervolgens voor dat vraag en aanbod bij elkaar komen en dat de juiste persoon op de juiste plaats komt”.

Later dit jaar zal HighCare nog meer diensten gaan introduceren, waaronder het verder uitbouwen van de HighCare Academy.


12
jan
2010

Holland Venture investeert in groei van medisch detacheringspecialist High Care

12 januari 2010

Participatiemaatschappij Holland Venture investeert per 12 januari 2010 een significant bedrag in detacheringspecialist High Care, een bedrijf dat actief is in de medische sector. Met deze investering zal High Care haar groei versneld voortzetten en krijgt ze een acquisitiekas van 5 miljoen beschikbaar om in deze aantrekkelijke markt te expanderen. Holland Venture zal naar verwachting 5 tot 7 jaar actief betrokken blijven bij het bestuur van High Care.

Sinds januari 2000 is High Care één van de meest vooraanstaande detacheringspecialisten voor Nederlandse ziekenhuizen en de medische industrie. Het bedrijf, opgericht door Jaap Kooimans en Hans van Seters, is gevestigd te Rotterdam en heeft 150 professionals in dienst. High Care levert hoog opgeleide gespecialiseerde verpleegkundigen, operatieassistenten, interim-managers en organisatieadviseurs voor de zorgsector. Kenmerkend voor High Care is het betrouwbare en kwalitatief hoogstaande karakter van haar dienstverlening. De onderneming groeit sterk en is voornemens om haar activiteiten verder uit te breiden.

Ziekenhuizen zien High Care als een betrouwbare partner om invulling te geven aan de toenemende tekorten aan gekwalificeerd personeel, zowel voor lange als voor korte duur. High Care heeft veel landelijke bekendheid verworven met haar innovatieve initiatief van “mobiele operatie teams”. Door het tijdelijk inzetten van deze teams realiseren ziekenhuizen aanzienlijke productiviteitsverbeteringen en hebben ze een adequaat antwoord op  wachtlijstproblematiek en invulling van extra productie.

Hans van Seters, algemeen directeur High Care: “Er liggen veel kansen in de medische- en zorgmarkt, waarbij een human capital partner steeds meer toegevoegde waarde kan bieden. High Care heeft hoge ambities die door deze investering gerealiseerd en verder uitgebreid kunnen worden”. Jaap Kooimans, algemeen directeur High Care voegt daar aan toe: “Holland Venture is een sterke aandeelhouder met veel kennis van de zorgsector en detacheringen. Ze biedt ons professionele expertise om de onderneming sterker en effectiever te laten opereren binnen de zorgsector”.

Hubert Verbeek, managing partner van Holland Venture, licht de investering toe: “Wij zijn enthousiast over deze investering in High Care. De transactie past uitstekend in onze huidige investeringsfocus. High Care heeft een sterke reputatie en een unieke positie in de Nederlandse zorgmarkt opgebouwd. Hierbij staat de hoge kwaliteit die zij leveren centraal. Wij zien duidelijke groeimogelijkheden voor deze human capital partner in de zorgmarkt en zijn ervan overtuigd dat het management van High Care over de juiste kwaliteiten en ambitie beschikt om deze mogelijkheden te realiseren”.


01
okt
2009

Joep de Groot versterkt Advisory Board Holland Venture

Oktober 2009

Sinds oktober 2009 versterkt Joep de Groot het advisory board van Holland Venture. Holland Venture is verheugd met deze uitbreiding. Joep de Groot brengt zeer veel expertise, in onder andere de zorgsector, mee.

Joep de Groot is een zeer ervaren strategie-consultant. Hij heeft zowel startende bedrijven en gerenommeerde organisaties geholpen bij het ontwikkelen van hun business strategie, fusies en overnames en realiseren van strategische innovaties. Hij heeft verschillende keren voor clienten bedrijven vanaf nul af aan opgebouwd in de rol van directeur. Zijn ervaring bestrijkt allerlei branches, maar hij is met name gespecialiseerd in de gezondheidszorg, verzekeringen en ict. Binnen de gezondheidszorg heeft hij opdrachten uitgevoerd voor huisartsen, huisartsensposten, zorggroepen, ondersteuningsstructuren, ziekenhuizen, thuiszorgorganisatie, verpleeghuisorganisatie en organisatie voor gehandicaptenzorg. Daarnaast heeft hij gewerkt voor zorgverzekeraars, recentelijk als interim-directeur marketing bij CZ. Hij heeft verschillende innovaties binnen de zorg helpen opzetten zoals  Medicinfo, Medic Support Team,  KZN, triage-software (Plain), ketenzorg (Dotmed). Door zijn ervaring met zowel de zorg, zorginnovaties als de zorgverzekeraars is hij in staat om ideeen en ontwikkelingen te combineren en zodanig op te zetten dat ze door kunnen groeien.


01
jul
2009

Holland Venture start nieuw private equity fonds

Juli 2009

Holland Venture heeft een nieuw private equity fonds van 70 miljoen euro opgezet dat zich richt op groei- en buy-out investeringen in de Benelux. De doelgroep van het fonds bestaat uit bestaande ondernemingen met een ondernemingswaarde tussen 5 en 50 miljoen euro die kunnen profiteren van de volgende trends:

  1. deregulering
  2. demografische ontwikkeling
  3. duurzaamheid
  4. bedrijfsopvolging
  5. Het fonds zal meerderheidsbelangen en minderheidsbelangen met controlerende rechten verwerven, waarbij 3 tot 13 miljoen euro per transactie zal worden geïnvesteerd.
Dit nieuwe fonds is het vijfde fonds van de Holland Venture organisatie. Het fonds wordt geleid door managing partners Hubert Verbeek en Ewout Prins, die beiden een uitgebreide ervaring in de Nederlandse private equity markt hebben. Ze werkten beiden eerder als investment manager voor het vorige Holland Venture fonds en Verbeek werkte ook als director voor Rabo Private Equity. Ze nemen de leiding over van Rolf Deves, de oprichter van Holland Venture en managing partner van de vorige fondsen. Deves heeft grote eraring met de ontwikkeling van ondernemingen en private equity transacties en zal via zijn rol in de Advisory Board bij het nieuwe fonds betrokken zijn. Jos Houben is de derde partner in het team. Houben is een ervaren ondernemer en investeerder met een uitgebreid track record op onder andere dereguleringstrajecten. Voorts bestaat het team uit twee ervaren analisten, een juridisch en een financieel specialist.

De sponsor van dit nieuwe Holland Venture fonds is Natixis Private Equity (NPE), de private equity tak van de Franse investeringsbank Natixis. NPE is de leidende partij in de Franse private equity markt voor MKB ondernemingen, een belangrijke speler in Europa en heeft een groeiend profiel in de opkomende markten in Azie, Zuid-Amerika en India. NPE is actief in alle takken van Private Equity Venture, Groei, Transmissie en Fund-of-Fund. NPE financiert 18 teams bestaande uit 194 professionals, met 695 investeringen in portefeuille en meer dan 4 miljard euro aan fondsen onder beheer.


22
sep
2008

Verkoop Orthos Europe BV aan Atrium Innovations Inc.

Amsterdam, 22 september 2008
Holland Venture heeft vandaag haar meerderheidsbelang in Orthos Europe BV verkocht. Orthos Europe BV houdt 100% van de aandelen van AOV Orthomoleculaire Voedingssupplementen BV, een onderneming die hooggedoseerde voedingssupplementen ontwikkelt en distribueert. De koper is Atrium Innovations, een Canadese beursgenoteerde onderneming die wereldspeler is op het gebied van hoogwaardige voedingssupplementen. Met deze verkoop realiseert Holland Venture een uitstekend rendement op het belang dat zij in 2005 verkreeg.

Investment manager Ewout Prins van Holland Venture licht toe: “Kenmerkend voor AOV is het hoge kwaliteitsniveau van haar producten en actuele vaktechnische kennis. Sinds de management buy-out in 2005 heeft AOV zich vanuit deze basis op succesvolle wijze ontwikkeld; de marktpositie werd versterkt, de organisatie verder geprofessionaliseerd en de service en voorlichting aan haar klanten en voorschrijvers uitgebreid. Door aansluiting bij Atrium Innovations krijgt AOV toegang tot waardevolle technologie, innovatie en wetenschappelijk onderzoek waarmee ze haar positie in Nederland en Europa verder versterkt.

Wij kijken terug op een positieve samenwerking met het management van AOV en wensen hen een succesvolle toekomst als onderdeel van Atrium Innovations.”

Over AOV:

AOV Orthomoleculaire Voedingssupplementen BV is gevestigd in Nootdorp en heeft 18 medewerkers. AOV ontwikkelt en distribueert sinds 1986 hooggedoseerde voedingssupplementen van uitstekende kwaliteit, zoals vitamines, multi vitaminen, mineralen en fytotherapeutica. AOV levert thans een zeer breed assortiment orthomoleculaire supplementen zowel aan (complementair werkende) artsen en therapeuten als aan groothandels, via welke de producten eveneens bij voorschrijvers en de adviserende drogist en apotheek terecht komen. AOV heeft zich in de afgelopen 22 jaar ontwikkeld tot een bedrijf dat uitblinkt door vaktechnische kennis, actualiteit en veelzijdigheid. Meer informatie over AOV is beschikbaar op www.aov.nl

Over Atrium Innovations Inc.

Atrium Innovations is gevestigd in Québec (Canada), heeft meer dan 575 werknemers, vijf productiefaciliteiten en is actief in 35 landen, hoofdzakelijk in Noord-Amerika, Europa en Azië.

Meer informatie over Atrium Innovations is beschikbaar op www.atrium-innov.com

09
jun
2008

Holland Venture verkoopt haar meerderheidsbelang in Sunday’s International aan het management van de onderneming

Amsterdam, 9 juni 2008

Holland Venture heeft haar meerderheidsbelang in Sunday’s International verkocht aan het management van de onderneming onder leiding van algemeen directeur Rob Bontje. Holland Venture realiseert hiermee een aantrekkelijk rendement op het belang dat zij in 2005 verkreeg.

Investment manager Ewout Prins van Holland Venture licht toe: “Sinds 2005 heeft Sunday’s een interessante groei en ontwikkeling doorgemaakt. Anno 2008 staat er een professionele franchise onderneming die onbetwist marktleider op het gebied van zonnestudio’s is. Wij kijken terug op een prettige en constructieve samenwerking met het management van Sunday’s en wensen hen veel succes met de verdere uitbouw van hun onderneming.”

Over Sunday’s

Sunday`s is een keten van meer dan 60 professionele zonnestudio`s. Al ruim 15 jaar mag Sunday`s zich de absolute marktleider noemen op het gebied van verantwoord zonnen. Sunday`s hecht veel waarde aan een goed zonneadvies, een vriendelijke service en stelt de hoogste eisen aan hygiëne in de zonnestudio en onder de zonnebank.


12
sep
2007

Holland Venture verkoopt haar aandelen in INS Group S.A.

Amsterdam, 12 september 2007

Holland Venture is verheugd om u te kunnen melden dat zij haar aandelen in INS Group, een in België gevestigd netwerk and systemen integrator, aan BT verkocht heeft. Met BT is overeengekomen dat zij 100% van de aandelen in INS Group aankoopt.

BT is een van werelds leidende leveranciers van communicatie diensten en oplossingen.

Holland Venture is sinds 2001 een investeerder in dit bedrijf en was de grootste aandeelhouder van INS Group.


Contact

Holland Venture Management B.V.
Krijn Taconiskade 426
1087 HW Amsterdam
Nederland

T. +31 (0) 20 3119411
info@hollandventure.com
SocialTaal