Vacatures

10
OKT
2017

Technology Investment AnalistMeewerken aan investeringstrajecten en zoeken naar nieuwe investeringskansen: als Investment Analist bij Holland Venture heb je er dagelijks mee te maken. Ben je ondernemend en wil je jouw Private Equity en Venture Capital carrière een kick-start geven? Lees dan snel verder.

Hoe ziet je dag eruit?
Als investment analist ben je continue op zoek naar potentieel interessante technologie bedrijven om in te investeren.

Geen dag is dus hetzelfde, of het nu gaat om Internet of Things, Big Data, Cyber Security of Artificial Intelligence. Via een top-down analyse weet jij  binnen twee dagen ons alles te vertellen over de desbetreffende markt. Je bent op de hoogte van de belangrijkste spelers en kent de belangrijkste drivers en inhibitors. De meest interessante bedrijven worden door jou benaderd en voor je het weet zit je samen met een senior collega bij de eerste meeting van de dag om een mogelijke samenwerking met een onderneming te verkennen.

Vervolgens ga je naar een portfolio bedrijf om samen met de CEO de marketing strategie te bespreken en de impact op de customer acquisition cost te bepalen, een churn analysis te doen en de groei van de monthly recurring revenues te evalueren. De uitkomsten verwerk jij in een groeimodel dat je helpt om de voortgang het komende jaar te monitoren.

Als je in de middag terug bent, heb je met een beetje geluk vijf nieuwe proposities op je bureau liggen; aan jou te bepalen of er eentje tussen zit met potentie. Want dan ga je je verder verdiepen; wat zijn de risico’s en wat is er interessant? Vervolgens toets je je bevindingen met een senior collega. Als hij een ‘go’ geeft kun jij je gaan voorbereiden op de wekelijkse teammeeting waar je jouw investeringspropositie gaat verdedigen en feedback geeft op de investeringsproposities van de andere investment teamleden.

Rond 18.00 uur trek je je sport outfit aan! Even je gedachten op nul zetten en de fysieke uitdaging aan gaan. Na de bootcamp start je met de voorbereiding voor de volgende dag. Je zal Holland Venture vertegenwoordigen op een Technologie conferentie, en verheugt je er op om kennis te maken met ondernemers, bij te praten met collega investeerders en te leren over de nieuwste technologie trends.

Wie ben je?
Een ambitieuze en ondernemende young professional met 0 - 4 jaar werkervaring. Daarnaast:
 • heb je een afgeronde economische of financiële WO opleiding (e.g. Technische Bedrijfskunde, Finance, Econometrie);
 • zijn je academische prestaties uitmuntend (top 5%);
 • heb je relevante extra-curriculaire ervaring zoals een bestuursfunctie, masterclasses of vrijwilligerswerk;
 • zijn je analytische en communicatieve vaardigheden uitstekend;
 • heb je een proactieve instelling en ben je gedreven, leergierig en hands-on;
 • werk je makkelijk samen; 
 • spreek en schrijf je vloeiend Nederlands en Engels;
 • heb je uitgebreide kennis van Excel en PowerPoint (bijv. sneltoetsen, scenario analyse en index match);
 • is affiniteit met- (en minstens stevige interesse in-) technologie een pré,  
 • is eerdere ervaring binnen venture capital en/of private equity ook een pré.

Over ons
Holland Venture is één van de oudste participatiemaatschappijen in Nederland en bestaat al sinds 1981. Lang voordat jij geboren werd dus! Maar wees niet bang voor oude grijze koppen, ons hechte team bestaat uit 12 jonge, ondernemende en proactieve professionals die hard werken, maar daarnaast ook regelmatig leuke dingen doen. Zo sluiten we de week altijd af met een borrel bij onze stamkroeg DOK en laat onze personal trainer ons twee keer per week alle hoeken van de gym zien!

Het investeringsteam, waar jij onderdeel van wordt, is actief op zoek naar nieuwe technologie bedrijven, evalueert onder andere investeringsmogelijkheden, voert onderhandelingen over de voorwaarden van een deal en ondersteunt de bedrijven waarin we investeren bij het realiseren van hun doelstellingen. Sinds onze oprichting hebben we al meer dan 130 investeringen gedaan, waarbij we ons richten op groeiende Nederlandse ondernemingen op het gebied van Healthcare en Technology.

Wil jij zowel mentaal als fysiek uitgedaagd worden? Reageer dan direct en stuur je CV en motivatie naar office@hollandventure.com. Via dit mailadres zijn we ook bereikbaar voor eventuele vragen.

Sector: Private Equity en Venture Capital
Locatie: Amsterdam
Opleidingsniveau: WO


03
OKT
2017

Stage: Junior Investment AnalistMeewerken aan investeringstrajecten en zoeken naar nieuwe investeringskansen: als Junior Investment Analist bij Holland Venture heb je er dagelijks mee te maken. Ben je ambitieus en wil je een sneak preview op het gebied van Private Equity en Venture Capital? Lees dan snel verder.

Hoe ziet je dag eruit?
Nadat je voor iedereen koffie hebt gehaald … Nee hoor, zo’n kantoor zijn we niet. Als junior investment analist ben je continue op zoek naar interessante bedrijven door potentieel interessante markten in kaart te brengen. Geen dag is hetzelfde, of het nu gaat om GGZ, datamanagement of de semiconductor industrie, binnen twee dagen weet jij ons alles te vertellen over de desbetreffende markt. Je bent op de hoogte van de belangrijkste spelers en weet welke drivers en inhibitors er spelen. De meest interessante bedrijven worden door jou benaderd en voor je het weet zit je samen met een senior bij de eerste meeting om de ondernemers te overtuigen van jouw marktkennis.

Als je in de middag terug bent, heb je met een beetje geluk vijf nieuwe proposities op je bureau liggen; aan jou te bepalen of er eentje tussen zit met potentie. Want dan ga je je verder verdiepen; wat zijn de risico’s en wat is er interessant? Vervolgens toets je je bevindingen met de senior. Als hij een go geeft kun jij je gaan voorbereiden op de wekelijkse meeting waar je jouw bedrijven gaat verdedigen en feedback geeft op de proposities van de andere investment leden.

Rond 18.00 uur trek je je sport outfit aan! Even je gedachten op nul zetten en ontspannen. Na de bootcamp eet je een hapje met collega’s zodat je volledig gefocust die laatste kostenanalyse voor een due diligence traject kan afronden. Later die avond ga je tevreden en trots naar huis.

Wie ben je?
Je bent een ambitieuze en gedreven student met uitmuntende (top 5%) academische prestaties. Daarnaast:
 • Zit je in de masterfase van een academische opleiding (bv. Finance, Econometrie, Accounting) of ben je al afgestudeerd.
 • Heb je relevante extra-curriculaireervaring zoals een bestuursfunctie, masterclasses of vrijwilligerswerk.
 • Zijn je analytische en communicatieve vaardigheden uitstekend.
 • Werk je makkelijk samen.
 • Spreek en schrijf je vloeiend Nederlands en Engels.
 • Ben je een Excel en PowerPoint koning (bijv. sneltoetsen, scenario analyse en index match)
 • en snel, efficiënt en quick on your feet.
 • Heb je eerdere ervaring opgedaan binnen consultancy, corporate finance, venture capital en/of private equity (een pré)
 • en affiniteit met technologie en/of healthcare (een pré).
 • Ben je minimaal 5 maanden beschikbaar.

Over ons
Holland Venture is één van de oudste participatiemaatschappijen in Nederland en bestaat al sinds 1981. Lang voordat jij geboren werd dus! Maar wees niet bang voor oude grijze koppen, ons hechte team bestaat uit 12 jonge, ondernemende en proactieve professionals die hard werken, maar daarnaast ook regelmatig leuke dingen doen. Zo sluiten we de week altijd af met een borrel bij onze stamkroeg DOK en laat onze personal trainer ons twee keer per week alle hoeken van de gym zien!

Het investeringsteam, waar jij onderdeel van wordt, evalueert onder andere investeringsmogelijkheden, voert onderhandelingen over de voorwaarden van een deal en ondersteunt de bedrijven waarin we investeren bij het realiseren van hun doelstellingen. Sinds onze oprichting hebben we al meer dan 130 investeringen gedaan, waarbij we ons richten op groeiende Nederlandse ondernemingen op het gebied van Healthcare en Technology.

Wil jij zowel mentaal als fysiek door ons uitgedaagd worden? Reageer dan direct en wie weet gaan wij de uitdaging aan!

Stuur je CV en motivatie dan naar office@hollandventure.com.

Benieuwd hoe andere stagiaires hun stage bij HV ervaren hebben? Je leest het hier:


"Bij Holland Venture mag je écht wat doen, ben je betrokken, krijg je daadwerkelijk verantwoordelijkheden en leer je het vak kennen."
 

Maarten Prins
Master student
Erasmus University

"Bij Holland Venture kreeg ik de kans om in een leuk, gedreven en professioneel team ondernemingen te ondersteunen in hun groei ambities."


Robbert van Kampen

Investment manager
Kempen Investments

"In private equity en venture capital kun je in korte tijd zoveel verschillende dingen leren. Holland Venture was een kans om niet te missen."


Felix Zwart

Research & Regulatory Affairs NVP

Sector: Private Equity en Venture Capital
Locatie: Amsterdam
Opleidingsniveau: WOContact

Holland Venture Management B.V.
Franz Zieglerstraat 24
1087 HN Amsterdam
Nederland

T. +31 (0) 20 3119411
info@hollandventure.com
SocialTaal